Behoefte aan low-loss connectiviteit groeit snel

Op dit moment besteden veel datacenter managers veel aandacht aan insertion loss. Met name in grote gevirtualiseerde serveromgevingen met 40- en 100GbE-backbone switch-to-switch implementaties voor langere Lees verder »

De opkomst van het intelligente datacenter

Datacenters zijn vandaag de dag voor multinationals belangrijker dan ooit. Maar door de toenemende informatiebehoefte en de opkomst van big data, cloud computing en het Internet Lees verder »

Blog Connectivity: Willy Rietveld over contentleveranciers zijn aan de winnende hand. Waarom niet hetzelfde doen?

Het wordt almaar duidelijker dat contentleveranciers aan de winnende hand zijn doordat ze slimme algoritmes en software gebruiken om de verzamelde data optimaal te benutten. Lees verder »

Nederland voorloper met praktijkrichtlijn

NEN was de eerste die een Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) voor computerruimten en datacenters ontwikkelde en publiceerde. Lees verder »

 

Apple verdubbelt capaciteit van datacenter in Reno, Nevada

Apple heeft de capaciteit van zijn datacenter in Reno, Nevada in de Verenigde Staten verdubbeld, zonder hier ruchtbaarheid aan te geven. Gezien het terrein dat Apple rond dit datacenter in handen heeft lijkt dit echter pas het begin te zijn van Apple’s bouwplannen in Reno.

Intel overweegt chipfabrikant Altera over te nemen

Intel wil chipfabrikant Altera overnemen. De twee bedrijven zouden hierover in onderhandeling zijn.

Wedstrijd: ‘Bouw een microdatacenter voor derde wereldlanden’

De Micro-Data Center Design Challenge daagt onderzoekers, innovators, technici en studenten uit een microdatacenter te ontwerpen gericht op derde wereldlanden. De datacenters moeten aangedreven worden door een fotovoltaïsche cel (het bekendste type zonnecel), overweg kunnen met zowel enorme hitte als luchtvochtigheid en kunnen draaien zonder toegang te hebben tot een conventioneel koelinstallatie.

Arcadiz

Databeschikbaarheid cruciaal voor continuïteit van elke organisatie

Het veranderende consumentengedrag stelt nieuwe eisen aan het datacenter. Maar ook de snelgroeiende hoeveelheid Big Data en de komst van het Internet of Things vereisen steeds meer dataopslag- en verwerkingscapaciteit. Hierdoor groeit de noodzaak aan steeds grotere datacenters en neemt de behoefte aan clustering van datacenters en virtualisatie van computing power enorm toe. Dit alles vereist grotere intra en extra transmissiecapaciteit van het datacenter. Om het vraagstuk van datacenter clustering efficiënt op te lossen is niet alleen transmissiecapaciteit een issue, maar moeten tevens latency en beveiliging opgelost worden. Samen met ADVA Optical Networking, Brocade, de Dutch Datacenter Association en Close the Gap organiseert ARCADIZ Networks een seminar op dinsdag 21 april a.s. in Kasteel Woerden.

Minkels wordt Hoofdpartner van Dutch Datacenter Association

Minkels, leverancier van modulaire en geïntegreerde datacenteroplossingen en onderdeel van Legrand (Euronext Paris: LR), maakt bekend Hoofdpartner te zijn geworden van de Dutch Datacenter Association (DDA). De DDA is recent opgerichte brancheorganisatie van datacenters in Nederland.

Modern interior of server room in datacenter

‘BladeRoom heeft Facebook datacentertechniek in vertrouwen gedeeld’

BladeRoom Group, het bedrijf dat Facebook heeft aangeklaagd wegens diefstal van haar datacenterontwerp, heeft Facebook eerder hulp aangeboden bij het bouwen van nieuwe datacenters. Via dit overleg zou Facebook een techniek van BladeRoom in handen hebben gekregen die helpt modulaire datacenters snel en efficiënt te bouwen.

Datacenter

Datacenters Noord-Holland getroffen door grote stroomstoring

Een groot deel van Noord-Holland en Flevoland is vrijdagochtend getroffen door een stroomstoring. Dit heeft ook in datacenters in de regio voor problemen gezorgd.

Nerdalize plaatst servers in radiatoren bij consumenten thuis

Eneco start proef met servers in radiatoren van Nerdalize

Energiemaatschappij Eneco gaat in zee met Nerdalize. Het bedrijf maakt bekend de eerste vijf ‘eRadiators’ in Nederlandse woningen te hebben geïnstalleerd voor een proefproject.

Europese datacenters investeerden 11% meer in Q4 2014

Europese datacenters hebben in het laatste kwartaal van 2014 11% meer geïnvesteerd. Vooral in IaaS en PaaS-diensten wordt meer geïnvesteerd.

Het datacenter van Facebook in het Zweedse Lulea

Brits bedrijf klaagt Facebook aan voor diefstal datacentertechniek

Het Britse BladeRoom Group klaagt Facebook aan voor diefstal van een techniek die wordt gebruikt om modulaire datacenters snel en efficiënt te bouwen. De techniek zou door Facebook openbaar gemaakt via het Open Compute Project.