Snel en goedkoop capaciteit uitbreiden

De markt voor colo-datacenters groeit de komende vier jaar spectaculair tot een omvang van ruim 54 miljard dollar. Hoe kunnen de datacenter Lees verder »

Industrie 4.0 en de rol van het datacenter van de toekomst

In alle westerse economieën is veel aandacht voor Industrie 4.0, het concept waarbij de manufacturingindustrie een enorme impuls krijgt door het Industrial Lees verder »

Hacking the Data Centre

Wie het ontwerp van een op Open Compute-principes gebaseerd datacenter bekijkt, ziet direct dat de infrastructuur veel eenvoudiger en overzichtelijker is dan Lees verder »

BlueNet PDU’s van Bachmann helpen energievoorziening nauwkeurig te monitoren

Bachmann levert de BlueNet PDU’s, een totaaloplossing voor het structureren, beheren en monitoren van de energievoorziening in datacenters. De PDU’s maken het Lees verder »

 
Een datacenter (bron: Pixabay)

Britse hoofdstad is snelst groeiende colocatiehub van Europa

De vier grootste colocatiehubs van Europa hebben in het eerste kwartaal van 2017 hun datacentercapaciteit met 38MW vergroot. Hiervan werd 26,6MW aan bestaande datacenters toegevoegd. De capaciteit is het hardst gegroeid in Londen.

Open19 Foundation werkt aan open hardware voor datacenters van iedere omvang

Flex, GE Digital, HP Enterprise, LinkedIn en Vapor IO lanceren de Open19 Foundation. Deze nieuwe stichting richt zich op het creëren van project-gebaseerde open hardware en software oplossingen voor de datacenterindustrie.

AWS voorspelt groeiende vraag naar capaciteit met machine learning

Amazon Web Services (AWS) voegt dagelijks nieuwe capaciteit toe aan haar datacenters wereldwijd. Het bedrijf zet machine learning in om te bepalen in welk datacenter en wanneer deze nieuwe capaciteit het best geplaatst kan worden.

‘UPS onderhoud op locatie is eindig’

Regelmatig onderhoud aan een UPS is van groot belang. De foto laat een batterijkast van een UPS zien waar 3 jaar niet meer naar gekeken is. Nu is alleen kijken niet voldoende, maar een eerste observatie op locatie vertelt meteen iets over temperatuur, vochtigheid, corrosie en stofaanslag. Voorts moeten er bij onderhoud spanningen en stromen gemeten worden aan de in- en uitgang van de UPS, de DC bus en de batterijen bij zowel ontladen als laden. En dan zijn er nog zaken als controle van ingestelde parameters, signalering, firmware versie uitlezen van het logboek en een functionele test. Een dergelijk onderhoud wordt ook wel een preventief onderhoud genoemd en het verdient aanbeveling dit 1x per jaar door een UPS service organisatie te laten uitvoeren.

Bijna de helft van de productie workloads verhuist naar de cloud

46% van de productie workloads zijn binnen twee jaar in de public cloud geplaatst. Dit is een toename van 64%. Het gebruik van de private cloud is eveneens toegenomen, van 10% naar 14%.

Vertiv introduceert nieuwe seriële console

Vertiv introduceert een nieuwe compacte seriële console die het assortiment Internet of Things (IoT)-apparaten van het bedrijf uitbreidt met een oplossing voor bewaking op afstand, out-of-band management en IoT-connectiviteit voor marktsegmenten, anders dan het traditionele datacenter. De nieuwe seriële console Avocent ACS800 maakt gebruik van het technologieplatform van de Avocent ACS8000, die in het najaar van 2016 werd geïntroduceerd. De nieuwe console is echter compacter en biedt kostenefficiënte connectiviteitsfuncties, waardoor deze ook geschikt is voor gebruikers die voorheen niet genoeg ruimte of budget hadden. De seriële console Avocent ACS800 zal in juni 2017 slechts in een aantal landen en in het derde kwartaal van dit jaar over de hele wereld verkrijgbaar zijn.

Investeren in UPS-systemen: redundantie leidt de weg

Het kan de beste overkomen. Op drie april jongstleden moest CGI het hoofdkantoor in Rotterdam ontruimen nadat een niet-onderhouden batterij van een UPS-systeem ver voorbij zijn houdbaarheid besloot om een dikke, walmende sigaar op te steken. Het incident is wellicht minder spectaculair dan het UPS-incident waardoor Microsoft Azure in Japan vier dagen eerder met problemen te maken kreeg, maar laat zien dat het iedereen kan overkomen: continuïteitsproblemen door hét systeem dat voor continuïteit dient te zorgen. Tijd om de UPS serieus te nemen. Tijd dus voor de eerste DatacenterWorks UPS-Day en natuurlijk een bijbehorend UPS-onderzoek door Pb7 Research.

Een datacenter (Bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

‘Terrorisme vormt een bedreiging voor datacenters’

Datacenters huisvesten een enorme hoeveelheid cruciale data voor uiteenlopende organisaties. Zo kunnen ziekenhuizen, politiekorpsen, het openbaar vervoer en allerlei andere organisaties in belangrijke mate niet opereren zonder data die staat opgeslagen in datacenters. Dit brengt forse risico’s met zich mee, zeker gezien de toegenomen dreiging van terrorisme en cyberoorlogen.

Snel en goedkoop capaciteit uitbreiden

De markt voor colo-datacenters groeit de komende vier jaar spectaculair tot een omvang van ruim 54 miljard dollar. Hoe kunnen de datacenter managers die al deze voorzieningen beheren bij zo’n enorme groei van de vraag hun faciliteiten op een snelle maar betaalbare manier uitbreiden? Het antwoord is, zo stelt Alberto Zucchinali van Siemon, het gebruik van vooraf geconfigureerde modules en POD’s. In dit artikel legt hij uit waarom zo’n aanpak tot een besparing in tijd en arbeid van 30 procent leidt.

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

nuPSYS lanceert nuVIZ software voor 3D-visualisaties van datacenters

De Amerikaanse start-up nuPSYS lanceert de datacentermodellerings- en visualisatiesoftware nuVIZ. Deze software maakt het mogelijk een gedetailleerd en interactief 3D-model van een datacenterfaciliteit te bouwen, dat kan worden gebruikt om het ontwerp van het datacenter te verifiëren en optimaliseren.