‘Er is nog nooit een server dood aangekomen’

Na de oplevering van een nieuw datacenter of de keuze voor een co-locatieruimte staat de volgende uitdaging te wachten: de verhuizing van Lees verder »

‘Kies niet voor één maar hele serie specialismen’

Het renoveren van datacenters wordt steeds belangrijker. Maar hoe pakken we zo’n project aan? Bas van Asten van Remtech geeft in dit Lees verder »

‘Kiezen juiste beheerder kritische infrastructuur vaak niet eenvoudig’

Er lijkt geen einde te komen aan de groei van datacenters. Voor de datacenterbranche zijn dit dan ook spannende tijden. De groei Lees verder »

‘Tijd van hardwarematige redundantie is echt voorbij’

De hyper-scale datacenters die grote web-bedrijven als Apple, Google en Microsoft momenteel bouwen, geven een interessant beeld van de toekomst. Ze zijn Lees verder »

Iedereen profiteert van Facebooks Formule 1-inspanningen

Het door Facebook geïnitieerde ‘Open Compute Project’ (OCP) drukt een steeds grotere stempel op het ontwerp van het gehele datacenter, vanaf de Lees verder »

 

Koelen is maatwerk

Hoewel we tegenwoordig een uitgebreid scala aan internationale normen, compliance-eisen en per land specifieke voorschriften in acht moeten nemen tijdens de ontwikkeling van precisie airconditioningsystemen, streeft STULZ nog steeds het doel van de integratie van de individuele behoeften van elke klant na. Het maakt hierbij geen enkel verschil of een airco-systeem een traditioneel gesloten circuit airconditioning unit met een verhoogde vloer, een-rij gebaseerde airconditioning oplossing, een chiller of een luchtbehandelingskast voor buitenopstelling is. 

EO_20130613_Spie-ICS-Zoeter

‘Er is nog nooit een server dood aangekomen’

Na de oplevering van een nieuw datacenter of de keuze voor een co-locatieruimte staat de volgende uitdaging te wachten: de verhuizing van de ICT-apparatuur. “Steeds meer bedrijven zijn zich ervan bewust dat dit niet iets is wat je op de achterbank van een auto doet”, zo signaleert Frank van der Sluijs, Field Manager bij SPIE. DatacenterWorks sprak met Van der Sluijs over de gevaren die tijdens een verhuizing op de loer liggen, en de hulp die SPIE kan bieden.

Twee keer zoveel connecties en 15 meter meer kanaallengte

PreCONNECT PURE heeft een nieuwe benchmark neergezet voor high-speed dataoverdracht. De optische contactpunten in de connectors reduceren tussenschakelverlies op een niveau dat nog niet eerder bereikt is, waardoor een flink hoger aantal connecties per kanaal en een grotere maximale lengte gerealiseerd kan worden. Besmettingen die de prestaties beperken en operator errors zijn met PURE verleden tijd. PURE is het rotsvaste fundament voor de communicatie protocollen van de toekomst.

Datacenter-werk-onder-vloer

‘Kies niet voor één maar hele serie specialismen’

Het renoveren van datacenters wordt steeds belangrijker. Maar hoe pakken we zo’n project aan? Bas van Asten van Remtech geeft in dit interview zijn visie op de aanpak die datacenter managers hierbij het beste kunnen volgen. Zijn belangrijkste boodschap: kies niet een partner die zich op één vakdiscipline concentreert, maar zoek naar een partij die een hele bundel van specialiseren kan aanbieden. Dat vergroot de kans op succes aanzienlijk.

Schneider Electric wint ‘Sustainable Development’-award voor StruxureWare Demand Side Operation

Schneider Electric heeft de ‘Sustainable Development’-award ontvangen voor hun oplossing StruxureWare Demand Side Operation. Met deze SaaS-dienst kunnen organisaties het gebruik van duurzame energie op een smart grid optimaliseren. De leverancier van energiemanagementoplossingen kreeg de prijs uitgereikt tijdens de European Utility Industry Awards in Wenen.

Brand- en rookdetectie in één detector

Protec Brandbeveiliging introduceerde onlangs een nieuw soort aspiratiebrandmelder, de Cirrus HYBRID. Het bedrijf toonde deze melder ook tijdens IT Room Infra. Een interview met Kees van Toer, divisiemanager bij Protec.

Molex-MIIMpanelRHside

Schaalbaarheid is de sleutel voor toekomstvast netwerk

Het vervangen van gestructureerde bekabeling komt in de prioriteitenlijst voor IT-investeringen bij veel organisaties niet voor in de top 5. Waarom immers? Bijna alle mobiele devices zoals laptops, mobiele telefoons en tablets worden via wifi verbonden met het netwerk en het overgrote deel van de bedrade netwerken hebben ruim voldoende aansluitingen en leveren met 1Gbps of 10Gbps meer dan voldoende bandbreedte. Toch is een aantal belangrijke veranderingen op komst die de aanleg van bekabeling in een heel ander daglicht stellen.

Zuinige microserver van IBM en ASTRON wordt in de praktijk getest

Een microserver van IBM en het sterrenkundig instituut ASTRON wordt vanaf 19 november getest bij Philips Drachten, Sensor City Assen en de Technische Universiteit Eindhoven. De partijen gaan onderzoeken welke winst het gebruik van microservers in de praktijk oplevert.

‘Groei hybride cloud in Europa versterkt belang modulariteit’

In navolging van de Verenigde Staten kiezen steeds meer organisaties in Europa voor cloud gebaseerde IT infrastructuren, vooral hybride cloud is in trek. Zo blijkt uit recent Europees onderzoek door VansonBourne. In datacenters vraagt deze trend om enorm veel flexibiliteit. Modulaire datacenter infrastructuur is het antwoord. Een gesprek met Vincent Liebe, Marketing Manager van Minkels – wereldwijd leverancier van datacenter oplossingen.

MSP3000_seitlich

10G/100G Transmissie over lange afstanden

De Zwitserse fabrikant Datwyler Cabling Solutions heeft naast een compleet programma van passieve oplossingen ook een totaalprogramma van actieve systemen. Samen met Microsens kunnen ze een totale oplossing aanbieden van start tot finish. Zo ook de oplossing om meerdere datacenters via glasvezel met elkaar te verbinden.