DE-CIX implementeert 7950 XRS-40 routing systemen van Alcatel-Lucent

DE-CIX implementeert 7950 XRS-40 routing systemen van Alcatel-Lucent

DE-CIX maakt bekend zijn Apollon internetknooppunt in Frankfurt te voorzien van 7950 XRS-40 routing systemen van Alcatel-Lucent. Het XRS-40 systeem combineert twee XRS-20 chassis, waardoor de router meer klanten kan bedienen.

De implementatie bij DE-CIX is de eerste implementatie van de XXRS-40 buiten de Verenigde Staten. Het systeem is ontworpen om de dichtheid en schaalbaarheid van datacenters te vergroten. DE-CIX wil extra capaciteit toevoegen om zijn klanten beter te kunnen bedienen. Het internetknooppunt heeft alleen dit jaar al 80 nieuwe klanten weten aan te trekken.

Een XRS-40 levert 160 x 100 Gigabit Ethernet (GE) poorten of 1600 x 10 GE poorten. De systemen zorgen dat DE-CIX meer klanten kan bedienen vanaf één single edge router. Daarnaast kan het lokale dataverkeer van het internetknooppunt binnen het datacenter worden gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.