Nederland ICT benoemt Lotte de Bruijn tot directeur

Nederland ICT Nederland ICT benoemt Lotte de Bruijn tot directeurmaakt bekend dat zij Lotte de Bruijn tot directeur hebben benoemd. De Bruijn vervult vanaf half februari haar functie en volgt Peter van Schelven op. Van Schelven blijft tot half februari interim-directeur van Nederland ICT.

Lotte de Bruijn is sinds 2007 werkzaam geweest bij Dell, waar zij verschillende functie vervulde. Sinds februari 2012 was zij daarnast voorzitter van het Young ICT Professionals Network binnen Nederland ICT.

Bart Hogendoorn, voorzitter Nederland ICT: "Het bestuur is unaniem blij met de komst van Lotte de Bruijn. Zij werkt al jaren in de sector en kent de markt. Wij kenden haar al als voorzitter van het YIP-netwerk en zij kent daardoor ook Nederland ICT goed." Volgens de voorzitter zullen spectaculaire technologische ontwikkelingen de ICT-sector een ander gezicht geven en een ongekende impact hebben in alle sectoren van economie en maatschappij. Internet-of-things, big data en 3D-printing zijn daarvan voorbeelden.

Als digital gateway én als aantrekkelijke vestigingsplaats voor datacenters, kan Nederland uitgroeien tot een internationale proeftuin voor nieuwe toepassingen en uitgroeien tot een Silicon Delta. Dat vraagt volgens het bestuur om een nieuwe agenda voor de toekomst. Daar ligt een taak voor de nieuwe directeur. Nederland ICT vertegenwoordigt alle ICT-bedrijven in Nederland. Dat geldt dus ook voor alle nieuwe bedrijven die zullen ontstaan en voor bestaande bedrijven uit andere sectoren die zich op 'nieuwe' ICT gaan richten. Bart Hogendoorn: "Ook daar is werk aan de winkel."

Meer over
Lees ook
Cis Marring en Marietje Schaake treden toe tot nieuwe RvC Quantum Delta NL

Cis Marring en Marietje Schaake treden toe tot nieuwe RvC Quantum Delta NL

Cis Marring (ex-CFO TNO) en Marietje Schaake (docent en directeur internationaal beleid bij het Cyber Policy Center van de Stanford Universiteit) zijn toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Stichting Quantum Delta NL. De onafhankelijke raad krijgt ook een nieuwe president-commissaris, Carlo Beenakker, die eerder vice-president was

Eda Güven aan boord bij GNX als Chief Procurement Officer

Eda Güven aan boord bij GNX als Chief Procurement Officer

Eda Guven GNX heeft Eda Güven aangesteld als Chief Procurement Officer. Güven is een veteraan in de branche met 18 jaar ervaring in inkoop, waarvan 15 jaar in Enterprise Datacommunicatie. Ze heeft een indrukwekkend trackrecord in het realiseren van wereldwijde bedrijfsgroei.

Bart Watteeuw nieuwe Global VP Infrastructure Cegeka

Bart Watteeuw nieuwe Global VP Infrastructure Cegeka

Bart Watteeuw is aangesteld als de nieuwe Global Vice President Infrastructure bij Cegeka. Watteeuw treedt toe tot de groepsdirectie van Cegeka en krijgt onder meer de leiding over de datacenters en de afdelingen cloud enablement, digital workplace en cybersecurity.