Rittal organiseert congres over Internet of Things en Smart Industry

Rittal organiseert het congres ‘IoT on the Edge’. Met dit congres speelt Rittal in op trends, ontwikkelingen en vragen die zij krijgt Lees verder »

Een handleiding voor rackbescherming

IT-racks komen voor in alle vormen en maten, maar stuk voor stuk spelen ze een belangrijke rol in de continuïteit van het Lees verder »

Virtual Reality in de datacenter markt

De wereld van de bouw is aan het veranderen. Door het slim gebruiken van informatie kunnen veel keuzes al in een ‘conceptuele Lees verder »

Internet of Things vereist nieuwe aanpak capaciteitsplanning

Langzaam maar zeker begint het Internet of Things te veranderen van een veelbelovend maar vooral ook abstract concept in een aanpak die Lees verder »

 
De nieuwe vloeistof gekoelde GPU compatibele server blade van Iceotope (bron: Iceotope)

Iceotope introduceert vloeistof gekoelde blade server voor GPU’s

Het Britse Iceotope lanceert een vloeistof gekoelde GPU compatibele blade server gericht op zware toepassingen zoals grafische kaarten. Hierbij worden de componenten ondergebracht in een gesloten behuizing en ondergedompeld in een niet ontvlambaar koudemiddel.

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Subsidie voor consortium dat energieverbruik van datacenters wil halveren

Een Brits-Maleïsisch consortium ontvangt een subsidie van het Britse Newton Fund voor de ontwikkeling van duurzame datacenters. Het consortium doet onderzoek naar groene datacenter en het energieverbruik van datacenters met 50% hoopt terug te dringen.

Windenergie (bron: FreeImages.com/Steve Ralston

Welke datacenterproviders verbruiken de meeste duurzame energie?

Digital Realty Trust gebruikt de meeste duurzame energie van alle datacenterproviders. Het bedrijf wordt gevolgd door Equinix en Rackspace.

Zonnepanelen (bron: FreeImages.com/Debbie Mous)

Grootste drijvende veld met zonnepanelen ter wereld geopend in Singapore

Het grootste drijvende veld met zonnepanelen ter wereld is geopend in Singapore. In een pilotproject wordt de effectiviteit van een dergelijk systeem onderzocht. De test duurt zes maanden. Ook voor datacenters kan een dergelijk systeem interessant zijn.

AKCP lanceert modulair monitoringsplatform sensorProbeX+

AKCP kondigt de sensorProbeX+ aan, een Simple Network Management Protocol (SNMP) gebaseerd omgevings- en security monitoringsysteem. Het systeem kan worden aangesloten op allerlei intelligente sensoren en verzamelt de data die hiermee wordt verzameld. Het systeem is modulair en kan hierdoor volledig naar wens worden vormgegeven.

Een datacenter (Bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Restwarmte uit datacenter TeliaSonera wordt ingezet voor Finse stadsverwarming

De Finse energiemaatschappij Fortum en telecomprovider TeliaSonera gaan samenwerken. De partijen gaat restwarmte uit een nieuw datacenter van TeliaSonera hergebruiken voor de stadsverwarming in de Finse stad Espoo.

De nieuwe UPS-systemen met vliegwiel van GE met technologie van VYCON (bron: GE)

GE introduceert reeks UPS-systemen met vliegwiel

Het Amerikaanse GE introduceert in samenwerking met VYCON, een dochterbedrijf van Calnetix Technologies, een reeks UPS systemen met vliegwiel. De reeks is leverbaar met een capaciteit van 50 tot 1.000 kilovolt-ampères.

iot_615x300

Rittal organiseert congres over Internet of Things en Smart Industry

Rittal organiseert het congres ‘IoT on the Edge’. Met dit congres speelt Rittal in op trends, ontwikkelingen en vragen die zij krijgt uit de markt. Door speciale seminars en themadagen te organiseren gaat het bedrijf nu de dialoog aan met klanten en andere geïnteresseerden via een reeks congressen.

Het Leak Prevention System van Aqua Cooling

Aqua Cooling wint award voor Leak Prevention System

Het Britse Aqua Cooling wint Commended Innovation award van het internationale Institute of Physics (IOP) voor zijn Leak Prevention System (LPS). Met dit systeem geeft Aqua Cooling een 100% lek vrij garantie op zijn watergebaseerde koelsystemen voor datacenters.

Clustered Systems brengt honderden CPU’s onder in één rack dankzij waterkoeling

De warmte die CPU’s genereren moet worden afgevoerd om te voorkomen dat de temperatuur te hoog oploopt. De efficiëntie waarmee dit gebeurt is dan ook bepalend voor het maximaal aantal CPU’s dat in een rack kan worden ondergebracht. Clustered Systems is er samen met Aquila Systems in geslaagd met behulp van waterkoeling honderden CPU’s onder te brengen in één enkel rack.

De maatschappelijke rol van het datacenter

De verschuiving van computerruimtes naar datacenters gaat in een razend tempo. Steeds meer bedrijven brengen hun IT-faciliteiten onder in een datacenter of cloud en nemen afscheid van hun eigen datacenters. Grotere bedrijven die belang hechten aan eigen faciliteiten (denk aan banken of overheidsinstellingen) centraliseren steeds vaker hun IT-faciliteiten. Het resultaat van beide ontwikkelingen is hetzelfde: de datacenters worden groter en groter. Hierdoor ontstaan er kansen om te investeren in duurzame technologieën waar de omgeving ook van profiteert. De eerste gemeentes schrijven hier al beleid voor.

Koelproblemen in datacenter Telegram leiden tot klachten van gebruikers

Recente problemen in een datacenter van de versleutelde messagingdienst blijken te zijn veroorzaakt door problemen met de koeling. Doordat de koelinstallaties in het datacenter uitvielen raakte het apparatuur in het datacenter oververhit. Telegram spreekt zelf over ‘massale oververhitting’.