BICSI organiseert internationaal datacenter-congres in Amsterdam

Op 20 oktober organiseert BICSI de eerste Mainland Europe District conferentie in het Krasnapolsky hotel in Amsterdam. Wie is BICSI en wat heeft deze wereldwijde vereniging Lees verder »

Koeling in Nederlandse datacenters: houd ook het hoofd koel

Als we het over datacenters hebben, hebben we het vandaag de dag al snel over het energieverbruik. Met mooie rekensommen over hoeveel ton CO2-uitstoot geproduceerd wordt Lees verder »

Londense metro kiest voor standaardisatie en draadloos monitoren

Ondergrondse datacenters en computerruimtes voorzien van een noodstroomvoorziening is op zich al een uitdaging. Maar in het geval van de Londense metro komt daar nog een Lees verder »

Nederland datacenterland: de regio in opkomst

De Nederlandse datacenterbranche is booming. In geen enkel ander Europees land groeit deze sector zo snel als hier. Bovendien is Amsterdam niet meer de enige locatie Lees verder »

 

Meer investeringen in Europese datacenter

Investeringen in de Europese datacenter zijn in het tweede kwartaal van 2015 gestegen tot 8,7 miljard dollar, zo’n 7,7 miljard euro. Steeds vaker investeren partijen uit andere delen van de wereld in Europese datacenter.

Delen Private Bank

ICTroom bouwt Tier III datacenter voor Belgische Delen Private Bank

ICTroom ontwerpt en bouwt een nieuw Tier III datacenter in Antwerpen voor de Belgische private bank Delen Private Bank. ICTroom levert alle datacenterfaciliteiten en zaalinfrastructuur, inclusief elektriciteit, koeling, beveiliging en racks.

BaseLayer heeft een datacenter bestaande uit DataStations rechtstreeks aangesloten op het hoogspanningsnetwerk van het Amerikaanse Salt River Project

BaseLayer sluit datacenter rechtstreeks aan op hoogspanningsnetwerk

BaseLayer maakt bekend een datacenter te hebben gebouwd dat rechtstreeks draait op het hoogspanningsnetwerk. Dit maakt het gebruik van back-up generator en UPS-systemen volgens het bedrijf overbodig.

MYS_7401

BICSI organiseert internationaal datacenter-congres in Amsterdam

Op 20 oktober organiseert BICSI de eerste Mainland Europe District conferentie in het Krasnapolsky hotel in Amsterdam. Wie is BICSI en wat heeft deze wereldwijde vereniging voor ICT-professionals te bieden?

Draka geeft inzicht in gevolgen van CPR en normen EN 50575/NEN 8012

Draka geeft op Elektrotechniek 2015 inzicht in de gevolgen van CPR en de hieraan gerelateerde normen EN 50575 en normontwerp NEN 8012 voor elektrische leidingen. Tijdens de beurs verzorgt Draka dagelijks de presentatie “Inzicht in de nieuwe CPR en NEN 8012 voor de brandveiligheid van kabels” in het Draka Auditorium in hal 10 (E016). De brandveiligheid van kabels speelt uiteraard ook in computerruimtes en datacenters een belangrijke rol.

Schneider Electric Nederland benoemt Paul Bron tot algemeen directeur

Paul Bron (49) is door Schneider Electric benoemd tot algemeen directeur Nederland. Bron vervult zijn nieuwe functie per 1 oktober 2015 en neemt de taken van Marcel Spijkers over, die binnen Schneider Electric de functie VP Marketing Simplification heeft gekregen.

Noorse mijn moet grootste datacenter van Europa gaan huisvesten

Het Noorse Lefdal werkt aan een ondergronds datacenter in een oude mijn, dat het grootste datacenter van Europa moet gaan worden. Volledig uitgebouwd kan de locatie 120.000 vierkante meter aan datacenteroppervlakte bieden, verdeeld over 75 ondergrondse datahallen.

Modern interior of server room in datacenter

BASE vernieuwt datacenter in Gent

De Belgische telecomprovider BASE vernieuwt zijn datacenter in Gent. Met de uitbreiding wil het bedrijf de groeiende vraag van klanten naar mobiele data opvangen.

CommScope

DCIM: medicijn tegen risico’s van grote ingrepen

Ontwikkelingen als cloud, big data en het Internet of Things leggen een zware wissel op een datacenter. Renovatie, opwaardering of consolidatie kan op een bepaald punt noodzakelijk zijn voor de continuïteit of verbetering van de dienstverlening. Maar die ingrepen raken het datacenter in de kern en zijn allesbehalve verstoken van risico’s. Gelukkig is er een effectieve methode om die te beperken.

BIT investeert 2 miljoen euro in uitbreiding datacenter

BIT breidt haar bestaande datacenter BIT-2CD uit met een nieuwe datavloer. De nieuwe datavloer, BIT-2D, is volgens het bedrijf noodzakelijk om haar groei op te kunnen vangen.