HP maakt opschalen van eigen datacenter via as-a-Service-model mogelijk

Het bouwen van een datacenter is niet goedkoop. Deze hoge kosten zijn voor bedrijven dan ook een belangrijke reden voor de cloud te kiezen. HP pakt dit probleem aan met een Facility-as-a-Service (FaaS) aanpak voor het uitbreiden van bestaande datacenters.

HP kiest voor een modulaire aanpak, waarbij de klant eisen opstelt op het gebied van capaciteit en provisioning. Daarnaast geeft de klant aan hoe kritiek de applicaties zijn die in de omgeving worden gehost. HP zorgt er vervolgens voor dat de datacenteromgeving bij de klant aan deze eisen voldoet. De klant betaalt HP hiervoor een maandelijks bedrag, dat is gebaseerd op de eisen van de specifieke klant.

Datacenters upgraden wordt aantrekkelijker

Met deze nieuwe aanpak wil HP het voor bedrijven aantrekkelijker maken hun bestaande datacenteromgeving te upgraden. Bedrijven beschikken dankzij de FaaS-aanpak over een eigen on-premise datacenter en profiteren van de voordelen die dit biedt op het gebied van zowel beheer als beveiliging. Het datacenter is echter op ieder moment op of juist omlaag te schalen, zonder dat hiervoor grote investeringen nodig zijn.

De omgeving die HP voor klanten realiseert bestaat doorgaans uit een stroomvoorziening, koelinstallaties en datahallen. De bekabeling, brandblussystemen, beveiligingsmaatregelen en monitoringsoplossingen zijn in deze modules ingebouwd, waardoor deze standaard worden meegeleverd. Klanten kunnen kiezen zelf kiezen voor welke modulaire oplossing van HP zij kiezen. Denk hierbij aan een HP Flexible DC of een HP Performance Optimized Datacenter.

Beschikbaarheid

HP's Facility-as-a-Service is per direct beschikbaar. Meer informatie is hier beschikbaar (PDF).

Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.