Europese IT’ers bewaren gevoelige data het liefst op fysieke servers

Europese IT-afdelingen slaan gevoelige data liever op fysieke servers op dan in de cloud. 46% van de Europese IT’ers geeft hieraan de voorkeur. Dit blijkt uit onderzoek van Iron Mountain onder IT-afdelingen.

De cloud wordt voor storagedoeleinden in beperkte mate omarmd. 37% van de ondervraagde IT’ers geeft aan dat de cloud onderdeel is van hun hybride storage-strategie. 8% van de IT’ers is daarnaast van plan de cloud in de komende 12 tot 24 maanden onderdeel te maken van deze strategie. Dit betekent dat een belangrijk deel van de IT-afdelingen ervoor kiest de cloud voor storage links te laten liggen.

IT-afdelingen kijken met name kritisch naar de opslag van gevoelige, vertrouwelijke, bedrijfskritische en streng gereguleerde data. Ook nieuwe, waardevolle of veel gebruikte data wordt liever op fysieke servers geplaatst dan in de cloud. IT-afdelingen stellen dat zij voor deze data simpelweg het risico op een datalek niet kunnen nemen. De IT’ers zijn dus van mening dat data op eigen servers veiliger is dan in de cloud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.