Dell verhuurt colocatieruimte in datacenter aan bitcoin miners

bitcoin

De capaciteit van datacenters wordt zelden voor 100% benut. Capaciteit die niet wordt gebruikt gaat doorgaans simpelweg verloren. Dell heeft hiervoor een oplossing gevonden. Het bedrijf gaat ruimte die het niet gebruikt in een datacenter in Quincy, Washington als colocatieruimte verhuren aan Bitcoin ASIC Hosting.

Bitcoin is een digitaal betaalmiddel dan in 2009 werd geïntroduceerd. Het betaalmiddel is volledig digitaal en maakt het mogelijk betalingen te verrichten via internet zonder tussenkomst van een bank. Gebruikers kunnen euro's of dollars inwisselen voor bitcoins en deze dus aanschaffen, maar het is ook mogelijk de bitcoins te winnen door berekeningen uit te voeren.

Veel rekenkracht nodig

Bitcoin ASIC Hosting is een bedrijf waar gebruikers rekenkracht kunnen leasen om bitcoins te minen. Dit minen vereist veel rekenkracht. Gebruikers hebben behoefte aan servers die 24/7 op volledige belasting kunnen draaien. Dit stelt dan ook hoge eisen aan stroomtoevoer, waardoor locaties om dit soort apparatuur te huisvesten doorgaans relatief duur is.

Het leasen van colocatieruimte bij Dell biedt uitkomst. Bitcoin ASIC Hosting stelt hierdoor tegen relatief lage kosten datacenterruimte tot zijn beschikking te krijgen, terwijl het bedrijf de garantie heeft van redundante connectiviteit, koeling en UPS-systemen. Het 'Western Technology Center' van Dell in Quincy, Washington is een TIER III-datacenter met een capaciteit van 10,8 megawatt. Bitcoin ASIC Hosting neemt in totaal 4 megawatt aan capaciteit af van het datacenter.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.