‘DCIM moet uit het isolement’

DCIM, of Data Center Infrastructure Management-systemen, worden al jaren ingezet om met behulp van slimme monitoring de energiebehoefte van Datacenters (DC’s) te beheersen. Maar de mogelijkheden Lees verder »

Nieuwe MER voor FrieslandCampina Domo: ‘We hadden een dubbele inhaalslag te maken’

“Als de Main Equipment Room neergaat, komt de fabriek stil te staan”, zegt Peter Boelens, Energy Technologist Electric Maintenance & Projects bij FrieslandCampina Domo in Beilen. Lees verder »

De invloed van the Internet of Things op het datacenter

Het optimaliseren van het datacenter en de infrastructuur speelt een belangrijke rol binnen organisaties. De focus van de moderne business ligt op eenvoud, snelheid en kostenbeheersing. Lees verder »

Blog Connectivity: Willy Rietveld over tijden die veranderen; en de dichtheid van datacenters?

Door de veranderingen in onze vakanties de afgelopen 3 jaar verandert ook de vraag naar de dichtheid van datacenters. Lees verder »

 

Pre-terminated systemen: voorkomen is beter dan genezen

Het toepassen van pre-terminated databekabeling in datacenters of netwerkinfrastructuren biedt eindgebruikers en installateurs veel voordeel. Het reduceren van installatietijden, flexibiliteit en hoge kwaliteit zijn hierbij vanzelfsprekend. Een minder besproken aspect van een dergelijk systeem is echter beveiliging. 

Vijf redenen om omgevingssensoren in het datacenter te installeren

Afgelopen jaar zijn er diverse artikelen gepubliceerd over hoe sensoren in een zeer korte tijd hun weg hebben gevonden in de meest uiteenlopende industrieën. Er zijn innovatieve toepassingen bekend waarbij organisaties als gevolg van deze mogelijkheden hun bedrijfsvoering hebben aangepast.

Thaise overheid onderzoekt overstromingen en droogtes met mobiel datacenter

Thaise overheid onderzoekt overstromingen en droogtes met mobiel datacenter

De Thaise overheid neemt een mobiele datacenter in gebruik. Het datacenter worden gebruikt om in geval van droogte of juist overstromingen meren en rivieren te kunnen onderzoeken.

HP lanceert ProLiant m400 en m800 ARM-gebaseerde modules voor Moonshot serverplatform

HP lanceert ProLiant m400 en m800 ARM-gebaseerde modules voor Moonshot serverplatform

HP lanceert twee ARM-gebaseerde modules voor zijn Moonshot high-density serverplatform: de HP ProLiant m400 en ProLiant m800. Hiermee is HP het eerste bedrijf dat een energiezuinig alternatief lanceert voor Intel’s x86 servers. Oracle ondersteunt ontwikkelaars bij het overzetten van bestaande apps naar het 64-bit platform en de ontwikkeling van nieuwe apps.

Schone en betrouwbare netvoeding

Vrijwel ieder aspect van de industrie en handel van tegenwoordig is op kritische wijze afhankelijk van een continue toegang tot IT-resources. Deze ononderbroken toegang kan echter alleen worden gewaarborgd wanneer deze resources worden gevoed door een betrouwbare en storingsvrije stroomvoorziening. Op zich is dit niets nieuws, maar ontwerpers van elektrische systemen voor IT-toepassingen staan voor een nieuwe uitdaging: de voedingskwaliteit van het openbare stroomnet zal zeer waarschijnlijk verslechteren, althans gedurende een bepaalde tijd, aangezien er op hernieuwbare energiebronnen wordt overgestapt en doordat oudere elektriciteitscentrales worden gesloten omdat zij niet aan de huidige milieunormen voldoen. Jorge Aguinaga, Manager driefasige UPS-producten voor de divisie Power Quality van Eaton in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, onderzoekt hier de kwesties meer in detail en kijkt naar de technologie die wordt ontwikkeld om te helpen.

DDI

Lange termijn vooruitzichten zijn sterk verbeterd

Net als in de afgelopen maanden klimt de DDI ook deze maand weer licht. Zowel de graadmeter voor de datacenteractiviteit in de afgelopen drie maanden, als de graadmeter voor het komende kwartaal zijn wederom een punt omhoog gegaan. Wat vooral opvalt, is de sterker stijgende trend voor de komende 12 maanden.

iStock_000011125557_XXXLarge

‘DCIM moet uit het isolement’

DCIM, of Data Center Infrastructure Management-systemen, worden al jaren ingezet om met behulp van slimme monitoring de energiebehoefte van Datacenters (DC’s) te beheersen. Maar de mogelijkheden gaan verder dan op het eerste gezicht lijkt. Sterker nog: DCIM kan een opmaat zijn om de Return-on-investment van het DC tegen het licht te houden en te verbeteren.

Schleifenbauer brengt nieuw type PDU op de markt: de hybride PDU

Schleifenbauer brengt in oktober een nieuw type PDU op de markt, te weten de hybride PDU (hPDU). Deze PDU kan gelijktijdig en onafhankelijk van elkaar via zowel de databus als via TCP/IP benaderd worden. De reden voor Schleifenbauer om een PDU te ontwikkelen die niet alleen via de databus kan communiceren, maar ook voorzien is van een ethernet poort, is omdat het aantal metingen in de loop der jaren enorm is toegenomen.

Gartner brengt leiders in DCIM-markt in kaart in Magic Quadrant

Gartner publiceert de eerste Magic Quadrant voor Data Center Infrastructure Management (DCIM). Het bedrijf brengt in de Magic Quadrant de markt en posities van belangrijke spelers in de DCIM-markt in kaart.

_MG_8878

Nieuwe MER voor FrieslandCampina Domo: ‘We hadden een dubbele inhaalslag te maken’

“Als de Main Equipment Room neergaat, komt de fabriek stil te staan”, zegt Peter Boelens, Energy Technologist Electric Maintenance & Projects bij FrieslandCampina Domo in Beilen. Om de bedrijfscontinuïteit te kunnen garanderen, werd SPIE-ICS gevraagd om in Beilen een nieuwe MER te bouwen waarmee niet alleen het ‘achterstallige onderhoud’ werd weggewerkt maar die ook over tien of vijftien jaar nog voldoende capaciteit biedt om de productie verder te laten groeien. 

Interoute neemt stelling tegen patchkosten bij datacenters

Interoute, eigenaar en operator van datacenters, gaat zijn klanten geen terugkerende patchkosten meer voor colocatiediensten in rekening brengen. Interoute neemt daarmee stelling tegen de in de branche gebruikelijke praktijk om klanten hiervoor maandelijks vaste kosten in rekening te brengen.

bristol-udc3

De invloed van the Internet of Things op het datacenter

Het optimaliseren van het datacenter en de infrastructuur speelt een belangrijke rol binnen organisaties. De focus van de moderne business ligt op eenvoud, snelheid en kostenbeheersing. Er liggen nog veel kansen om techniek en business beter op elkaar aan te sluiten. the Internet of Things speelt hierbij een grote rol. Maar welke rol speelt the Internet of Things precies en wat is het effect ervan op de prestaties van het datacenter?