SPIE-ICS levert RFID Asset Management-oplossing van RF Code

SPIE Integrated Connectivity Solutions (SPIE-ICS) is door RF Code, marktleider op het gebied van asset management en draadloze monitoring van omgevingsfactoren, aangesteld als value-added reseller. SPIE-ICS treedt per direct op als adviserende en wederverkopende partij voor de oplossingen van RF Code, en zal deze oplossing ook zelf toepassen binnen de datacenters die het beheert voor zijn klanten.

Voor een efficiënt datacenterbeheer is het cruciaal om een accuraat overzicht te hebben van de 'assets'. "Asset management op basis van informatie die slechts voor 70 of 75 procent klopt, is gedoemd te mislukken", zegt Kees Verlaan, Directeur Datacenters & Specials bij SPIE-ICS. Voor SPIE-ICS reden om voor asset management gebruik te maken van de actieve RFID-oplossing van RF Code. "RF Code biedt een betrouwbare oplossing om in realtime te monitoren waar een apparaat zich bevindt. De actieve RFID-oplossing is bovendien heel eenvoudig te integreren in een breder pakket DCIM-oplossingen, wat voor ons een belangrijke reden was om voor RF Code te kiezen. De oplossing van RF Code dicht het gat dat er ligt tussen het starten met DCIM en een 'full swing' DCIM-oplossing."

Realtime tracking 

RF Code biedt een 'realtime tracking-systeem' - dat een asset volgt vanaf het moment dat deze binnenkomt op een locatie tot op het moment van verwijdering - en een draadloze monitoringomgeving voor de omgevingsvariabelen in een datacenter. De basis van de oplossing van RF Code zijn de actieve RFID-tags die specifiek zijn ontworpen voor datacenteromgevingen waar de hoge metaaldichtheid de werking van andere technologieën zou kunnen verstoren. De compacte asset management-tags worden aan de apparatuur zelf bevestigd. De sensor-tags, die informatie kunnen verstrekken over bijvoorbeeld de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk, kunnen aan de racks worden gemonteerd. De asset- en sensor-tags zenden vervolgens hun gegevens naar een ontvanger (reader). Door de locatiegegevens van de asset-tag te vergelijken met de gegevens in de database kan er worden bepaald of een asset zich op de verwachte locatie bevindt.

  • Erwin Cremers (L) van RF Code en Kees Verlaan van SPIE-ICS
  • De nu aangekondigde partnerovereenkomst betekent een verdere uitbreiding van een reeds bestaande samenwerking tussen RF Code en SPIE Nederland, waar SPIE-ICS deel van uitmaakt. SPIE maakt al enkele jaren gebruik van de technologie van RF Code voor de monitoring van inpandige repeaternetwerken. Erwin Cremers, Director of Sales, EMEA EAST bij RF Code: "SPIE heeft zich bewezen als een partij met een diepgaande technisch inhoudelijke kennis die van pas komt bij een optimale implementatie van onze oplossing. Wij zijn dan ook blij dat SPIE-ICS - dat beschikt over een uitgebreid netwerk in zowel Nederland als Europa - namens RF Code optreedt als adviserende en wederverkopende partij."
Dossiers