Blog Connectivity: Willy Rietveld over waar komen technologieën voor datacenters vandaan en waar gaan ze heen?

Het is duidelijk dat er momenteel een stormloop plaatsvindt op nieuwe technologieën die inspelen op de vraag naar bandbreedte in datacenters. De vraag is waar die Lees verder »

NGD claimt ‘contractual PUE’ van 1.0

Met de gestaag dalende PUE van datacenters was het natuurlijk wachten op het eerste datacenter dat met de uitspraak zou komen dat zij een waarde van Lees verder »

Nederland voorloper met praktijkrichtlijn

NEN was de eerste die een Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) voor computerruimten en datacenters ontwikkelde en publiceerde. Lees verder »

Taking care of it: continuïteit met Pon Power

Bedrijfskritische datacenters moeten 24/7 draaien. Daarin zit de uitdaging voor Pon Power, de solide leverancier van complete noodstroomvoorzieningen. Lees verder »

 

Nieuwe Energielijst 2015 bekend

Kleine en middelgrote bedrijven kunnen tot 50% besparen op hun jaarlijkse energiekosten voor de koeling van hun serverruimten, zo blijkt uit onderzoek van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In de nieuwe Energielijst 2015 publiceerde RVO de nieuwe koeltechnieken die in aanmerking komen voor de Energie Investeringsaftrek (EIA). Het gaat hierbij onder andere om de Liquid Cooling Package met Direct Expansion (LCP DX) van Rittal.

CommScope neemt TE Connectivity over

Netwerkspecialist CommScope neemt TE Connectivity over. CommScope betaalt 3 miljard dollar voor de specialist in fiber optische kabels.

Stroomproducten-in-kaart_large-rounded

Op naar een vergroening van het dataverkeer

De explosieve groei van het dataverkeer in Nederland en de verwachting dat het gegevensverkeer de komende jaren alleen nog maar verder zal toenemen maakt het noodzakelijk om de CO2-uitstoot van de datacenters in ons land zoveel mogelijk te beperken. Veel datacenters gebruiken inmiddels al duurzame energie, maar lang niet elke vorm van groene stroom heeft eenzelfde effect op het verlagen van de CO2-uitstoot. Een impressie van de stand van zaken.

Donate IT logo300

Stichting Donate IT vraagt bedrijven overtollige licentie en apparatuur te schenken

Vorig jaar is stichting Donate IT van start gegaan. Opgericht door Hans Wendel en Robert Lauer richt de stichting zich samen met partnerorganisaties met name op IT- en financiële professionals binnen grotere organisaties. Donate IT vraagt hen te helpen met het doneren van overbodige IT-assets, zoals bruikbare apparatuur en overbodige software-licenties. 

Nieuwe Energielijst 2015 bekend

Microsoft investeert meer in datacenter dankzij focus op cloud

Microsoft richt zich in toenemende mate op het leveren van clouddiensten, waaronder Office 365, Azure en Dynamic CRM Online. Om deze dienstverlening te kunnen verzorgen investeert Microsoft hierdoor steeds meer in datacenters.

SDN-startup Pluribus Network haalt 95 miljoen dollar op bij investeerders

Pluribus Networks is een startup die switching wilt virtualiseren. De software-defined networking startup lijkt de komende tijd hier in ieder geval voldoende geld voor beschikbaar te hebben. Het bedrijf heeft in een investeringsronde 95 miljoen dollar opgehaald.

CEO van Cloudyn: ’Nieuwe rekenmethodes en cijfers in SLA’s zijn noodzakelijk’

CEO van Cloudyn: ’Nieuwe rekenmethodes en cijfers in SLA’s zijn noodzakelijk’

De huidige rekenmethodes voor Service Level Agreements (SLA’s) zijn verouderd en niet flexibel genoeg. Datacentereigenaren en -beheerders hebben behoefte aan nieuwe rekenmethodes, die op meer gericht zijn dan uitsluitend beschikbaarheid.

Amazon bouwt windmolenpark van 150 megawatt voor datacenters

Amazon bouwt windmolenpark van 150 megawatt voor datacenters

Datacenters verbruiken een grote hoeveelheid energie en kunnen hierdoor een flinke impact hebben op het milieu. Om het milieu zoveel mogelijk te voorzien kiest Amazon Web Services (AWS) ervoor een windmolenpark met een capaciteit van 150 megawatt te bouwen in het Amerikaanse Benton County.

te

Blog Connectivity: Willy Rietveld over waar komen technologieën voor datacenters vandaan en waar gaan ze heen?

Het is duidelijk dat er momenteel een stormloop plaatsvindt op nieuwe technologieën die inspelen op de vraag naar bandbreedte in datacenters. De vraag is waar die technologieën vandaan komen en waar ze toe leiden.

Nerdalize plaatst servers in radiatoren bij consumenten thuis

Nerdalize ontvangt subsidie voor serverradiatoren in woningen

Nerdalize ontvangt van STW een lening van 250.000 euro voor de doorontwikkeling van een systeem waarbij computerservers huizen verwarmen. Het bedrijf verwerkt servers in radiatoren.