Markt voor bouwen van datacenters groeit fors tot 22,73 miljard dollar in 2019

Modern interior of server room in datacenter

De wereldwijde markt voor het bouwen van datacenters groeit de komende jaren fors. De omzet van de markt groeit van 14,59 miljard dollar in 2014 naar 22,73 miljard dollar in 2019. Dit betekent een jaar-op-jaar groei van 9,3%.

Dit voorspelt Research and Markets in het rapport ‘Data Center Construction Market Forecasts and Trends. 2019 - Data Center Types, Design Types, Tier Types’. De markt voor het bouwen van datacenters doet het volgens het onderzoeksbureau erg goed. Veel bedrijven transformeren bestaande traditionele datacenter om in megadatacenters, waar datacenterbouwers van profiteren.

Meer dataverkeer en -opslag

Research and Markets ziet het dataverkeer in de wereld de komende jaren fors stijgen. Hierdoor stijgt ook de behoefte aan dataopslag. Om aan deze vraag te kunnen voldoen hebben bedrijven behoefte aan meer datacentercapaciteit. Sommige bedrijven kiezen ervoor meerdere kleinere datacenters te bouwen, die al dan niet op dezelfde locatie zijn gevestigd. Het beheer hiervan kan echter complex zijn. Het onderzoeksbureau ziet hierdoor dat steeds meer voornamelijk grote bedrijven een voorkeur hebben voor enkele megadatacenters boven een groot aantal kleinere traditionele datacenters.

Megadatacenters bieden eigenaren allerlei voordelen. Zo verbruiken de datacenters een enorme hoeveelheid energie, waardoor veel eigenaren van dit soort locaties een gunstig energietarief kunnen sluiten met lokale energieleveranciers. Ook op het gebied van belastingen kunnen bedrijven vaak allerlei voordelen verkrijgen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)