Blog Connectivity: Willy Rietveld over elektrisch of optisch? – niets nieuws onder de zon

In een van mijn vroegere blogs schreef ik iets over de migratie van rekenkracht in historisch perspectief. Lees verder »

‘DCIM moet uit het isolement’

DCIM, of Data Center Infrastructure Management-systemen, worden al jaren ingezet om met behulp van slimme monitoring de energiebehoefte van Datacenters (DC’s) te beheersen. Maar de mogelijkheden Lees verder »

Nieuwe MER voor FrieslandCampina Domo: ‘We hadden een dubbele inhaalslag te maken’

“Als de Main Equipment Room neergaat, komt de fabriek stil te staan”, zegt Peter Boelens, Energy Technologist Electric Maintenance & Projects bij FrieslandCampina Domo in Beilen. Lees verder »

De invloed van the Internet of Things op het datacenter

Het optimaliseren van het datacenter en de infrastructuur speelt een belangrijke rol binnen organisaties. De focus van de moderne business ligt op eenvoud, snelheid en kostenbeheersing. Lees verder »

 
TE Connectivity

Blog Connectivity: Willy Rietveld over elektrisch of optisch? – niets nieuws onder de zon

In een van mijn vroegere blogs schreef ik iets over de migratie van rekenkracht in historisch perspectief.

Minkels lanceert zeer modulaire aisle containment

Minkels, onderdeel van Legrand, heeft de Free Standing Cold Corridor gelanceerd. Het gaat hier om een zeer modulair aisle containment-ontwerp, dat is ontwikkeld voor zowel corporate als commerciële datacenters. De zelfdragende constructie biedt een pay-as-you-grow model voor energie-efficiënte scheiding van warme en koude luchtstromen.

Capgemini verbetert load balancing in datacenters

Capgemini levert aan klanten als onderdeel van de dienstverlening ook datacentercapaciteit. Daarbij optimaliseren ze de performance en beschikbare capaciteit per klant met Application Delivery Controllers (ADC’s). Omdat men tegen steeds meer technische beperkingen van de bestaande ADC’s aanliep en die niet meer te upgraden waren, heeft dit consultancy- en technologiebedrijf de load balancing verbeterd met Thunder Series ADC’s van A10 Networks. In deze case vertelt Technical Consultant Sven Verbeek zijn ervaring met dit moderniseringsproject.

Siemon breidt zijn assortiment high-density patchkasten uit met V800

Siemon kondigt de introductie van zijn V800-kast aan. Deze patchkast is ontwikkeld als robuuste, hoogpresterende en kosteneffectieve behuizing voor zowel high-density datacenteromgevingen als floor distributors. De V800-kast biedt niet alleen een grotere bekabelings- en apparatuurdichtheid maar garandeert tevens een goede toegankelijkheid en een uitstekende warmte-efficiency. De V800 fungeert uitstekend als zelfstandige behuizing of in een configuratie met meerdere gekoppelde kasten. Dankzij de modulaire configuratie kan deze kast worden gebruikt als bekabelings-, netwerk- of swith patchkast.

BICSI splitst Europa in twee regio's

BICSI splitst Europa in twee regio’s

BICSI heeft besloten zijn Europese activiteiten te organiseren via twee aparte regio’s. Het gaat hierbij om UK en Ierland enerzijds en het vasteland van Europa anderzijds.

3737voorkant

‘Hoe weet u of DCIM doet wat u wilt?’

Analisten dichten DCIM een mooie toekomst toe en talloze leveranciers buitelen over elkaar om zich een positie in deze markt te verwerven. Volgens Dick Philips van CommScope is het zaak om weer met beide benen op de grond te komen. Want wat doet DCIM nu eigenlijk precies? Doet uw DCIM-oplossing eigenlijk wel wat u wilt? En vergeet u ook niet dat een DCIM-project meer om mensen dan om techniek of tools draait. Wie zijn datacenter beter wil laten functioneren, moet echter vooral naar de organisatie van zijn site kijken. 

‘Overzicht houden in dynamische tijd’

Tijdens zijn studie Vliegtuig Elektrotechniek had Ab Vingerling nooit kunnen bevroeden dat hij zich ooit druk zou kunnen maken over de hypes en innovaties die momenteel in datacenterland over elkaar heen tuimelen. In gesprek met DatacenterWorks geeft Vingerling zijn visie op de huidige stand van zaken.

Markt voor datacenter netwerkadapters is in Q2 2014 gestegen

De wereldwijde markt voor datacenter netwerkadapters is in het tweede kwartaal van 2014 met 3% gestegen tot een omzet van 87,7 miljoen dollar. De markt bestaat uit internet small computer system interface (iSCSI) netwerkadapters, converged netwerkadapters (CNA’s) en universele netwerkadapters. CNA’s zorgen binnen de markt voor de meeste omzet.

Siemon1

Energie-efficiency in het datacenter maximaliseren: kijk naar de fysieke laag

Energiebesparing in de datacenteromgeving is tegenwoordig van groot belang voor elke datacenter manager. En terecht, meent Alberto Zucchinali, Data Centre Solutions and Services Senior Technical Manager bij Siemon. Studies laten zien dat energiekosten alleen al 30 tot 50 procent uitmaken van de totale kosten van het datacenter. Terwijl een deel van de energie wordt verbruikt door de eigenlijke servers, switches, routers en andere actieve elektronica, is er extra vermogen nodig om deze apparatuur te koelen. Zo is berekend dat de kosten om een server van stroom te voorzien en te koelen binnen 18 maanden gelijk zijn aan de oorspronkelijke aanschafkosten van de server.

Energy storage maakt datacenter goedkoper

Opslag van energie wordt steeds interessanter, zowel voor netbeheerders als datacenters en andere bedrijven. De techniek maakt het mogelijk om zonnepanelen in te zetten en het verbruik vlakker te houden. Voor woonwijken is dat nog niet lonend, maar winkel- en kantoorgebieden naderen het break-evenpoint – terwijl datacenters met opslag al geld kunnen verdienen.

SPIE-ICS biedt ‘Datacenter-as-a-Service’

“Organisaties ervaren datacenters als een handicap”, zo is de stellige mening van Ben Meesters, Business Development Manager Datacenters bij SPIE. “Bedrijven die zelf een datacenter gaan bouwen en beheren, kijken al snel tegen een ‘Mount Everest’ aan.” Voor deze bedrijven heeft SPIE Integrated Connectivity Solutions de oplossing bedacht: SPIE-ICS bouwt het datacenter op klantlocatie, zorgt voor het beheer, onderhoud en de financiering, en de klant krijgt de sleutel en behoudt dus volledig de controle.

Modern interior of server room in datacenter

Indiase markt voor datacenterinfrastructuur groeit hard

De datacenterinfrastructuurmarkt in India groeit in een hoog tempo. Gartner verwacht dat de Indiase markt volgend jaar goed is voor een omzet van 2 miljard dollar. Dit is 5,4% meer dan de 1,91 miljard dollar die in 2014 in het land wordt uitgegeven aan datacenterinfrastructuur. Hiermee is India de snelst groeiende markt voor datacenterinfrastructuur in Azië.