Google organiseert ‘Google Job Day Groningen’ voor datacenter Eemshaven

Server rack, men x 2

Wie aan de slag wil bij het nieuwe datacenter dat Google bouwt in de Eemshaven kan terecht op de ‘Google Job Day Groningen’. Op deze dag krijgen geïnteresseerden te horen over functies die beschikbaar zijn in het datacenter.

Het datacenter in de Eemshaven is op dit moment nog in aanbouw. Google kondigde eind 2014 aan een datacenter te openen in de Groningse Eemshaven, een project waar Google honderden miljoenen euro’s in investeert. Naar verwachting creëert de komst van het datacenter ongeveer 150 nieuwe arbeidsplaatsen.

Wie geïnteresseerd is in één van deze arbeidsplaatsen kan zich aanmelden voor de Google Job Day Groningen. Hierbij wordt gevraagd een cv op te sturen, zodat Google kan beoordelen wie uitgenodigd wordt voor de dag. De Google Job Day Groningen wordt op 31 maart georganiseerd in Het Kasteel in Groningen.

Lees ook
RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.

Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy is gestart met de productie van natrium-ion batterijen in de Verenigde Staten. Deze batterijen zijn vooral interessant voor opslag van elektriciteit in windparken en datacenters. Het bedrijf onderstreept dat deze batterijen een hogere vermogensdichtheid en langere levensduur bieden en bovendien veiliger zijn dan bestaande batterijtec1

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI heeft onlangs ‘ANSI/BICSI 002-2024, Data Center Design and Implementation Best Practices’ en ‘Essentials of Data Center Projects, Second Edition’ uitgebracht. Beide documenten spelen al jaren een belangrijke rol bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van datacenterfaciliteiten.