Slimme, flexibele gebouwen & datacenters: fabels en feiten

Dagelijks krijgt u te horen dat uw datacenter efficiënter, duurzamer en productiever kan, en stiekem weet u ook wel dat ‘business as usual’ niet meer werkt. Uw IT-omgeving en datacenter zijn in de huidige vorm Lees verder »

Blog Connectivity: Willy Rietveld over wat er zo speciaal is aan lage verliezen interconnects

Lage verliezen optische interconnects in data centers kunnen de flexibiliteit verhogen door het gebruik van gestructureerde bekabeling en kunnen ook de totale stroom dissipatie verlagen. Maar hoe worden ze gemaakt en gemeten? Lees verder »

Relatie-IT-event Rittal in Herborn

In de laatste week van juni was het hoofdkantoor van Rittal in Herborn omgebouwd tot een heus bezoekers- en congrescentrum. Het Duitse bedrijf bood haar klanten, partners en relaties een internationaal programma aan dat na Lees verder »

Doe mee aan datacenter-onderzoek en win Quick Scan

CommScope (leverancier van communicatie-infrastructuren en iTRACS-software) en DCIM-specialist CANS hebben in samenwerking met DatacenterWorks en CloudWorks het initiatief genomen om de groei van Nederlandse datacenters in kaart te brengen. Lees verder »

 
Modern interior of server room in datacenter

‘Amerikaanse datacenters kunnen energieverspilling met 40% verminderen’

Datacenters staan bekend om hun grote energieverbruik. Dit verbruik blijkt echter aanzienlijk te kunnen worden teruggedrongen. Onderzoek van de Natural Resources Defense Council (NRDC) stelt dat Amerikaanse bedrijven de hoeveelheid verspilde energie met 40% kunnen terugdringen.

Server rack, men x 2

Facebook bespaart op energieverbruik door workloads slim over servers te verdelen

Facebook zet Autoscale in om het energieverbruik van zijn datacenters terug te dringen. Autoscale is een tool die is ontworpen om samen te werken met load balancers, die zorgen dat de workload wordt verdeeld over servers in clusters. Autoscale zorgt dat deze load balancers tijdens deze verdeling energie-efficiëntie in het oog houden, wat voor een flinke energiebesparing zorgt.

Vblock_Ready_logo_color

Eaton’s geïntegreerde Power Management oplossingen nu ook VCE Vblock Ready gecertificeerd

Eaton heeft de VCE Vblock Ready Status gekregen voor zijn geïntegreerde Power Management oplossingen. Dit betekent dat Eaton nu geavanceerde energiemonitoring en -beheeroplossingen voor VCE Vblock systemen kan leveren. Hierbij gaat het om vooraf geïntegreerde, geteste en gevalideerde converged infrastructuren voor de volgende generatie cloud omgevingen. Hierdoor kunnen gebruikers hun VCE Vblock systemen – die bestaan uit EMC storage, Cisco netwerken en VMware virtualisatiesoftware – met de Eaton power management oplossingen monitoren en beheren. 

Modern interior of server room in datacenter

Combinatie van datacenter en ontziltingsinstallatie kan veel geld besparen

Monterey County in de Amerikaanse staat Californië heeft door een droogte te maken met een watertekort. Een groep entrepreneurs wil samen met de lokale overheid een ontziltingsinstallatie bouwen om dit probleem op te lossen. Dergelijke installaties zijn echter duur, verbruiken veel energie en brengen daarnaast schade toe aan het ecosysteem in gebieden waar water wordt gewonnen. Het bedrijf DeepWater Desal denkt deze nadelen te kunnen overwinnen door onder andere datacenters in te zetten.

Simac Electronics nieuwe distributeur van Enlogic Systems in de Benelux

Simac Electronics is een nauwe samenwerking aangegaan met het Amerikaanse Enlogic Systems. Als nieuwe distributeur zal Simac Electronics het complete portfolio van Enlogic toevoegen aan haar bestaande producten- en dienstenpakket. Het betreft een exclusieve overeenkomst voor de gehele Benelux.

han-hood-link

HARTING introduceert borgsysteem voor HARTING 16B-kappen

HARTING introduceert de Han Hood Link, een nieuw borgsysteem dat het mogelijk maakt twee standaard HARTING 16B-kappen te verbinden met behoud van IP67-beschermingsklasse.

Fomax Data Connections wijzigt naam in Fomax Test & Connectivity

Fomax Data Connections wijzigt haar naam. Het bedrijf gaat voortaan door het leven als Fomax Test & Connectivity.

IMG_2471

Slimme, flexibele gebouwen & datacenters: fabels en feiten

Dagelijks krijgt u te horen dat uw datacenter efficiënter, duurzamer en productiever kan, en stiekem weet u ook wel dat ‘business as usual’ niet meer werkt. Uw IT-omgeving en datacenter zijn in de huidige vorm waarschijnlijk niet geschikt om de fenomenale groei van de hoeveelheid data – door IDC de komende jaren ingeschat op veertig procent per jaar – op te kunnen vangen. Op de oude voet doorgaan is geen optie; daarvoor zijn de kosten van een downtime te hoog. De Aberdeen Group heeft die kosten voor grote bedrijven zelfs ingeschat op gemiddeld 685.000 dollar per uur! 

Server room interior

Markt voor modulaire datacenters groeit tot 19,7 miljard dollar in 2019

De wereldwijde markt voor modulaire datacenters maakt komende jaren een forse groei door. MarketsandMarkets voorspelt dat de markt in 2019 26,02 miljard dollar waard is.

gas-terminal-bodo-barentsgass

TeraCool wil datacenters en aardgasterminals combineren

Datacenters zijn berucht om hun hoge energieverbruik. Een belangrijk deel van dit energieverbruik wordt veroorzaakt door koelinstallaties in de omgevingen. TeraCool is een initiatief dat dit energieverbruik aanzienlijk wil terugdringen door datacenters te combineren met aardgasterminals.

Rijksoverheid claimt schade door vertraging ODC Noord in Groningen bij KPN

Het Overheidsdatacenter (ODC) Noord in Groningen werd door KPN in september 2013 opgeleverd, drie maanden later dan gepland. De Rijksoverheid eist daarom van KPN een schadevergoeding om deze vertraging te compenseren.

cannon-technologies-t4

Cannon Technologies introduceert goedkope modulaire datacenters

Cannon Technologies introduceert de T4 modulaire Performance Optimized Datacenters (POD). De units stellen gebruikers in staat capaciteit in korte tijd uit te bouwen door simpelweg nieuwe modules toe te voegen. Het bedrijf claimt dat klanten hiermee besparingen tot 50% op hun initiële investering kunnen realiseren.