Honderden serverkasten uitlezen via één IP-adres

Om klanten te kunnen informeren over hun eigen energieverbruik – en aan het einde van de maand een accurate rekening te kunnen presteren – is het Lees verder »

Innovatieve IT komt naar datacenter-management

Datacenter Infrastructure Management (DCIM) staat aan de vooravond van flinke veranderingen. Met name innovatieve IT-methoden komen de mogelijkheden van DCIM verder versterken. Waardoor DCIM daadwerkelijk een Lees verder »

BICSI organiseert internationaal datacenter-congres in Amsterdam

Op 20 oktober organiseert BICSI de eerste Mainland Europe District conferentie in het Krasnapolsky hotel in Amsterdam. Wie is BICSI en wat heeft deze wereldwijde vereniging Lees verder »

Koeling in Nederlandse datacenters: houd ook het hoofd koel

Als we het over datacenters hebben, hebben we het vandaag de dag al snel over het energieverbruik. Met mooie rekensommen over hoeveel ton CO2-uitstoot geproduceerd wordt Lees verder »

 

Climaveneta levert koeling aan Chinese supercomputer en bank

Het Italiaanse Climaveneta gaat waterkoeling leveren aan twee grote datacenters in China. Het gaat om de supercomputer Wuxi en een datacenter van China Construction Bank.

BSRIA: ‘Hyperscale datacenters zorgen voor verschuiving in markt voor datacenterkoeling’

Hyperscale datacenter gaan de markt voor datacenterkoeling fors veranderen. De datacenters implementeren in toenemende mate een combinatie van vrije koeling, vloeistofkoeling en waterkoeling, waardoor de vraag naar traditionele koeling steeds verder afneemt.

KPN wint ICT Milieu Award 2015 met datacenter in Eindhoven

Het datacenter van KPN in Eindhoven heeft de ICT Milieu Award 2015 gewonnen. De award is uitgereikt door Nederland ICT tijdens de Avond van de Digitale Economie.

Een modulaire datacentercontainer van iDaC Solutions

iDaC Solutions bouwt op maat gemaakte modulaire datacentercontainers

Het Britse iDaC Solutions lanceert op maat gemaakte modulaire datacentercontainers (MDC’s). De containers zijn beschikbaar in iedere lengte tussen 3 en 12 meter en kunnen op maat worden gemaakt aan de hand van wensen van de klant.

Bijna een kwart van de bedrijven wil investeren in DCIM

Veel bedrijven willen investeren in Datacenter Infrastructure Management (DCIM). 24% van de datacenterbeheerders overweegt hierin te investeren. 37% van de beheerders heeft DCIM al in gebruik.

Raritan treedt officieel toe tot Legrand

De overname van Raritan door Legrand is goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Raritan maakt bekend dat het bedrijf officieel toetreedt tot Legrand.

Datacenter

Nieuw opleidingsprogramma voor datacenterbeheerders

DCProfessionals Development (DCPro) lanceert de DCD Training Academy. Met het nieuwe trainingsplatform kunnen organisaties hun opleidingsprogramma’s voor missiekritiek personeel standaardiseren en beheren.

Dell combineert 10, 25, 40, 50 en 100G in 2U rack

Dell lanceert de Dell S6100-ON, een nieuwe switch waarmee het bedrijf datacenterbeheerders meer flexibiliteit wil geven. De switch kan tot 3,2 terabits leveren in een 2U rack.

datacenter2

Nieuwe datacenter van Google kan tekort aan zoet water veroorzaken

Het nieuwe datacenter van Google in de Eemshaven, dat momenteel in aanbouw is, gaat mogelijk dusdanig veel koelwater gebruik dat een tekort aan zoet water kan ontstaan. Waterschap Hunze en Aa’s waarschuwt dat dit in de zomer tot problemen kan leiden.

Schneider Electric gaat StruxureWare for Data Centers als SaaS beschikbaar stellen

Schneider Electric werkt aan een Software-as-a-Service versie van zijn DCIM software StruxureWare for Data Centers. Datacenterbeheerders hoeven hierdoor niet meer te investeren in de aanschaf van de DCIM software en betalen uitsluitend voor het gebruik hiervan.