CommScope lanceert Datacenter-on-Demand

Met het ongekende tempo van de technologische evolutie en de voortdurende noodzaak om kosten te verlagen, onderzoeken veel organisaties de mogelijkheden om hun total cost of ownership te verlagen en hun bedrijfsvoering te vereenvoudigen middels een pay-as-you-grow datacenter oplossing. CommScope wil op deze eisen inspelen door middel van een nieuw concept: Datacenter-on-Demand, door het bedrijf gepositioneerd als een flexibel en efficiënt alternatief voor het traditionele datacenter.

"Bedrijven hebben te maken met een voortdurende datastroom en moeten manieren vinden om hun capaciteit snel en efficiënt uit te breiden", zegt Kevin St Cyr, senior vice president van de Enterprise-divisie binnen CommScope. "Sommige staan met hun rug tegen de muur als het gaat om voldoende fysieke ruimte of beschikbaar vermogen. Datacenter-on-Demand geeft de mogelijkheid om snel en eenvoudig uit te breiden en is meer dan een traditionele, modulaire datacenteroplossing. Het is ook meer dan een container met servers. Datacenter-on-Demand is een op maat gesneden oplossing, ontworpen met dezelfde bruikbaarheid en het gemak van toegang tot IT-apparatuur als een traditioneel datacenter, maar met lagere initiële en operationele kosten. Daarbij kan deze oplossing flexibel worden aangepast aan de veranderende behoeften van morgen.”

Kenmerken

De schaalbaarheid van Datacenter-on-Demand wordt gerealiseerd door gebruik te maken van standaard bouwblokken

Datacenter-on-Demand is bedoeld voor organisaties die hun bestaande datacentercapaciteit willen uitbreiden, maar biedt ook mogelijkheden voor bedrijven die voor het eerst een serieus datacenter in gebruik willen nemen. De oplossing wordt volgens CommScope gekenmerkt door onder andere de volgende kenmerken:

  • Gebruik van technologie die zich in de praktijk reeds ten volle heeft bewezen.
  • Gebaseerd op systemen die in extreme klimaten meer dan zes jaar in gebruik zijn.
  • Schaalbare oplossingen van één tot desgewenst duizenden racks.
  • Een over een jaar gemeten gemiddelde Power Usage Effectiveness (PUE) die ligt tussen 1,03-1,06 (hangt volgens CommScope af van de geografische locatie van het datacenter).
  • Gestandaardiseerde ontwerpen die complexiteit verminderen en de planning en implementatietijd drastisch inkorten.
  • Eenvoudig aan te passen configuraties die diverse TIER-niveaus, beveilingsniveaus, levels van brandveiligheid en basisinfrastructuren ondersteunen.
  • Standaard is een integratie met CommScope iTracs Datacenter Infrastructuur Management (DCIM) beschikbaar.
  • Integratie met andere CommScope infrastructuuroplossingen (bekabeling en dergelijke).

Modellen

De schaalbaarheid van Datacenter-on-Demand wordt gerealiseerd door gebruik te maken van standaard bouwblokken. Deze bestaan naar keuze uit één, vier, tien of twintig racks. Deze bouwblokken kunnen door elkaar heen worden gebruikt zodat een oplossing op maat van de situatie van het bedrijf of de organisatie kan worden ontwikkeld. Aan de locatie waar dit modulaire datacenter wordt geplaatst, hoeven weinig eisen gesteld te worden: het past binnen, buiten, in een bestaand gebouw, in een op maat gemaakt gebouw, in een meer extreme omgeving (klimaat) en dergelijke. Zolang er maar elektriciteit, water, een netwerkaansluiting en ventilatie aanwezig is. De racks die in de bouwblokken worden geplaatst, kunnen variëren in maatvoering. Ook is het mogelijk om een bouwblok als ‘white space’uit te voeren.

Datacenter-on-Demand is bedoeld voor zowel bedrijven die een eerste datacenter bouwen als voor partijen die hun bestaande datacenter willen uitbreiden

Een van de grootste voordelen van deze aanpak is volgens CommScope dat de tijd tussen planning en ontwerp en daadwerkelijke ingebruikname drastisch kan worden teruggebracht. Het bedrijf stelt dat bij een traditioneel datacenterproject een doorlooptijd van start tot oplevering al gauw drie jaar kan bedragen, een dergelijk langdurig traject past echter niet meer bij de snelheid waarmee bedrijven vandaag de dag moeten reageren op ontwikkelingen in de markt. Niet alleen kan de vraag vanuit de business of opdrachtgever naar datacentercapaciteit in die periode zijn veranderd, ook gaan de technologische ontwikkeling zo snel dat de kans zeer reëel is dat bij oplevering het datacenter technisch in feite al weer verouderd is.

Datacenter-on-Demand is wat ontwerp betreft aangepast aan de regio waarin deze toegepast zal worden. Dit verklaart de bandbreedte die het bedrijf bij de toch al erg lage PUE aangeeft. De datacenters kunnen naar wens geleverd worden als Tier 2 of als Tier 3. Daarnaast benadrukt CommScope de financiële gevolgen van een modulaire aanpak. Vraag en capaciteit kunnen dan veel nauwkeuriger op elkaar worden afgestemd, wat ook in de investeringen terugkomt. Bedrijven schaffen een of meer bouwblokken aan op basis van een capaciteitsplanning, waarbij zij met kleine stappen kunnen groeien. Meer informatie? Mail naar jschreurs@commscope.com