Salesforce.com opent nieuw Europees datacenter in Frankrijk

Salesforce.com maakt bekend een overeenkomst te hebben getekend voor de vestiging van een nieuw Europees datacenter in Frankrijk. Het bedrijf kiest voor Interxion, een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten.

Het datacenter is één van de drie die zijn gepland in Europa om tegemoet te komen aan de groeiende klantvraag in de regio. Het bedrijf heeft ook datacenters in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk op de planning staan.

Het eerste Europese datacenter van salesforce.com wordt dit najaar geopend in het Verenigd Koninkrijk. De datacenters in Frankrijk en Duitsland zullen volgen in 2015. Het datacenter in Frankrijk zal voor 100 procent worden voorzien van hernieuwbare energiebronnen.

Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.