Hoog rendement dankzij innovatieve technologie

De GE TLE Series is een efficiënt en betrouwbaar 3-fase UPS-systeem en biedt prima uitgangsprestaties voor de bescherming van de kritische stroomvoorziening van een datacenter. De Lees verder »

Taking care of it: continuïteit met Pon Power

Bedrijfskritische datacenters moeten 24/7 draaien. Daarin zit de uitdaging voor Pon Power, de solide leverancier van complete noodstroomvoorzieningen. “Wij zijn een partner voor het leven.” Lees verder »

Blog Connectivity: Willy Rietveld over elektrisch of optisch? – niets nieuws onder de zon

In een van mijn vroegere blogs schreef ik iets over de migratie van rekenkracht in historisch perspectief. Lees verder »

‘DCIM moet uit het isolement’

DCIM, of Data Center Infrastructure Management-systemen, worden al jaren ingezet om met behulp van slimme monitoring de energiebehoefte van Datacenters (DC’s) te beheersen. Maar de mogelijkheden Lees verder »

 
Modern interior of server room in datacenter

Singaporees telecombedrijf bouwt nieuw datacenter in Almere

Het Singaporese telecombedrijf Keppel Telecommunications & Transportation laat een nieuw datacenter bouwen in Almere. Het bedrijf heeft een koopcontract getekend met investeerder Reggeborgh en aannemer VolkerWesells voor de bouw van het Almere Data Centre 2.

Emerson Network Power introduceert modulaire, zelf te monteren racks

Emerson Network Power introduceert modulaire, zelf te monteren racks

Emerson Network Power introduceert InstaRack, een serie modulaire rackunits. Deze nieuwe racks zijn voorzien van een flat pack-design en kunnen zelf door de klant worden gemonteerd, wat zorgt voor lagere kosten.

090716_datacenter

Google drijft datacenter in Eemshaven aan met windenergie van Eneco

Google koopt alle energie die door een nieuw windmolenpark van Eneco wordt opgewekt. De energie moet Google’s datacenter in de Eemshaven gaan aandrijven. Dit datacenter wordt hierdoor vanaf de opening voor 100% van lokaal opgewekte duurzame energie voorzien.

GE 1

Hoog rendement dankzij innovatieve technologie

De GE TLE Series is een efficiënt en betrouwbaar 3-fase UPS-systeem en biedt prima uitgangsprestaties voor de bescherming van de kritische stroomvoorziening van een datacenter. De UPS-oplossingen van de TLE Series zijn ontworpen en geoptimaliseerd om bij deellast een hoog rendement te leveren.

Nieuwe datacenter van Facebook in Altoona, Iowa in beeld (foto’s)

De deuren van het nieuwe datacenter van Facebook in Altoona, Iowa in de Verenigde Staten zijn eerder in november geopend. Het bedrijf geeft ons met behulp van een reeks foto’s een rondleiding door het nieuwe datacenter.

1404_CoolW@ll modular

Rittal lanceert schaalbaar modulair koelsysteem

Steeds groter wordende datacenters moeten steeds energiezuiniger en ruimtebesparender worden gekoeld. Rittal speelt hier met het CoolW@ll modular koelsysteem op in. Het modulaire systeem kan worden aangepast op de omgeving waarin deze wordt geplaatst en is daarnaast schaalbaar.

Modern interior of server room in datacenter

Nederlandse digitale-infrastructuursector levert belangrijke bijdrage aan internet-economie

Nederland is een koploper in de Europese digitale-infrastructuursector. Bovendien draagt de Nederlandse digitale infrastructuur significant bij aan onze internet-­economie die op zijn beurt weer zorgt voor groei in werkgelegenheid.

Cummins lanceert 3,5 megawatt generator

Cummins lanceert haar meest krachtige generator tot nu toe. De QSK95 Series levert 3,5 megawatt aan vermogen en kan daarnaast in krappere ruimtes worden geplaatst dan andere producten van het bedrijf.