Interoute neemt stelling tegen patchkosten bij datacenters

Interoute, eigenaar en operator van datacenters, gaat zijn klanten geen terugkerende patchkosten meer voor colocatiediensten in rekening brengen. Interoute neemt daarmee stelling tegen de in de branche gebruikelijke praktijk om klanten hiervoor maandelijks vaste kosten in rekening te brengen.

Interoute schat dat het in het Verenigd Koninkrijk alleen al gaat om een totaalbedrag per jaar van tussen de 85 en 115 miljoen euro. Martijn ten Kate, sales director Enterprise bij Interoute: “Deze zogenaamde Patch Tax wordt wat ons betreft volstrekt onterecht aan klanten in rekening gebracht. Er zijn veel gerechtvaardigde kosten voor het beheren, onderhouden en up-to-date houden van een hoogwaardig datacenter. De maandelijkse kosten voor kabels die zijn aangesloten en waar niemand meer aan hoeft te komen, horen daar niet bij. De officiële opening van het elfde datacenter van Interoute in London is een mooie aanleiding om te breken met dit gebruik.”

Voorop lopen

Nederland loopt internationaal voorop met internettoegang. In Nederland heeft 95 procent (pdf) van de huishoudens toegang tot internet. Dat is meer dan in de meeste andere Europese landen. Ten Kate: “De vraag naar datacentra is nog nooit zo groot geweest als nu en zal in de toekomst verder toenemen, omdat vrijwel elk bedrijf online zaken doet. Klanten als carriers en vergelijkbare dienstverleners rekenen op snelle en betrouwbare internettoegang.”

Vanaf vandaag betalen klanten van de datacentra en eenendertig colocatie faciliteiten van Interoute alleen nog maar voor het tot stand brengen van de patch en behoren de maandelijkse patchkosten, voor de duur van het gehele contract, tot het verleden.

Meer over
Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.