'Complexiteit rond planning van datacenterinfrastructuur leidt tot zorgen'

datacenter

De complexiteit rond strategische planning van datacenterinfrastructuur is voor bedrijven een grote bron van zorgen. 70% van de ICT-managers wereldwijd maakt zich zorgen over deze complexiteit. Nederlandse ICT-managers maken zich hier overigens opvallend weinig zorgen over. 41% van de Nederlandse ICT-beslissers maakt zich over de complexiteit zorgen.

Dit blijkt uit het 'Planning Anxiety'-rapport van Colt. ICT-managers besteden door hun zorgen onevenredig veel tijd aan het opstellen van een strategische planning voor datacenterinfrastructuur. 54% van de ICT-managers geeft aan meer tijd hieraan te besteden dan gewenst. Dit percentage ligt onder Nederland ICT-managers ongeveer gelijk.

Security is zorgenkind

Met name security zorgt voor veel zorgen. 64% van de respondenten stelt in de strategische planning van datacenterinfrastructuur de meeste aandacht te besteden aan beveiliging. Managers wereldwijd maken zich de meeste zorgen over incidenten die zijn veroorzaakt door malware of een cyberaanval (36%). In Nederland zijn vooral beveiligingsproblemen veroorzaakt door menselijke fouten een bron van zorgen. 28% van de Nederland ICT-managers is hierover ongerust.

Internationale uitbreiding biedt bedrijven kansen. Ook hierbij lopen ICT-mangers echter tegen allerlei uitdagingen aan. Denk hierbij aan:

  • Onduidelijke regelgeving in het buitenland (33%)
  • Technische migraties (28%)

Internationale uitbreiding

Dat betekent echter niet dat iedereen bij internationale uitbreiding van datacenteractiviteiten tegen problemen aanloopt. 22% van de Nederland ICT-managers stelt hierbij geen problemen te hebben ondervonden. 38% van de respondenten geeft aan zijn datacenteractiviteiten nog niet naar het buitenland te hebben uitgebreid.

Lees ook
Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.