ICTroom bouwt high security datacenter voor Belgische overheid

datacenter

ICTroom bouwt een nieuw datacenter voor een Belgische overheidsorganisatie. Het 'high security datacenter' krijgt een vermogen van 2 megawatt en moet binnenkort worden opgeleverd.

Het datacenter wordt gerealiseerd in een zwaar beveiligde omgeving. Het ontwerp is gemaakt met energie-efficiëntie in het achterhoofd en contractueel zullen bepaalde PUE’s worden gegarandeerd. Bij de installatie is rekening gehouden met toekomstige uitbreidingen. Met het oog op het security aspect worden meer details over het contract later dit jaar pas bekend gemaakt.

"Het was een zeer aangename en intense samenwerking tussen de beide teams en ongelooflijk hoe we in nauwelijks 6 maanden tijd zijn gegaan van eerste contacten en initieel studiewerk naar de start van de werken. Dit bewijst alvast het nut van de geïntegreerde aanpak van ICTroom om op snelle en flexibele wijze datacenter installaties te bouwen. We zullen ons blijven inzetten om deze klant te ondersteunen en dit datacenter binnen de geplande scherpe deadlines af te leveren zodat zij zich verder kunnen positioneren en differentiëren in deze dynamische marktcontext", zegt Johan Claes, Manager Business Development BeLux bij ICTroom.

Dossiers