Londense metro kiest voor standaardisatie en draadloos monitoren

Ondergrondse datacenters en computerruimtes voorzien van een noodstroomvoorziening is op zich al een uitdaging. Maar in het geval van de Londense metro komt daar nog een Lees verder »

Nederland datacenterland: de regio in opkomst

De Nederlandse datacenterbranche is booming. In geen enkel ander Europees land groeit deze sector zo snel als hier. Bovendien is Amsterdam niet meer de enige locatie Lees verder »

Impact processor op datacenter steeds groter

In 1965 voorspelde Gordon Moore in het Amerikaanse tijdschrift ‘Electronics’ dat het aantal transistors in een chip elke twaalf maanden zou verdubbelen. Hij kon toen nog Lees verder »

ISP Solcon kiest voor vliegwiel UPS van Elinex

In Apeldoorn installeerde noodstroomspecialist Elinex onlangs een nieuwe, dynamische UPS-oplossing. De dynamische UPS is zeer voorspelbaar, betrouwbaar en bespaart bovendien veel kilowattuur aan energie vanwege het Lees verder »

 
Rittal-the-System

De volledige IT-wereld in zakformaat

De wereld van de informatietechnologie is complex en vraagt van IT-verantwoordelijken en IT-beslissers een grondige kennis. Het kennisboek ‘De wereld van de IT-infrastructuren’ uit de technische bibliotheek van Rittal biedt waardevolle achtergrondinformatie en een basis voor de besluitvorming op het gebied van IT.

Peter Charite

Datacenter beheer van de toekomst

‘We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar we kunnen haar wel creëren’ (Jim Collins in Great by Choice 2011)

Doordat uw datacenter organisch gegroeid is, heeft uw datacenter een upgrade nodig, of… er is behoefte aan een complete vervanging van het datacenter. Na een aantal zware discussies met de CFO werd er budget vrijgemaakt, een projectorganisatie opgetuigd en er is de afgelopen maanden hard gewerkt. Het resultaat van al deze inspanningen is een fantastische datacenter/computerruimte, opgeleverd door een bedrijf met verstand van zaken en ook nog eens binnen de kaders ‘tijd en geld’. Verder klopt de keuze voor de gekozen techniek en u denkt weer jaren vooruit te kunnen.

Switch-Ports eenvoudig te verplaatsen

De CU SwitchPort Solution van Datwyler maakt een eenvoudige, efficiënte en plaatsbesparende verplaatsing mogelijk van alle soorten 1- en 10-Gigabit koperen switch-ports. De oplossing bestaat uit eenzijdig voorgeconfectioneerde, flexibele koperen trunks (Flex BOL-kabels), die in verschillende varianten naar de poorten van de desbetreffende switches geleid worden.

Koeling in Nederlandse datacenters: houd ook het hoofd koel

Als we het over datacenters hebben, hebben we het vandaag de dag al snel over het energieverbruik. Met mooie rekensommen over hoeveel ton CO2-uitstoot geproduceerd wordt door populaire filmpjes op YouTube, wordt de ‘duistere kant’ van de datacenterwereld onthuld. En als we het over energieverbruik van datacenters hebben, hebben we het al snel over de Power Usage Effectiveness. Want aangezien multitenant datacenters niet zoveel over het energieverbruik van de apparatuur te zeggen hebben die in hun racks worden geplaatst, ligt hun taak vooral in het beperken van het energieverbruik van de fysieke omgeving van het datacenter. En daar speelt koeling een glansrijke hoofdrol.

Datwyler_DCC_Short_Catalogu

Nieuwe catalogus ‘Data Centre Cabling’

Onlangs is Datwyler´s nieuwe catalogus ‘Data Centre Cabling’ verschenen, met een overzicht van de actuele aanbiedingen.

Minkels

Datacenter management hoeft niet duur te zijn

Voor efficiënt datacenter management is het noodzakelijk om te investeren in een Datacenter Infrastructure Management oplossing – oftewel een DCIM systeem. Toch?

Voor omvangrijke datacenters is het wel aan te raden. Voor de meeste datacenters is een DCIM systeem echter nogal duur, terwijl veel van de analyse- en managementgegevens in een DCIM oplossing doorgaans niet worden gebruikt.

Willy Rietveld TE

Blog Connectivity: Willy Rietveld over Osmium, het element met de grootste dichtheid in de natuur

Iedereen weet dat het in een datacenter allemaal om dichtheid draait. Waarom dan niet gaan voor het element met de grootste dichtheid dat in de natuur te vinden is?

Huawei

Londense metro kiest voor standaardisatie en draadloos monitoren

Ondergrondse datacenters en computerruimtes voorzien van een noodstroomvoorziening is op zich al een uitdaging. Maar in het geval van de Londense metro komt daar nog een extra complicatie bij in de vorm van gebouwen en ruimte die vaak al anderhalve eeuw oud zijn. London Underground deed grondig onderzoek naar onder andere de kans op rookontwikkeling en brand en ging uiteindelijk met Huawei in zee. Daardoor vindt beheer en monitoring nu in veel gevallen draadloos plaats. 

Geteste IT-veiligheid versnelt inbedrijfstelling van datacenters

TÜV Rheinland heeft de voorzieningen voor de bedrijfszekerheid en databescherming voor het modulaire datacenter RiMatrix S van Rittal getest. Met de CAT II+ conformiteitsverklaring hoeven ondernemingen geen extra bewijzen te leveren voor de veiligheid van hun datacenter. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een gunstiger indeling bij verzekeringen.

Metro en Tram Amsterdam verbindt glasvezelring met datacenters

Met het voltooien van de Noord/Zuidlijn en de renovatie van de Oostlijn beschikt Amsterdam binnenkort over één van de meest geavanceerde openbaar vervoersystemen ter wereld. Het Amsterdamse metrosysteem vervoert 1,5 miljoen mensen per dag en moet non-stop operationeel zijn. Moderne informatietechnologie speelt daarin een belangrijke rol.