CEO Minkels krijgt leiding over strategische businessunit moederbedrijf

Minkels, wereldwijd leverancier van modulaire datacenter oplossingen, onderdeel van het beursgenoteerde concern Legrand met een omzet van 4,5 miljard euro, voert een management wijziging door. De huidige CEO van Minkels, Jeroen Hol, zal per 1 november 2014 de overstap maken naar de Legrand organisatie, waar hij de leiding krijgt over de strategische businessunit Legrand Digital Infrastructures. 

Minkels werd in 2012 door Legrand overgenomen en is onderdeel van de strategische businessunit Digital Infrastructures, waarin Legrand’s wereldwijde portfolio op het gebied van digital data distribution is ondergebracht. De activiteiten binnen het portfolio beslaan vier oplossingsgebieden: LAN, Datacenters, Home & Networking, en audio/video systems. De oplossingen worden onder andere geleverd via de merken Legrand, Minkels, Ortronics en Estap. Jeroen Hol krijgt als Deputy Vice President Digital Infrastructures de leiding over deze Strategische Business Unit. In de nieuwe functie zal hij direct rapporteren aan de board van Legrand.

Strategische business unit

Digital Infrastructures is door Legrand aangewezen als ‘strategisch belangrijke businessunit’, vanwege de groeiverwachtingen voor dit marktsegment en het uitgebreide oplossingen en services portfolio dat Legrand via zijn verschillende merken op dit vlak heeft te bieden.

Jeroen Hol werkt sinds negen jaar voor Minkels, waarvan de laatste drie jaar als Chief Executive Officer van Minkels International. Als CEO heeft hij verschillende belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de Minkels organisatie, waaronder de transformatie naar een flexibele organisatie die een nog completer productportfolio voor de datacentermarkt heeft te bieden, met een uitgebreid gamma aan geïntegreerde, energie-efficiënte oplossingen voor missie kritische datacenter operaties. Ook heeft hij de weg vrij gemaakt om internationaal sterker te kunnen groeien, onder andere via het verkoop- en distributienetwerk van moederbedrijf Legrand.

Synergie Minkels en andere merken

“Het Minkels team heeft zich de afgelopen jaren maximaal ingezet om vergaande modulariteit en dus flexibiliteit aan te brengen in processen en producten,” zegt Jeroen Hol. “In combinatie met het omvangrijke wereldwijde distributienetwerk van Legrand, heeft dit geleid tot een significante omzetgroei en een verdere verbreding van het datacenter oplossingsportfolio voor klanten. Ik denk dat de timing goed is om een nieuwe carrièrestap binnen de Legrand groep  te maken, waarbij ik nog steeds verantwoordelijkheid voor Minkels draag en tevens sturing kan geven aan de gewenste synergie tussen Minkels en aanpalende merken met oplossingen zoals busbars, kabelmanagement en UPS.”

Ter vervanging van Jeroen Hol is Christiaan van Terheijden aangetrokken. Hij komt van Legrand Oostenrijk waar hij de functie van Commercial Director bekleedde. Christiaan van Terheijden zal per 1 november 2014 in zijn functie als nieuwe CEO van Minkels beginnen.

 

3 Responses to CEO Minkels krijgt leiding over strategische businessunit moederbedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.