Facebook test infrastructuur door volledig datacenter uit te schakelen

datacenter2

Wie de infrastructuur van zijn datacenter wilt testen kan een stresstest uitvoeren. Facebook heeft dit in het extreme getrokken. Het bedrijf heeft een volledig datacenter uitgeschakeld om te zien hoe de rest van de infrastructuur hier op zou reageren.

Dit heeft Jay Parikh, technische directeur bij Facebook, bekend gemaakt tijdens een keynote op Facebook's @Scale conferentie in San Francisco. "Het is geen kleine stap", zei Parikh. "Het gaat om tientallen megawatts een vermogen dat we een volledige dag hebben uitgeschakeld om testen hoe onze systemen hier op de praktijk op reageren."

Datacenters van Facebook

Het is onbekend welk datacenter van Facebook offline is gegaan. Het bedrijf bezit een flink aantal datacenters verspreidt over de wereld. Het gaat om datacenter in de Amerikaanse staten Oregon, Iowa en North Carolina. Daarnaast beschikt Facebook over datacenters in Zweden. Het bedrijf huurt daarnaast ook nog datacenters in de Amerikaanse staten Californië en Virginia.

Parikh stelt dat de test goed is uitgepakt. Niet alles zou volledig naar behoren hebben gereageerd, maar het systeem bleef overeind staan en de applicaties toegankelijk. Parikh heeft al aangekondigd dit soort testen in de toekomst vaker uit te gaan voeren.

Bron: DatacenterKnowledge

Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)