Emerson Network Power werkt aan ontwerp van Zweeds Facebook-datacenter

facebook-lulea

Emerson Network Power, werkt samen met Facebook aan het ontwerp en de bouw van het tweede Facebook-datacenter in Zweden. Het datacenter wordt gebouwd in de plaats Luleå, waar ook het andere Zweedse datacenter van Facebook staat.

Luleå 2 wordt de pilot van Facebook's nieuwe 'rapid deployment data center' (RDDC). Dit datacenter is ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met Emerson Network Power. Het datacenter maakt gebruik van modulaire elementen, waaronder prefab onderdelen die op locatie in elkaar worden gezet. Deze werkwijze versnelt de implementatietijd van het datacenter aanzienlijk en vermindert de hoeveelheid materiaal die voor het datacenter wordt gebruikt.

Verscheepbare modules

Emerson Network Power levert ruim 250 verscheepbare modules voor het nieuwe datacenter, dat ruim 11.500 vierkante meter groot wordt. Emerson levert onder andere modules voor de stroomvoorziening, adiabatische luchtbehandeling, waterzuiveringsinstallatie en 'superstructure'-oplossingen.

Net als het eerste Zweedse datacenter van Facebook zal Luleå 2 volledig met duurzame energie worden aangedreven.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)