Raritan lanceert KVM-switch met HD-kwaliteit

Raritan heeft met de Dominion KX III een nieuwe KVM-over-IP switch gelanceerd die onder andere bedoeld is voor toepassingen waarbij HD-video streaming gewenst is. Deze nieuwe streaming functionaliteit maakt het mogelijk een 1080p video (met audio) af te spelen met 30 frames per seconde over een IP netwerk. Daarnaast is dit nieuwe lid van de Dominion-familie geschikt voor traditionele IT- en datacenter-diensten, waarbij op een veilige manier servers en andere apparaten kunnen worden bediend en beheerd.

De KX III kent een nieuwe architectuur en bovendien een krachtiger processor dan oudere modellen in deze serie. Dit maakt het mogelijk nieuwe algoritmen voor videocompressie toe te passen. Hierdoor is het nu geen probleem meer om op afstand computer- en andere systemen te bedienen en te beheren met behulp van high-definition beeld.

Streaming video

Volgens Edwin de Boer, director of marketing EMEA bij Raritan, is deze uitbreiding richting HD-video een belangrijke stap. “Door ondersteuning van HD-video toe te voegen aan de Dominion-lijn kunnen ook beheerders die met audio- en video-intensieve toepassingen werken nu op afstand hun werk doen. De KX III kent daarom een ‘software engine' voor het verwerken van video met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, 24-bit kleur, digitale audio en dual monitoren. Daarnaast ondersteunt de switch ‘streaming video’ met een kwaliteit van 1080p."

Kenmerken 

  • web-based, toegang en beheer op BIOS-niveau voor 8 tot maximaal 64 servers per KVM-switch
  • via Raritan’s CommandCenter Secure Gateway toegang tot honderden servers via één IP-adres
  • 1920 x 1080 HD-video, 24-bit kleur tot maximaal 30 frames per seconde
  • nieuwe op DVI-technologie gebaseerde digitale, lokale poort voor hoog prestatieniveau
  • twee stroomaansluitingen en dual ethernet-toegang met automatische failover (redundancy)
  • diverse CIM's voor DVI, HDMI, DisplayPort, USB, VGA, USB, Sun®, serieel en blade server aansluitingen
  • beheerders kunnen via Universal Virtual Media op afstand software installeren en onderhoud uitvoeren

De Dominion KX III is leverbaar via onder andere Dupaco, E&T, ICTroom en Intronics.