Siemon introduceert koper/glasvezel-combopatchpaneel

Siemon_combopaneel

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, introduceert een nieuw patchpaneel voor gemengde media. Met het 1U 'Copper/Fibre Combo Panel' kunnen koperen aansluitingen in een rackruimte worden gebruikt in combinatie met glasvezelpoorten, waardoor rackruimte efficiënter kan worden benut.

Het nieuwe combopaneel is compatibel met alle PPM-glasvezelmodules (Plug and Play Metal) en adapterplaten van metaalvezel. Het paneel is geschikt voor maximaal vier glasvezelmodules of adapterplaten binnen zijn 1U-hoogte. Elke koperen adapterplaat is geschikt voor maximaal zes koperaansluitingen met afzonderlijke poortidentificatie. Adapterplaten kunnen worden gebruikt met shielded en unshielded kopersystemen, van categorie 5e-aansluitingen tot en met categorie 7A TERA- en categorie 6A Z-MAX-aansluitingen.

ANSI/EIA 310-D-compatibel

Het combopaneel is vervaardigd van lichtgewicht staal met geanodiseerde zwarte afwerking. Het paneel is ANSI/EIA 310-D-compatibel met een geïntegreerde aardingsstrip, die zorgt voor een aardingspad van koperaansluitingen naar het aardingspunt. Het ontwerp voorziet ook in kabelbeheer, waarmee kabels kunnen worden bevestigd voor trekontlasting. Het paneel wordt geleverd inclusief tie-wraps, aardingsset en montageschroeven.

"Het combopaneel maakt efficiënt gebruik van de rackruimte waardoor de densiteit wordt geoptimaliseerd. Doordat het paneel geschikt is voor diverse combinaties van glasvezel en koper, biedt het ontwerpers van bekabelingsinfrastructuur veel flexibiliteit en keuzemogelijkheden. Het paneel is ontworpen om gemakkelijk te kunnen worden geïnstalleerd en beheerd en beschikt over tal van voorzieningen die de toegankelijkheid verbeteren en die garant staan voor uitstekende prestaties van zowel glasvezel als koper. Het unieke paneel is absoluut onmisbaar in het datacenter en in elke andere omgeving waar ruimte een schaars goed is”, zegt Brian McCaffrey, productmanager van Siemon.