Nederland ICT benoemt Lotte de Bruijn tot directeur

Nederland ICT Nederland ICT benoemt Lotte de Bruijn tot directeurmaakt bekend dat zij Lotte de Bruijn tot directeur hebben benoemd. De Bruijn vervult vanaf half februari haar functie en volgt Peter van Schelven op. Van Schelven blijft tot half februari interim-directeur van Nederland ICT.

Lotte de Bruijn is sinds 2007 werkzaam geweest bij Dell, waar zij verschillende functie vervulde. Sinds februari 2012 was zij daarnast voorzitter van het Young ICT Professionals Network binnen Nederland ICT.

Bart Hogendoorn, voorzitter Nederland ICT: “Het bestuur is unaniem blij met de komst van Lotte de Bruijn. Zij werkt al jaren in de sector en kent de markt. Wij kenden haar al als voorzitter van het YIP-netwerk en zij kent daardoor ook Nederland ICT goed.” Volgens de voorzitter zullen spectaculaire technologische ontwikkelingen de ICT-sector een ander gezicht geven en een ongekende impact hebben in alle sectoren van economie en maatschappij. Internet-of-things, big data en 3D-printing zijn daarvan voorbeelden.

Als digital gateway én als aantrekkelijke vestigingsplaats voor datacenters, kan Nederland uitgroeien tot een internationale proeftuin voor nieuwe toepassingen en uitgroeien tot een Silicon Delta. Dat vraagt volgens het bestuur om een nieuwe agenda voor de toekomst. Daar ligt een taak voor de nieuwe directeur. Nederland ICT vertegenwoordigt alle ICT-bedrijven in Nederland. Dat geldt dus ook voor alle nieuwe bedrijven die zullen ontstaan en voor bestaande bedrijven uit andere sectoren die zich op ‘nieuwe’ ICT gaan richten. Bart Hogendoorn: “Ook daar is werk aan de winkel.”