Online kennisplatform helpt IT-managers vooruit

In deze tijden vol veranderingen komt er van alles op IT-managers af, waaronder teruglopende IT-budgetten en een toenemende druk vanuit organisaties om Lees verder »

Virtual Reality in de datacenter markt

De wereld van de bouw is aan het veranderen. Door het slim gebruiken van informatie kunnen veel keuzes al in een ‘conceptuele Lees verder »

Internet of Things vereist nieuwe aanpak capaciteitsplanning

Langzaam maar zeker begint het Internet of Things te veranderen van een veelbelovend maar vooral ook abstract concept in een aanpak die Lees verder »

IEC 30134: reddingsboei voor PUE?

Wordt PUE door de introductie van nieuwe normen een nuttige meeteenheid voor de energie-efficiëntie van datacenters? Of heeft het misbruik ervan om Lees verder »

 
Het opsporen en uitschakelen van zogeheten comateuze servers kan al snel een forse energiebesparing opleveren (bron: FreeImages.com/Jorge Vicente)

‘Opsporen van comateuze servers kan een forse energiebesparing opleveren’

Datacenterbeheerders die hun energierekening willen terugdringen hebben hiervoor een relatief eenvoudige optie. Het opsporen en uitschakelen van zogeheten comateuze servers kan al snel een forse energiebesparing opleveren.

Datacenter (bron: FreeImages.com/Whrelf Siemens)

EMEA-regio is tot 2020 snelst groeiende afzetmarkt voor DCIM

De EMEA-regio is de komende jaren de snelst groeiende markt voor Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossingen. De markt maakt tot 2020 een samengestelde jaarlijkse groei door van bijna 18%. Naar verwachting is de EMEA-regio in 2020 goed voor een omzet van 722 miljoen dollar.

Een datacenter (Bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Future Facilities helpt de Performance Indicator van datacenters te bepalen

Future Facilities, leverancier van simulatiesoftware voor datacenters, lanceert een PI Assessment Service voor de Performance Indicator (PI) van The Green Grid. De dienst helpt datacenterbeheerders de PI van hun datacenters te berekenen.

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Probleem met stroomonderbreker veroorzaakte storing in Brits datacenter Global Switch

Een datacenter in het Britse Londen van Global Switch, Global Switch 2, werd op 10 september getroffen door een storing. De storing duurde minder dan een seconde, maar leidde desondanks tot forse problemen voor klanten van Global Switch. De storing blijkt te zijn veroorzaakt door een probleem met een stroomonderbreker van een UPS-systeem.

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

‘Datacenterwereld heeft een ernstig tekort aan vrouwen’

Lisa Huff, principal analist bij Discerning Analytics, luidt de noodklok over het aantal vrouwen in de datacenterwereld. Huff stelt dat er veel te weinig vrouwen actief zijn in de sector.

Alibaba opent zelf ontworpen datacenters in China

Het Chinese Alibaba opent twee zelf onworpen en zelf gebouwde datacenter. Het is voor het eerst dat Alibaba geen telecomoperator in de handen heeft genomen voor een dergelijk project.

ASHRAE publiceert ASHRAE 90.4 standaard

ASHRAE publiceert de definitieve versie van haar standaard voor datacenterefficiëntie: ASHRAE 90.4.

‘Intronics al 35 jaar strong in connectivity’

Dit jaar viert Intronics haar 35-jarige bestaan. Sinds de oprichting in 1981 is het bedrijf uitgegroeid tot een sterke aanbieder van connectivity-oplossingen, vertelt chief executive officer Marc Swolfs. Voor datacenters zijn de KVM-oplossingen van het bedrijf interessant, maar ook de oplossingen die het bedrijf biedt voor het koppelen van grote datanetwerken.

FNT maakt DCIM oplossing beschikbaar via public cloud

Het Duitse FNT maakt zijn Data Center Infrastructure Management (DCIM) beschikbaar vanuit de cloud. De oplossing wordt via een pay-as-you-go model aangeboden vanuit de publieke cloud, en geeft datacenterbeheerders toegang tot een DCIM oplossing zonder dat zij hiervoor vooraf fors hoeven te investeren.

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Google kondigt ‘Zero Waste to Landfill’ beleid aan

Google kondigt aan een ‘Zero Waste to Landfill’ beleid te gaan hanteren voor zijn datacenters. Dit beleid betekent dat Google geen enkel afval van zijn datacenters nog naar de vuilnisbelt wil brengen.

Aquila Systems en Clustered Systems lanceren met warm water gekoelde server

Aquila Systems en Clustered Systems lanceren een nieuw server die is voorzien van warm water koeling. Het systeem combineert een hoge vermogensdichtheid met efficiënte koeling. De server is specifiek gericht op hyperscale datacenters die gebruik maken van Open Compute ontwerpen.

Vijf redenen om te kiezen voor intelligente PDU mét USB-poort

Intelligente PDU’s worden steeds vaker voorzien van een USB-poort. Opmerkelijk genoeg geven fabrikanten in de documentatie echter lang niet altijd aan waarvoor deze poort nu precies gebruikt kan worden. Terwijl de aanwezigheid van een USB-poort nu juist zoveel voordelen kan bieden.