Schleifenbauer brengt nieuw type PDU op de markt: de hybride PDU

Schleifenbauer brengt in oktober een nieuw type PDU op de markt, te weten de hybride PDU (hPDU). Deze PDU kan gelijktijdig en onafhankelijk van elkaar via zowel de databus als via TCP/IP benaderd worden. De reden voor Schleifenbauer om een PDU te ontwikkelen die niet alleen via de databus kan communiceren, maar ook voorzien is van een ethernet poort, is omdat het aantal metingen in de loop der jaren enorm is toegenomen.

De hPDU maakt de weg vrij voor toepassingen die tot nog toe onmogelijk waren, bijvoorbeeld voor co-location providers die hun klanten toegang kunnen bieden via ethernet en zelf, onafhankelijk van het netwerk van hun klanten, toegang hebben via de databus om bijvoorbeeld het energiegebruik af te lezen om stroomgebruik te monitoren en te kunnen factureren. Omdat de hPDU wordt voorzien van een ethernet aansluiting is er een webserver op de PDU aanwezig die directe uitlezing (zonder een Gateway) via een browser mogelijk maakt. De hPDU biedt bovendien een groot security voordeel, omdat alle PDUs via 1 IP adres benaderd kunnen worden.

De hPDU is een logische vervolgstap op de nieuwe controller, die onlangs in gebruik is genomen. Deze nieuwe generatie controllers is uitermate geschikt voor PDUs met stroom- en energiemeting. Ronald Timmermans, marketing director van Schleifenbauer, licht toe: “De nieuwe controller van Schleifenbauer, gebaseerd op de NXP chip, zal het mogelijk maken om meer metingen te bewerken en deze over zowel de databus als via een ethernet-poort beschikbaar te stellen aan de klant.”