Groen datacenter van Microsoft op biogas opent volgende maand zijn deuren

microsoftbiogasdatacenter

Microsoft's groene datacenter in het Amerikaanse Cheyenne, Wyoming moet volgende maand volledig operationeel zijn. Het datacenter wordt aangedreven met behulp van biogas, dat afkomstig is van een waterzuiveringsinstallatie.

De opening van het datacenter heeft flink wat vertraging op gelopen. De bouw van het datacenter werd in november 2012 door Microsoft aangekondigd. Het datacenter had in maart vorig jaar al operationeel moeten zijn, maar is tot de dag van vandaag gesloten. Komende maand opent het datacenter dus alsnog zijn deuren. Het is onduidelijk waardoor de vertraging is ontstaan.

Het datacenter in Cheyenne moet zeer milieuvriendelijk zijn door het gebruik van biogas. Het datacenter wordt aangedreven met behulp van brandstofcellen die draaien op dit biogas. De warmte die de brandstofcellen genereren wordt vervolgens teruggegeven aan de waterzuiveringsinstallatie, die de warmte op zijn beurt weer gebruikt om water te zuiveren.

Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.