CommScope benoemt Dick Philips tot Senior Advisor DCIM Solutions

CommScope, leverancier van infrastructuuroplossingen voor communicatienetwerken, benoemt Dick Philips tot Senior Advisor/Senior consultative engineer DCIM Solutions. Philips is in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor het uitbouwen van de iTRACS productlijn in Europa. Daarnaast gaat hij fungeren als sleutelfiguur voor klanten, business partners en onafhankelijke adviseurs op Data Center Infrastructure Management (DCIM)-gebied.

Het bedrijf kreeg in maart 2013 vrijwel alle onderdelen van iTRACS Corporation in handen. iTRACS was een leverancier van zakelijke open DCIM. Philips gaat de productlijn die CommScope door deze overname in bezit kreeg nu dus verder uitbouwen. Deze bestaat onder andere uit een geautomatiseerd platform voor infrastructuur iTRACS Converged Physical Infrastructure Management (CPIM).

Ervaring met iTRACS CPIM
“In de afgelopen 17 jaar heb ik als technisch manager en senior adviseur voor DCIM oplossingen bij CANS in Nederland uitgebreide ervaring opgedaan met iTRACS Converged Physical Infrastructure Management (CPIM)”, zegt Dick Philips.

“iTRACS CPIM biedt een open architectuurplatform, dat ongeëvenaard is in het DCIM-marktsegment. Het geeft een holistische weergave van het volledige fysieke ecosysteem en een dynamisch inzicht in de manier waarop een wijziging of storing van één apparaat in het ecosysteem van invloed is op de prestaties van alle andere apparaten en condities in de omgeving. Via het platform kunnen gebruikers deze dynamiek doorlopend bekijken, interpreteren, beheren en optimaliseren in een real-time gevisualiseerde 3D-omgeving. Door de overstap naar CommScope zit ik dichter bij de bron en kan ik klanten nog beter van dienst zijn bij het transformeren van hun datacenter naar een echt value-center met een directe en diepe impact op het succes van een organisatie”, vervolgt Philips.

Basis in Nederland

“We zijn ervan overtuigd dat Dick’s uitgebreide ervaring uitermate belangrijk zal zijn bij ons succes met de DCIM productlijn in Europa. Dick zal zijn basis hebben op ons kantoor in Nederland, maar zijn focus zal liggen bij de Europese hoofkantoren van onze relaties”, legt Jan Honig, Sales Director Benelux bij de Enterprise divisie van CommScope, uit.