26 mei laat Rhodix u zien wat SimpliVity kan, schrijf nu in!

SimpliVity verlaagt TCO kosten. Stelt Back-up en Recovery mogelijkheden beschikbaar. Lees verder »

Gebruik van cloud groeit maar zorgen blijven

Terwijl het gebruik van de op cloud-technologie gebaseerde platformen en systemen bij grote en internationale opererende bedrijven steeds verder toeneemt, blijkt uit Lees verder »

Maximale netwerk beschikbaarheid nodig?
Denk aan de koeling van uw systemen!

Verhoogde temperaturen leiden tot uitval van equipment en downtime van netwerken. Koning & Hartman verzorgt een complete data infrastructuur inrichting voor een goede Lees verder »

VWE investeert in Rittal LCP DX met energie-investeringsaftrek

Voor garagebedrijven, verzekerings-, leasemaatschappijen en vele andere partijen is betrouwbare voertuiginformatie een voorwaarde voor efficiënt en rechtsgeldig handelsverkeer. VWE zorgt daarvoor, met Lees verder »

 

Rated level of Tier level ?

Jaren lang bestond verwarring over naar welke standaard men refereerde als men sprak over TIER levels. In zowel de ANSI/TIA-942 van de Telecommunications Industry Association als de TIER standaard van het Uptime Institute werd de term TIER level gebruikt. Sinds de publicatie van de maart 2014 versie van de ANSI/TIA-942-A standaard is eindelijk een duidelijke scheiding gemaakt tussen de benaming van de levels door de verschillende standaarden. Is de scheiding hiervan bij u al volledig doorgedrongen? 

Intel en Dell onderzoeken inzet Datacenter Infrastructure Management

Hoewel het nut van de inzet van softwaresystemen voor het managen van de datacenterinfrastructuur (DCIM) met enige regelmaat opnieuw wordt aangetoond, laat recent onderzoek van Intel en Dell onder meer zien dat niet meer dan 53 procent van de ondervraagde datacentermanagers gebruikmaakt van een DCIM-systeem. Het onderzoek werd gedaan in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Hier een overzicht van de belangrijkste resultaten.

Unica Fastcom en First-Case tekenen samenwerkingscontract

Unica Fastcom en First-Case gaan een samenwerking aan. De bedrijven bundelen hun krachten op het gebied van de bouw en inrichting van datacenters.

25791858996_ce990ea037_o

OCP Summit 2016: innoveren door weg te laten

Medio maart vond de jaarlijkse conferentie van Open Compute Project plaats: OCP Summit 2016. De Britse datacenter-ontwerper John Laban was hierbij aanwezig en stond versteld van de snelheid waarmee de leden van deze groep innovaties tot stand brengen. Dat doen zij vooral door bestaande features weg te halen.

D7K_6541

‘Redundantie zit zelfs in onze ups’en ingebouwd’

BIT trapte 2016 af met de viering van zijn twintigjarige bestaan en de opening van het luxueuze ‘bezoekerscentrum’ BIT-MeetMe. DatacenterWorks sprak erover met CTO Alex Bik tijdens het volgende feestelijke moment: de officiële ingebruikname van nieuwe uninterruptible power supplies die staan opgesteld in BIT-2A en in de gloednieuwe datazaal BIT-2D.

Rittal presenteert Smart Package op CeBIT 2016

Rittal heeft op de CeBIT 2016 voor het eerst het infrastructuurplatform “Smart Package” gepresenteerd. Met Smart Package kan het MKB in korte tijd een computerruimte opbouwen. Als partner van Rittal integreert IBM dit aanbod in haar gestandaardiseerde computerruimtesystemen zoals het SMDC (Scalable Modular Data Center).

All IT Rooms is Rittal Premium Partner

Rittal maakt bekend onlangs een nieuw en internationaal certificeringsprogramma te hebben uitgerold. In dit programma is All IT Rooms benoemd tot de hoogst mogelijke partner status in Nederland: Premium Partner.

kenhkopie

Het beste van twee werelden: Customized Standaard (video)

Voor het design en de constructie van een datacenter infrastructuur biedt Koning & Hartman de nieuwe ‘customized standaard’ oplossing van Pentair/Schroff aan. Een gestandaardiseerd concept met een modulair platform en ruime flexibiliteit. Deze oplossing biedt de voordelen van zowel standaard producten, als klant specifiek design, en is snel leverbaar tegen een concurrerende prijs.

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Onderzoekers koelen datacenter met sneeuw

In Bidai City op het Japanse eiland Hokkaido wordt geëxperimenteerd met een datacenter in de sneeuw. Het datacenter gebruikt gedurende de zomermaanden sneeuw voor koeling, terwijl in de winter restwarmte wordt afgestaan aan de kassenteelt. In de tussenliggende periode wordt het datacenter gekoeld met behulp van indirecte luchtkoeling.

U-Lock connectors van Geist voorkomen losgetrokken stroomkabels

Geist lanceert de nieuwe U-Lock connectors, die beschikbaar zijn als C13 en C19. Deze connectoren zorgen dat stroomkabels altijd goed aangesloten blijven, wat helpt storingen te voorkomen. De U-Lock connectors worden standaard geleverd op de Upgradeable PDU’s van Geist.

Ben Cutler en Norman Whitaker van Microsoft Research met een prototype van het datacenter voor onderwater (bron: Microsoft)

Microsoft gaat opnieuw experimenteren met datacenters in zee

Onderzoekers van Microsoft hebben vorig jaar een proef uitgevoerd waarbij een datacenter in zee is geplaatst. De onderzoekers willen dit nu herhalen met een groter model van dit experimentele datacenter.

Windenergie (bron: FreeImages.com/Steve Ralston

Datacenter Apple gaat 8% van alle energie in Ierland verbruiken

Apple bouwt in Galway County in Ierland een datacenter dat in totaal 600 miljoen Britse pond gaat kosten. Het datacenter krijgt een capaciteit van 240 Megawatt (MW). Hiermee wordt het datacenter naar verwachting goed voor zo’n 8% van het totale energieverbruik in heel Ierland.