‘DCIM moet uit het isolement’

DCIM, of Data Center Infrastructure Management-systemen, worden al jaren ingezet om met behulp van slimme monitoring de energiebehoefte van Datacenters (DC’s) te beheersen. Maar de mogelijkheden Lees verder »

Nieuwe MER voor FrieslandCampina Domo: ‘We hadden een dubbele inhaalslag te maken’

“Als de Main Equipment Room neergaat, komt de fabriek stil te staan”, zegt Peter Boelens, Energy Technologist Electric Maintenance & Projects bij FrieslandCampina Domo in Beilen. Lees verder »

De invloed van the Internet of Things op het datacenter

Het optimaliseren van het datacenter en de infrastructuur speelt een belangrijke rol binnen organisaties. De focus van de moderne business ligt op eenvoud, snelheid en kostenbeheersing. Lees verder »

Blog Connectivity: Willy Rietveld over tijden die veranderen; en de dichtheid van datacenters?

Door de veranderingen in onze vakanties de afgelopen 3 jaar verandert ook de vraag naar de dichtheid van datacenters. Lees verder »

 
ddi 11

Dutch Datacenter Index stabiel op hoog niveau

Terwijl de onzekerheid in de wereld toeneemt, de herfst intreedt, de AEX onder de 400 is gezakt, met Ordina de halve IT sector in het beklaagdenbankje lijkt te zitten, is de DDI een toonbeeld van rust. De afgelopen maanden is ondanks de zomervakantie de groei wat aangezwollen en ook voor de komende 12 maanden is de index zelfs een puntje gestegen.

DE-CIX implementeert 7950 XRS-40 routing systemen van Alcatel-Lucent

DE-CIX implementeert 7950 XRS-40 routing systemen van Alcatel-Lucent

DE-CIX maakt bekend zijn Apollon internetknooppunt in Frankfurt te voorzien van 7950 XRS-40 routing systemen van Alcatel-Lucent. Het XRS-40 systeem combineert twee XRS-20 chassis, waardoor de router meer klanten kan bedienen.

nederland-ict_logo

Nederland ICT: Meer aandacht voor integriteitsregels

Nederland ICT vindt integriteit van het grootste belang. Dit is ook opgenomen in de gedragscode, die alle leden onderschrijven. Zowel de overheid, Nederland ICT als ICT-bedrijven hebben daar al strenge regels voor. De sector gaat de aandacht voor het thema integriteit intensiveren. Daarnaast wordt actief de dialoog gezocht met de ACM.

The Datacenter Group en Datacenter Rotterdam gaan samenwerking aan

The Datacenter Group en Datacenter Rotterdam gaan samenwerking aan

The Datacenter Group (TDCG) in Delft en Datacenter Rotterdam (DCR) gaan een meerjarige samenwerking aan. De partijen gaan zich samen inzetten voor een flexibele, toekomstbestendige data-infrastructuur in de provincie Zuid-Holland. Het is de eerste keer dat twee Nederlandse datacenters een meerjarenakkoord sluiten.

Dataplace breidt capaciteit van datacenter uit naar 32.000 fysieke servers

Dataplace gaat de laatste 300 vierkante meter van haar datacenter in Alblasserdam laten inrichten. Met de uitbreiding wil het bedrijf de groei van haar datacenterdiensten op kunnen vangen.

Elinex voorziet Nedzone als eerste datacenter van Huawei UPS oplossingen

Elinex Power Solutions uit Ridderkerk, leverancier van noodstroomoplossingen en service verlenend bedrijf binnen deze sector, kondigt aan dat zij een contract heeft afgesloten met Datacenter Nedzone uit Steenbergen voor de eerste levering van een modulaire Huawei UPS oplossing binnen een commercieel datacenter in Nederland.

BrancheonderzoekICTMarketin

Brancheonderzoek ICT: 76% verwacht stijging omzet

Nederlandse ICT-bedrijven zien de toekomst optimistisch. Dat blijkt uit het Graydon-brancheonderzoek naar de marktsituatie van de ICT-sector. Zo ervaart 76% van de ICT-bedrijven de sector vandaag positief en verwacht evenveel procent een stijging van de omzet. Dit optimisme vertaalt zich ook in het marketing- en salesbeleid. 86% van de respondenten geeft aan dat hun budget voor marketing en sales gelijk is gebleven of zelfs is verhoogd. Bijna de helft van hen wil ook meer beroep doen op marketing en business intelligence.  

De XC40 supercomputer van Cray

Cray lanceert XC40 supercomputer en CS400 cluster

Cray, leverancier van hardware voor supercomputers, lanceert de XC40 supercomputer en CS400 cluster. Beide modellen leveren volgens Cray tweemaal hogere prestaties dan hun voorgangers.

Nieuwe rack-PDUs van Raritan verlagen datacenterkosten

Raritan heeft vandaag de lancering van haar nieuwste generatie intelligente rack-PDU (iPDU) – de PX3 – aangekondigd. Dit product is uitgerust met energiebesparende functies en andere verbeteringen om datacenters te helpen energie, koeling en de algehele toestand van het rack te meten en monitoren.

Hoe gaat de datacenter industrie om met ‘softe’ technologische veranderingen?

Op 15 oktober kwam de Nederlandse datacenter branche weer bij elkaar voor de Datacenter Dynamics Converged, deze keer georganiseerd in het Hilton Hotel in Amsterdam-Zuid. Green IT Amsterdam werkt samen met datacenters, IT-organisaties, facilitair en energie specialisten, voor ons is een conferentie als deze dus een moment om belangrijke partners te ontmoeten en meer te horen over technologie en trends.

Modern interior of server room in datacenter

Amazon gaat kantoorpand verwarmen met restwarmte van datacenter

Amazon gaat in een kantoor in het Amerikaanse Seattle restwarmte gebruiken van een datacenter. Het bedrijf verwacht hierdoor de energierekening voor het verwarmen van de locatie aanzienlijk terug te dringen.

Data_Center_Raised_Floor_2

Vernieuwde Power Xpert 9395P UPS

Eaton introduceert de vernieuwde Power Xpert 9395P UPS. Deze UPS-serie bouwt voort op Eaton’s jarenlange ervaring en expertise als het gaat om betrouwbare bescherming, inclusief een lagere Total Cost of Ownership (TCO). De in 2007 geïntroduceerde Power Xpert 9395 was de eerste transformatorloze UPS waarmee sindsdien 5GVA aan betrouwbaar vermogen geleverd wordt aan alle grote datacenters en hubs wereldwijd.