10 tips ter voorkoming van kostbare downtime in datacenters

Bedrijven doen hun stinkende best voor een 99.999% uptime. Toch blijven ze kwetsbaar voor een reeks aan gevaren, waaronder problemen met de elektrische systemen. Lees verder »

Studiegroep onderzoekt 25GBASE-T

Eind vorig jaar werd er op de bijeenkomst van de IEEE 802.3 Ethernet Working Group in San Antonio (Texas, VS) een ‘Call for Interest’ (CFI) gelanceerd Lees verder »

Blog Connectivity: Willy Rietveld over contentleveranciers zijn aan de winnende hand. Waarom niet hetzelfde doen?

Het wordt almaar duidelijker dat contentleveranciers aan de winnende hand zijn doordat ze slimme algoritmes en software gebruiken om de verzamelde data optimaal te benutten. Lees verder »

 

AMD stapt uit microservermarkt

AMD kondigt aan de microservermarkt te verlaten. Het bedrijf trekt per direct de stekker uit het SeaMicro merk, waarmee het in deze markt actief was.

datacenter2

Equinix opent datacenter in Britse Slough

Equinix opent de deuren van haar nieuwe International Business Exchange (IBX) datacenter in het Britse Slough. Het gaat om het zesde datacenter van Equinix in Groot-Britannië.

OEC Power Solutions, Busbar Systems Benelux en forTop automation & energy control bundelen krachten

OEC Power Solutions, Busbar Systems Benelux en forTop automation & energy control gaan een samenwerking aan. De partijen willen nauw samenwerken en hierdoor zowel effectiever als gerichten oplossingen kunnen leveren op het gebied van stroomdistributie.

HP Moonshot 1500 Chassis

DataStax en HP lanceren DataStax Enterprise on HP Moonshot

DataStax en HP lanceren gezamenlijk DataStax Enterprise (DSE) on HP Moonshot, een databasemanagementoplossing gericht op efficiëntie en schaalbaarheid. Bedrijven hebben behoefte aan real-time inzichten in extreem grote, snel veranderende, dynamische en ongestructureerde data. DSE on HP Moonshot levert organisaties een oplossing gericht op het verwerken van grote hoeveelheden dat afkomstig van meerdere servers.

Eaton en ALSO sluiten distributeursovereenkomst voor de Benelux

Eaton, leverancier van diverse powermanagement oplossingen, heeft deze week zijn samenwerking met distributeur ALSO bekend gemaakt. Vanaf heden is ALSO officieel distributiepartner van Eaton UPS-systemen, Racks, PDU’s, software en andere Power Quality oplossingen om zo de beschikbaarheid in de Benelux te vergroten.

iStock_000001759899Largedatacenter

Cegeka en ICTroom starten bouw van datacenter Sittard-Geleen

Het Belgische ICT-bedrijf Cegeka en ICTroom zijn gestart met de bouw van een nieuw datacenter in het Nederlandse Sittard-Geleen, Zuid-Limburg. Het moet het meest energie-efficiënte datacenter van Nederland worden een Tier III-label krijgen.

Server room interior

Dimension Data lanceert maturitytool

ICT-dienstverlener Dimension Data introduceert een nieuwe maturitytool. De tool helpt organisaties met het in kaart brengen van hun capaciteiten en met het prioriteren van initiatieven voor het bouwen van een next-generation datacenter. Het Data Centre Development Model is het eerste assessment dat zo’n breed spectrum van het datacenter afdekt.

Rittal PDU’s: Snelle montage voor een betrouwbare verdeling

Rittal ontwikkelde vier compacte PDU-systemen (Power Distribution Units) voor een professionele stroomverdeling in IT-racks. De compacte stroomverdelingssystemen van geëloxeerd spuitgietaluminium profiel zijn bijzonder eenvoudig te monteren: bij het Rittal IT-rack TS IT worden zij zonder gereedschap met behulp van snap-in-technologie gemonteerd. In vergelijking met andere in de markt verkrijgbare PDU’s die in de IT-racks worden vastgeschroefd, kan dit systeem ongeveer 50 procent tijd besparen. 

Nieuwe tool vereenvoudigt roadmaps en strategieën voor datacentertransformatie

ICT-dienstverlener Dimension Data introduceert een nieuwe maturitytool. Deze tool helpt organisaties met het in kaart brengen van hun capaciteiten en met het prioriteren van initiatieven voor het bouwen van een next-generation datacenter. Het Data Centre Development Model is het eerste assessment dat zo’n breed spectrum van het datacenter afdekt. De ontwikkeling van de tool volgde naar aanleiding van een grote vraag vanuit klanten naar begeleiding en uitvoerbare plannen om hun datacenter meer responsive en agile te maken.

Schoonmaken van computerruimtes verdient meer aandacht

Computerruimtes worden veelal niet opgenomen in het reguliere schoonmaakpakket. Dat is op zich logisch, omdat er kostbare en gevoelige apparatuur staat die men liever niet aan een willekeurige schoonmaker met een emmer sop toevertrouwt. Toch kunnen de ruimtes op den duur zodanig vervuilen dat dit storingen oplevert voor zowel de opgestelde apparatuur als de mensen die in de zalen aan het werk zijn. Hoe lossen we dit op?