Siemon lanceert Cisco-compatibele SFP+ direct-attach-koperkabelassemblages voor 10GbE-toepassingen

Siemon lanceert Cisco-compatibele SFP+ direct-attach-koperkabelassemblages voor 10GbE-toepassingen

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, lanceert SFP+ koper twinax direct-attach cables (DAC’s), die zo zijn geprogrammeerd dat ze compatibel zijn met Cisco-apparatuur. De kabels bieden ondersteuning voor alle Cisco-netwerkapparatuur die beschikt over 10GBASE-CX1-poorten, zoals Catalyst- en Nexus-switches.

De passieve SFP+ DAC-assemblages van Siemon, die aan de industriestandaard voldoen, zijn via onafhankelijke tests door het UNH Interoperability Lab getest op interoperabiliteit en goedgekeurd. Door de ondersteuning voor Cisco-apparatuur kunnen de kabels worden gebruikt in combinatie met deze apparatuur zonder de garantie van Cisco te schaden. Daarnaast wordt geen waarschuwingsbericht vertoond dat niet-Cisco-DAC of een DAC van een andere fabrikant is gedetecteerd.

Snelle short-reach-interconnects

Terwijl SFP+ DAC’s en transceivers van 10Gb/s steeds meer worden gebruikt voor ToR-toepassingen (Top of Rack) in het datacenter, waar access switches of port extenders rechtstreeks op servers worden aangesloten, zijn de Cisco-compatibele SFP+ DAC’s van Siemon ontwikkeld als een kosteneffectief en energiezuiniger alternatief voor optische modules voor deze snelle short-reach-interconnects. Deze standaardcompatibele assemblages zijn gericth op HPC (High-Performance Computing) in netwerk- en opslagomgevingen. De kabels ondersteunen overdrachtssnelheden tot 10+ Gb/s per lane met lage crosstalk. Net als alle SFP+ DAC’s van Siemon combineren de Cisco-compatibele SFP+ DAC’s een twinaxiale shielded kabelconstructie met gegoten behuizing, hoge trekontlasting en vergulde contacten voor betere ondersteuning bij hogere frequenties met minimale EMI-lekkage.

“Om geen problemen te hoeven oplossen vanwege kabels die niet aan de norm voldoen, integreren sommige switchleveranciers encryptie of ‘vendor lock’ in hun apparatuur en wordt er een waarschuwingsbericht weergegeven als een niet door de leverancier goedgekeurde kabelassemblage op een poort wordt aangesloten”, aldus John Sawdy, Senior Signal Integrity Engineer bij Siemon. “Hoewel SFP+ DAC’s van Siemon altijd hebben voldaan aan IEEE- en SFF-industriestandaarden met bewezen interoperabiliteit, zijn we erg blij dat we nu encryptie gebruiken waardoor er geen waarschuwingsbericht wordt weergegeven. Dit biedt datacentermanagers meer gemoedsrust.”

Lengten

De Cisco-compatibele SFP+-kabelassemblages van Siemon worden aangeboden in dezelfde lengten als DAC-assemblages van Cisco, maar dan tegen veel lagere kosten. Ze zijn leverbaar in lengten van één tot vijf meter. De assemblages ondersteunen gegevensoverdrachtssnelheden tot 10+ Gb/s per lane, waarmee ze voldoen aan de huidige industriestandaardspecificaties of deze zelfs overtreffen.

De snelle passieve koper-interconnectproductlijn van Siemon omvat SFP+; QDR en FDR QSFP+; QSFP+ tot SFP+ Breakout; CXP en CXP tot QSFP+ Breakout-kabels voor gebruik in point-to-point-toepassingen in geavanceerde datacenters. Siemon levert ook QDR en FDR actieve optische QSFP+-kabelassemblages voor bereiken tot 100 meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.