Flex neemt JetCool over om vloeistofkoeling aan programma toe te kunnen voegen

jetcool

Flex, een wereldwijd actieve fabrikant van datacenterapparatuur, neemt JetCool Technologies over. JetCool is een specialist op het gebeid van vloeistofkoeling voor datacenters.

Met deze acquisitie wil Flex zijn portfolio op het gebied van datacenter- en energieoplossingen verder uitbreiden. Daarbij kijkt men naar zowel de markt voor hyperscale- als enterprise-faciliteiten. In beide segmenten lopen datacenters aan tegen forse uitdagingen op het gebied van energieverbruik, warmteafvoer en schaalbaarheid als gevolg van AI-workloads.

JetCool is opgericht in 2019 en gevestigd in Littleton, Massachusetts. Het biedt vloeistofkoelingsoplossingen die vooral relevant zijn voor innovaties in high-performance computing. Hun technologieën omvatten onder andere microconvectieve koeling, volledig afgesloten cold plates en direct-to-chip vloeistofkoeling. Onlangs introduceerde JetCool nog een Coolant Distribution Unit (CDU) die nauwkeurige koeling biedt voor racks tot 300 kW en schaalbaar is naar row-configuraties voor meer dan 2 MW aan koelcapaciteit.

Deze overname past binnen een bredere trend van consolidatie in de markt voor vloeistofkoeling van IT-apparatuur in datacenters. Naarmate de vraag naar rekenintensieve toepassingen zoals AI en cloud computing toeneemt, groeit de behoefte aan efficiëntere koelingsoplossingen. Volgens een rapport van Vertiv - overigens ook een speler op het gebied van vloeistofkoeling - wordt verwacht dat de markt voor liquid cooling in 2026 een waarde van 3 miljard USD zal bereiken.

De integratie van JetCools technologieën stelt Flex in staat om geavanceerde vloeistofgekoelde systemen en racks te leveren die voldoen aan de toenemende eisen van AI-workloads en high-performance computing. Flex is overigens bezig met een duidelijke groeistrategie waarbij men regelmatig bedrijven overneemt. Onlangs nog werd Crown Technical Systems overgenomen, een fabrikant van producten voor de power-infrastructuur van datacenters. 

Lees ook
Deep Fission wil SMR-reactoren voor datacenters onder de grond plaatsen

Deep Fission wil SMR-reactoren voor datacenters onder de grond plaatsen

De zoektocht naar betrouwbare, duurzame en betaalbare energiebronnen is voor datacenters van cruciaal belang. De recente samenwerking tussen de twee Amerikaanse bederijven Deep Fission en Endeavour Energy brengt een nieuwe aanpak dichterbij: het gebruik van Small Modular Reactors (SMR’s) die diep onder de grond geplaatst worden.

Oproep op LinkedIn aan datacenters: stop met het meten van PUE – tijd voor NUE

Oproep op LinkedIn aan datacenters: stop met het meten van PUE – tijd voor NUE

de afgelopen jaren heeft de datacenterindustrie zich blindgestaard op PUE (Power Usage Effectiveness) als dé maatstaf voor efficiëntie. Dat is althans de mening van Giles Gibson van de Britse The Original Thinking Group. Hij plaatst hierover een bericht op LinkedIn. Volgens Gibson is het tijd om verder te kijken dan dit in zijn ogen verouderde con1

Noord Holland echt op slot voor datacenters - grootverbruikers van elektriciteit moeten tot tien jaar wachten

Noord Holland echt op slot voor datacenters - grootverbruikers van elektriciteit moeten tot tien jaar wachten

Het zat er aan te komen, TenneT en Liander hebben nu dan bekend gemaakt dat voor de hele provincie Noord Holland de elektriciteit op is voor grootverbruikers zoals datacenters. Er moet heel hard aan de rem getrokken worden om te voorkomen dat per 2026 in delen van de provincie de kans op black-outs door overbelasting onaanvaardbaar hoog is.