Australisch datacenter bezwijkt onder hittegolf

thermometer

Een hittegolf is een Australisch datacenter maandag te veel geworden. De buitentemperatuur bereikte een recordhoogte van 44,4 ºC, waarna iiNet in haar datacenter in Perth enkele servers moest uitschakelen. De dienstverlening van het bedrijf werd hierdoor langere tijd onderbroken. iiNet is de op één na grootste internet service provider (ISP) van Australië.

De dienstverlening van iiNet werd in totaal zes uur lang onderbroken. Duizenden breedbandgebruikers hadden geen toegang tot internet en websites van klanten van Westnet die in het datacenter werden gehost waren onbereikbaar. Daarnaast werden ook de eigen websites en e-maildienst van iiNet door de storing getroffen.

Technisch probleem

Een technisch probleem met de airconditioning is volgens de ISP de oorzaak van de downtime. Servers konden hierdoor onvoldoende gekoeld worden op de extreem warme dag, waarna het management van iiNet zich genoodzaakt zag enkele servers uit te schakelen om schade te voorkomen.

“Door recordtemperaturen in ons datacenter in Perth eerder vandaag hebben we onze servers als voorzorgsmaatregel moeten uitschakelen”, schrijft Mark Dioguardi, CTO van iiNet, in een verklaring op het blog van de ISP. “Ondanks dat redundantieplannen ervoor zorgen dat 98% van de klanten niet door de problemen zijn getroffen, hadden sommige klanten toch problemen verbinding te maken met internet. Deze problemen zijn inmiddels opgelost.”

 
Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.