Blog Connectivity: Willy Rietveld over waar komen technologieën voor datacenters vandaan en waar gaan ze heen?

Het is duidelijk dat er momenteel een stormloop plaatsvindt op nieuwe technologieën die inspelen op de vraag naar bandbreedte in datacenters. De vraag is waar die Lees verder »

NGD claimt ‘contractual PUE’ van 1.0

Met de gestaag dalende PUE van datacenters was het natuurlijk wachten op het eerste datacenter dat met de uitspraak zou komen dat zij een waarde van Lees verder »

Nederland voorloper met praktijkrichtlijn

NEN was de eerste die een Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) voor computerruimten en datacenters ontwikkelde en publiceerde. Lees verder »

Taking care of it: continuïteit met Pon Power

Bedrijfskritische datacenters moeten 24/7 draaien. Daarin zit de uitdaging voor Pon Power, de solide leverancier van complete noodstroomvoorzieningen. Lees verder »

 

Vosko behaalt Cisco ACI specialisatie

Vosko maakt bekend de Cisco ACI specialisatie te hebben behaald. Cisco ACI is een datacenter oplossing waarmee organisaties applicaties sneller en eenvoudiger kunnen uitrollen.

Energie-investeringsaftrek beschikbaar voor rack koeling

Energie-investeringsaftrek beschikbaar voor rack koeling

Rack koeling in datacenters is door de overheid op de lijst voor de EIA – Energie Investeringsaftrek 2015 gezet. Met deze stap wil de overheid investeringen in energiezuinige koeling verder stimuleren.

Digitimes Research: 'Afgelopen jaar zijn wereldwijd 10,42 miljard servers verscheept'

Wereldwijde servermarkt toont lichte groei in Q4 2014

De wereldwijde markt voor servers is in het vierde kwartaal van 2014 met een jaar-op-jaar groei van 1,9% gegroeid tot een waarde van 14,5 miljard dollar. De markt is hiermee voor het derde op één volgende kwartaal gegroeid.

Dataplace kondigt komst van tweede Nederlandse datacenter aan

Dataplace groeit in een hoog tempo. Het datacenter van het bedrijf in Alblasserdam huisvest inmiddels 13.000 servers. Dit aantal groeit hard en neemt naar verwachting op korte termijn toe tot 32.000 servers. Het bedrijf kondigt aan een tweede datacenter in Nederland te gaan bouwen.

Zweden bouwt eerste klimaatpositieve datacenter ter wereld

Meer details zijn bekend geworden over het eerste klimaatpositieve datacenter ter wereld dat wordt gebouwd in Zweden. Het EcoDataCenter is een initiatief van energiebedrijf Falu Energi & Vatten in samenwerking met start-up EcoDC AB. Schneider Electric levert bij dit project de technologie voor energie-efficiënte oplossingen en producten.

Coolan zet crowdsourcing in om datacenterstoringen te voorspellen

Als het aan Coolan ligt gaan beheerders van grote datacenters informatie die zij verzamelen tijdens het optimaliseren van hun datacenter delen met andere datacenterbeheerders. Het bedrijf wil crowdsourcing in gaan zetten om datacentermanagement te verbeteren en problemen te voorspellen.

RF Code introduceert Asset Manager 4.0

RF Code introduceert Asset Manager 4.0

RF Code introduceert Asset Manager 4.0 for Data Centres, een uitbreiding op het Workplace IoT (Internet of Things) platform van het bedrijf. Asset Manager 4.0 for Data Centres biedt nieuwe monitoring-, asset lifecycle management-, statistische analyse- en predictive modeling-features.

‘Apple wordt de grootste verbruiker van zonne-energie in de VS’

Apple is eigenaar van een flink aantal datacenters, die gezamenlijk veel energie verbruiken. Het bedrijf zet daarom vol in op zonne-energie op haar datacenters op een duurzame wijze aan te drijven en het milieu te ontlasten. Apple wordt hierdoor mogelijk dit jaar nog de grootste zakelijke verbruiker van zonne-energie in de Verenigde Staten (VS).

Viskweker klaagt datacenterbouwer aan wegens hogere temperatuur van grondwater

Viskweker klaagt datacenterbouwer aan wegens hogere temperatuur van grondwater

Een commerciële viskweker uit het Duitse Beieren heeft de datacenterontwikkelaar e-shelter aangeklaagd. De kweker stelt dat het warmere water dat door het datacenter terug wordt gegeven aan het grondwater invloed zal hebben op zoetwaterbronnen enkele kilometers verderop. De man is bang dat zijn forellen de verandering niet zullen overleven.

internet-kabels

Grondtemperatuur blijkt van invloed op glasvezelkabels

De grondtemperatuur is van invloed op glasvezelkabels en daarmee op de nauwkeurigheid van het signaal dat er door reist. Een nieuw wiskundig model beschrijft dit effect en maakt het mogelijk op basis van grondtemperatuurmetingen voorspellingen te doen over de stabiliteit van de glasvezelverbindingen.