DC-containers veel belangrijker dan vaak gedacht

Onderzoek van IHS Technology laat een verrassende top 4 zien als het gaat om de belangrijkste leveranciers van datacenters in de vorm van een container. Huawei Lees verder »

De slimme verdelers

Elke outlet is hetzelfde? Dat was ooit eens zo, maar nu bieden intelligente stroomverdelingssystemen – Power Distribution Units (PDU) – veel extra functies. Moderne modellen meten, Lees verder »

Open Compute Project ‘disruptive’ in het datacenter

Het Open Compute Project (OCP) kan op steeds meer aanhangers rekenen. Naast de bekende Internet-scale’ datacenter van Facebook of Google, maakt ook de financiële sector op Lees verder »

10 tips ter voorkoming van kostbare downtime in datacenters

Bedrijven doen hun stinkende best voor een 99.999% uptime. Toch blijven ze kwetsbaar voor een reeks aan gevaren, waaronder problemen met de elektrische systemen. Lees verder »

 

Chinese Alibaba gaat Europees datacenter openen

Alibaba gaat een datacenter openen in Europa. Het datacenter is bedoeld om Aliyun OS, het mobiele besturingssysteem van Alibaba, beschikbaar te stellen op de Europese markt.

ITSM + DCIM = een perfecte combinatie

Binnen de meeste organisaties zijn IT Service Management (ITSM) en Data Center Infrastructure Management (DCIM) twee op zichzelf staande werelden. Een gemiste kans. Wie de twee werelden combineert, zal zien dat de efficiëntie en betrouwbaarheid van zowel het datacenter als het IT-beheer omhoog gaan.

iStock_000015541037_Full-ko

DC-containers veel belangrijker dan vaak gedacht

Onderzoek van IHS Technology laat een verrassende top 4 zien als het gaat om de belangrijkste leveranciers van datacenters in de vorm van een container. Huawei blijkt met een marktaandeel van 11 procent de belangrijkste aanbieder, gevolgd door – opmerkelijk genoeg – IT-aanbieders als Dell en HP. Maar de invloed van DC-containers gaat verder. Met name de huidige trend richting modulair opgebouwde datacenters kent zijn oorsprong in containers als computerruimte.

hek-prikkeldraad-beveiliging-security

Datacenters geven steeds meer geld uit aan fysieke beveiliging

De markt voor fysieke datacenterbeveiliging is dit jaar naar verwachting 623,8 miljard dollar waard. De komende vijf jaar maakt de markt een forse groei door en verdubbelt naar verwachting bijna in waarde.

Animo deelname Dutch Datacenter Association overtreft de verwachtingen

De Dutch Datacenter Association (DDA) heeft eerder dan verwacht de doelstelling voor 2015 van in totaal 25 deelnemende datacenter partijen gehaald. De DDA verbindt de Nederlandse datacenters met als missie het versterken van de economische groei en het profileren van datacenters in de samenleving. Toetreding tot de DDA is mogelijk voor bedrijven die datacenters exploiteren en die commerciële co-locatiediensten leveren aan hun afnemers. Sinds de oprichting op 8 januari 2015 hebben naast de founding members* zich in korte tijd nog zes deelnemers aangesloten bij de DDA. Het gaat om Colt, Datacenter Nedzone, ITB2 Datacenters, Systemec, Vancis en Bytesnet als 25e deelnemer. 

Liebert EconoPhase biedt besparing in energieverbruik van veertig tot vijftig procent

Emerson Network Power introduceert de Liebert PDX met EconoPhase in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De koelunits met directe expansie uit de Liebert PDX-reeks kunnen nu worden uitgebreid met de Liebert EconoPhase, het allereerste energiebesparende koelsysteem met rondgepompt koudemiddel, dat vier jaar lang grondig getest is op de Amerikaanse markt. Dankzij dit vrije-koelingsysteem kunnen kleine tot middelgrote datacenters en andere bedrijven profiteren van nog efficiëntere koelprestaties, wat aanzienlijke kostenbesparingen met zich meebrengt.

Beveiligingsstrategie voor toenemende cyberaanvallen

Vergelijkbaar met de wet van Moore moeten IT-managers eraan wennen dat cyberaanvallen op datacenters en bedrijfsnetwerken in omvang en complexiteit blijven toenemen. Daarom is het belangrijk om een langere termijn beveiligingsstrategie te ontwikkelen, waarin rekening wordt gehouden met een grote schaalbaarheid en alle lagen van het OSI-model.

Modern interior of server room in datacenter

‘100G transceivers worden de komende jaren steeds populairder’

Datacenters drijven de snelle ontwikkeling van optische Gigabit Ehternet netwerken aan. Zowel 10, 40 als 100 Gigabit optische transceivers leveren steeds meer geld op. Naar verwachting wordt 50% van de totale capaciteit van optische transceivers in datacenters in 2019 geleverd door 100G transceivers.

Geluidsreductie voor de kleine centrifugale ventilator

Al voor meer dan een jaar zorgt de innovatieve FlowGrid van ebm-papst er voor dat hoge prestaties niet meer vergezeld gaan met een hoog geluidsniveau. De FlowGrid is ebm-papst’s efficiëntste maatregel voor geluidsreductie bij ventilatie en airconditioning. Tot nu toe werd deze luchtrichter alleen gebruikt voor grotere axiale en centrifugale ventilatoren tot maat 990 mm. ebm-papst biedt vanaf heden ook de mogelijkheid tot geluidsreductie voor de kleinere centrifugale ventilatoren met diameter 190 tot 250 mm.

Nutanix introduceert Community Edition van web-scale oplossingen

Nutanix, leverancier van web-scale converged infrastructuur, introduceert de Community Edition software. De kosteloze Community Edition, die enkel minder schaalbaar is, biedt dezelfde functionaliteit als de Nutanix-oplossing die momenteel al bij zo’n 1.400 bedrijven in meer dan zeventig landen wordt gebruikt. Gebruikers beschikken met de oplossing over hyperconverged technologie, zonder dat daar grote investeringsrisico’s mee gemoeid zijn.