Impact processor op datacenter steeds groter

In 1965 voorspelde Gordon Moore in het Amerikaanse tijdschrift ‘Electronics’ dat het aantal transistors in een chip elke twaalf maanden zou verdubbelen. Hij kon toen nog Lees verder »

ISP Solcon kiest voor vliegwiel UPS van Elinex

In Apeldoorn installeerde noodstroomspecialist Elinex onlangs een nieuwe, dynamische UPS-oplossing. De dynamische UPS is zeer voorspelbaar, betrouwbaar en bespaart bovendien veel kilowattuur aan energie vanwege het Lees verder »

DC-containers veel belangrijker dan vaak gedacht

Onderzoek van IHS Technology laat een verrassende top 4 zien als het gaat om de belangrijkste leveranciers van datacenters in de vorm van een container. Huawei Lees verder »

De slimme verdelers

Elke outlet is hetzelfde? Dat was ooit eens zo, maar nu bieden intelligente stroomverdelingssystemen – Power Distribution Units (PDU) – veel extra functies. Moderne modellen meten, Lees verder »

 
datacenter2

Microsoft verkoopt Bing datacenter aan Uber

Microsoft verkoopt een deel van haar Bing navigatiedienst aan het taxibedrijf Uber. Uber krijgt hierdoor ook een datacenter van Microsoft in handen in de omgeving van Boulder, Colorado in de Verenigde Staten.

Cisco neemt OpenDNS over

Cisco maakt bekend OpenDNS over te nemen. Cisco betaalt in totaal 635 miljoen dollar voor de specialist in het beveiligen van internetverbindingen vanuit datacenters.

Network Power divisie splitst zich af van Emerson

Emerson splitst zijn Network Power divisie af. De divisie levert elektrische infrastructuur aan datacenter en telecomproviders. Door de reorganisatie kan de Network Power divisie dynamischer te werk gaan.

Modern interior of server room in datacenter

AWS bouwt datacenter in India

Amazon Web Services (AWS) bouwt een megadatacenter in India. Met de nieuwe locatie wil AWS inspelen op de groeiende vraag naar capaciteit vanuit de Indiase markt.

Siemon’s 4U LightStack optimaliseert high-density datacenters

Siemon, een belangrijke leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, lanceert een 4U-versie van zijn ultra-high-density LightStack-glasvezelsysteem. Hiermee kunnen 576 LC connectors of 288 MTP connectors (3456 glasvezels) in slechts vier rackunits worden ondergebracht.

Investeringen in datacentersystemen dalen met 3,8%

De investeringen in IT lopen dit jaar flink terug. Wereldwijd dalen de bestedingen aan IT naar verwachting met 5,5%. Ook de investeringen in datacentersystemen staan onder druk en dalen naar verwachting met 3,8%.

Modern interior of server room in datacenter

Aiber Networks bouwt productiehal van vliegtuigen om tot datacenter

Aiber Networks, een Fins-Israëlisch bedrijf, gaat een verlaten ondergrondse productiefaciliteiten voor vliegtuigen ombouwen tot een datacenter. Vanuit het datacenter in Härmälä, Tampere in Finland zal colocatieruimte worden aangeboden.

Modern interior of server room in datacenter

Bijna 9 op de 10 beheerders investeert meer in datacenter

87% van de datacenterbeheerders verwacht dit jaar meer te investeren in hun datacenter. Vooral middelgrote tot grote organisaties verwachten meer te besteden aan on-premise datacenters, met de grootste groei in de zorg en financiële sector.

Deze week is brand uitgebroken in een datacenter van BT in het Noord-Ierse Belfast (Bron: Rotorhead van SXC.hu)

Brand in datacenter van BT in Belfast

In de datacenter van BT in het Noord-Ierse Belfast is deze week brand uitgebroken. Door de brand is het internetverkeer in Noord-Ierland enige tijd verstoord geweest.

Windows Creek kolencentrale

Google bouwt kolencentrale om tot datacenter

Google maakt bekend een kolencentrale om te gaan bouwen tot datacenter. De Widows Creek kolencentrale in Jackson County, Alabama wordt het viertiende datacenter van Google wereldwijd.