All IT Rooms bouwt tweede datacenter voor Alticom

All IT Rooms heeft onlangs een tweede datacenter voor Alticom opgeleverd. Het nieuwe datacenter in de mediatoren in Roermond is de jongste telg van Alticom.

De locatie speelt al in op de groter wordende energiedichtheid, zodat de servers ook in de toekomst zijn verzekerd van voldoende energie. “Maar ook met het toepassen van nieuwe vloeren en nieuwe, bredere serverkasten op deze locatie, laten we zien dat we vooroplopen”, aldus Ines Jentink van Alticom, die eraan toevoegt dat alle mediatorens op groene stroom draaien.

Ronald Kok, directeur All IT Rooms: “All IT Rooms heeft het bestaande concept samen met Alticom verder ontwikkeld om nog optimaler gebruik te kunnen maken van vrije koeling en een nog optimalere benutting van het beschikbare vloeroppervlak te realiseren”. Het vernieuwde concept kenmerkt zich verder door een verbeterde opbouw van de modulariteit in het datacenter. Hierdoor is energie efficiency van de koeling ook bij een lagere belasting van het datacenter gewaarborgd. De koelcapaciteit van het datacenter kan eenvoudig worden verhoogd in kleine stappen.