Actievoerders willen watertoevoer naar NSA-datacenter stilleggen

turnitoff

De NSA heeft met zijn spionageactiviteiten op burgers en bedrijven bij allerlei mensen kwaad bloed gezet. Een groep actievoerders komt nu zelf in actie om de praktijken van de NSA te dwarsbomen. Datacenters zijn voor de inlichtingendienst van groot belang om de enorme hoeveelheden verzamelde data op te kunnen slaan en te kunnen analyseren. De actievoerders willen één van de datacenters van de NSA stilleggen door de watertoevoer naar het datacenter te stoppen.

De actievoerders hebben de website OffNow.org opgericht waarop zij onder andere vragen om financiële steun. De groep wil namelijk juridische actie ondernemen tegen de NSA. De geheime dienst heeft in onder andere de Amerikaanse staat Utah een datacenter. De groep wil dat de lokale Amerikaanse overheid de watertoevoer naar dit datacenter stillegt. Mochten de actievoerders hier in slagen betekent dit dat het NSA-datacenter niet langer kan opereren. Water is immers van cruciaal belang om het datacenter voldoende te kunnen koelen.

Fourth Amendment Protection Act

De groep burgers wil dat de Amerikaanse overheid de Fourth Amendment Protection Act aanpassen. Dit is een verzameling van wetten die bedoeld zijn om de verzameldrift van de NSA in te dammen. De actievoerders willen dat de overheid aan deze wetten een nieuwe wet toevoegt die het mogelijk maakt de levering van zowel water als elektriciteit aan datacenters van de NSA te weigeren. De groep wil hiervoor gebruik maken van een zogeheten 'anti-commandeering' doctrine. Dit is een doctrine die Amerikaanse staten de mogelijkheid geeft niet mee te werken aan plannen van de Amerikaanse federale overheid.

Het tegenwerken van het NSA-datacenter in Utah is overigens slechts het begin. De geheime dienst beschikt namelijk over een flink aantal datacenters, die verspreid over geheel de Verenigde Staten zijn geplaatst. De actiegroep wil ook tegen deze datacenters in de toekomst actie gaan ondernemen.

Meer over
Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.