Behoefte aan hoogwaardige infra groter dan ooit

Nu steeds meer bedrijven door een proces van digitale transformatie gaan, lijkt het wel alsof alle technologie die daarbij komt kijken een Lees verder »

DatacenterWorks organiseert UPS-dag

Rol van UPS verandert; wat betekent dit voor het datacenter? Op 6 april organiseert DatacenterWorks een dag die volledig in het teken Lees verder »

Vijf stappen om het vermogen van uw IT-architectuur te optimaliseren

Aangezien de bedrijfstoepassingen snel in aantal zijn toegenomen, hebben de enorme hoeveelheden gegenereerde gegevens gezorgd voor een ongekende transformatie van datacenters die Lees verder »

Elektro Internationaal voorziet met zijn EiPDU in groeiende behoefte aan modulariteit

Wie aan een modulair opgebouwde datacenter denkt, ziet veelal een faciliteit voor zich waarbij de module bestaat uit een slim gekozen combinatie Lees verder »

 

Brand-Rex en Leviton voortaan in alle markten thuis

Begin dit jaar maakte distributeur Gold-IP bekend het assortiment uit te breiden met Brand-Rex en tegelijkertijd een vestiging in België te openen. Hoe staat het er voor met de combinatie Leviton-Brand-Rex ruim een jaar na de overname en wat zijn hun gezamenlijke plannen richting de datacentermarkt?

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Amsterdam vestigt record met 54MW aan nieuwe colocatiecapaciteit in 2016

De hoeveelheid beschikbare colocatieruimte in Amsterdam is in 2016 met 54MW gestegen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de beschikbare colocatieruimte op een markt in één jaar tijd met meer dan 50MW aan capaciteit groeit.

Drop Away Panels van Minkels zijn ‘FM Approved’

Leverancier van datacenter infrastructuur Minkels, onderdeel van Legrand, maakt bekend dat haar Drop Away Panels ‘FM Approved’ (binnen de klasse 4651 – Suspended Plastic Ceilings) zijn door FM Approvals, de testdivisie van de internationale verzekeraar FM Global. Minkels is de enige datacenter leverancier in Europa die een certificering heeft verworven in deze klasse.

Emerson Network Power gaat verder als Vertiv

Op 1 december 2016 veranderde Emerson Network Power zijn naam in Vertiv, een samentrekking van vertex (top) en active. Al eind 2015 had moederbedrijf Emerson plannen ontwikkeld om de Network Power-divisie te verzelfstandigen. In de loop van 2016 meldde de Amerikaanse investeerder Platinum Equity zich om deze activiteiten voor vier miljard dollar over te nemen. Guido Neijmeijer, country manager Benelux van Vertiv, over deze stap en de betekenis voor de activiteiten in de Benelux, die in 2016 gekenmerkt werden door snelle groei.

Asperitas versterkt team met Leon Lips en Maikel Bouricius

De Nederlandse cleantech start-up Asperitas breidt zijn team uit met Leon Lips en Maikel Bouricius. Lips wordt verantwoordelijk voor het op de markt brengen van nieuwe oplossingen van Asperitas, terwijl Boucirius leiding geeft aan het marketingteam.

Behoefte aan hoogwaardige infra groter dan ooit

Nu steeds meer bedrijven door een proces van digitale transformatie gaan, lijkt het wel alsof alle technologie die daarbij komt kijken een niet-fysieke verschijningsvorm krijgt. De IT-infrastructuur wordt de cloud, servers zijn tegenwoordig virtueel en netwerken software-defined. Maar juist door die enorm snelle ontwikkelingen op IT-gebied was de behoefte aan een hoogwaardige fysieke infrastructuur nog nooit zo groot. 

Shenzhen – de hardware-hoofdstad van de wereld (video)

Altijd al willen begrijpen waarom Chinese firma’s konden uitgroeien tot dé fabrikanten van IT- en andere hardware? Wilt u snappen waarom Chinese firma’s zo snel kunnen innoveren? En waarom veel Westerse zo graag in Shenzhen een vestiging hebben? Kijk dan deze video van Wired.

DRAKA XMvK Eca 450-750V GY 5G

Draka introduceert de eerste CPR-gecertificeerde kabels

Draka levert vanaf 1 maart de eerste CPR-gecertificeerde kabels. Deze voldoen aan de nieuwe Europese eisen voor het brandgedrag van kabels (EN 50575). Het gebruik van CPR-gecertificeerde kabels is voor permanente installaties in bouwwerken per 1 juli 2017 verplicht.

DatacenterWorks organiseert UPS-dag

Rol van UPS verandert; wat betekent dit voor het datacenter?

Op 6 april organiseert DatacenterWorks een dag die volledig in het teken staat van de UPS. Het event wordt gehouden in het Multrix-gebouw in Amsterdam Zuid-Oost.

Een kijkje in de datacenters van Facebook

Facebook beschikt wereldwijd over een groot aantal datacenters. Het bedrijf ontwerpt eigen datacenterapparatuur en deelt de ontwerpen hiervan via het Open Compute Project. Benieuwd hoe deze datacenters er van binnen en buiten uitzien? Dit is te zien in een fotoreportage die Business Insider in samenwerking met Facebook en fotograaf Alan Brandt heeft samengesteld.

Datacenters in modules: de taart in stukken

Vandaag de dag zijn er vele aanbieders van modulaire datacenters. Vergelijk het met een stuk taart kopen in plaats van de hele taart.

Waarom nu deze aandacht voor het modulaire DC? Waarom denken de aanbieders dat daar vandaag behoefte aan is en niet 10 jaar geleden? Wat zijn de redenen vandaag om modulair te gaan? Ik heb er wel een paar voor u: hoge opstartinvestering van elk DC, DC klanten tekenen pas als het nieuwe DC klaar is, de banken zijn veel kritischer om te ‘lenen’, bouwtijd van een DC van 2 jaar is te lang voor de IT-klanten, nieuwe DC technologie is gewenst door de klant…

Amsterdam is op één na grootste colocatiemarkt ter wereld

Als het gaat om datacenterdichtheid en de hoeveelheid colocatiefaciliteiten staat Amsterdam wereldwijd op de tweede positie. Alleen de Britse hoofdstad Londen gaat Amsterdam voor.