Nederland datacenterland: de regio in opkomst

De Nederlandse datacenterbranche is booming. In geen enkel ander Europees land groeit deze sector zo snel als hier. Bovendien is Amsterdam niet meer de enige locatie Lees verder »

Impact processor op datacenter steeds groter

In 1965 voorspelde Gordon Moore in het Amerikaanse tijdschrift ‘Electronics’ dat het aantal transistors in een chip elke twaalf maanden zou verdubbelen. Hij kon toen nog Lees verder »

ISP Solcon kiest voor vliegwiel UPS van Elinex

In Apeldoorn installeerde noodstroomspecialist Elinex onlangs een nieuwe, dynamische UPS-oplossing. De dynamische UPS is zeer voorspelbaar, betrouwbaar en bespaart bovendien veel kilowattuur aan energie vanwege het Lees verder »

DC-containers veel belangrijker dan vaak gedacht

Onderzoek van IHS Technology laat een verrassende top 4 zien als het gaat om de belangrijkste leveranciers van datacenters in de vorm van een container. Huawei Lees verder »

 
Huawei

Londense metro kiest voor standaardisatie en draadloos monitoren

Ondergrondse datacenters en computerruimtes voorzien van een noodstroomvoorziening is op zich al een uitdaging. Maar in het geval van de Londense metro komt daar nog een extra complicatie bij in de vorm van gebouwen en ruimte die vaak al anderhalve eeuw oud zijn. London Underground deed grondig onderzoek naar onder andere de kans op rookontwikkeling en brand en ging uiteindelijk met Huawei in zee. Daardoor vindt beheer en monitoring nu in veel gevallen draadloos plaats. 

Geteste IT-veiligheid versnelt inbedrijfstelling van datacenters

TÜV Rheinland heeft de voorzieningen voor de bedrijfszekerheid en databescherming voor het modulaire datacenter RiMatrix S van Rittal getest. Met de CAT II+ conformiteitsverklaring hoeven ondernemingen geen extra bewijzen te leveren voor de veiligheid van hun datacenter. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een gunstiger indeling bij verzekeringen.

Metro en Tram Amsterdam verbindt glasvezelring met datacenters

Met het voltooien van de Noord/Zuidlijn en de renovatie van de Oostlijn beschikt Amsterdam binnenkort over één van de meest geavanceerde openbaar vervoersystemen ter wereld. Het Amsterdamse metrosysteem vervoert 1,5 miljoen mensen per dag en moet non-stop operationeel zijn. Moderne informatietechnologie speelt daarin een belangrijke rol.

E&T

Electronics & Telematics sluit reseller overeenkomst met Stay Online

E&T heeft een reseller overeenkomst gesloten met Stay Online, een Amerikaans ontwikkelaar en producent van een breed scala aan power cords en gerelateerde producten.

All IT Rooms bouwt serverruimte voor Deltares

Wie een bestaand datacenter wil slopen en vervangen voor een nieuw datacenter op dezelfde locatie staat voor een uitdaging. Je kunt de bestaande locatie immers niet slopen voordat het nieuwe datacenter is gebouwd. Dit nieuwe datacenter kan echter niet gebouwd worden voordat het oude pand is gesloopt. Voor deze uitdaging stond onderzoeksinstituut Deltares. Samen met ICT-dienstverlener All IT Rooms heeft Deltares besloten stapsgewijs te slopen en bouwen. Dit is echter onvoldoende om de beschikbaarheid van het datacenter volledig te kunnen waarborgen tijdens het project. De oplossing is gevonden in een nieuwe serverruimte die All IT Rooms voor Deltares in Delft heeft gerealiseerd. Deze serverruimte doet dienst als uitwijklocatie en zorgt ervoor dat het project kan worden uitgevoerd zonder impact op de bedrijfsvoering van Deltares.

DDA

Nederland datacenterland: de regio in opkomst

De Nederlandse datacenterbranche is booming. In geen enkel ander Europees land groeit deze sector zo snel als hier. Bovendien is Amsterdam niet meer de enige locatie waar veel gebeurt in deze business. Hoewel nog altijd een belangrijke hotspot, neemt het belang van datacenterhubs rond andere steden sterk toe. Dat blijkt uit een onderzoek van Pb7 Research in opdracht van Dutch Datacenter Association.

Datacenter heeft behoefte aan eigen architectuur

Nieuwe mogelijkheden en snelle groei vormen een zware belasting voor de infrastructuur, snelheden, energieverbruik, grootte, dichtheid en kosten van bestaande datacenters, aldus Alan Flatman, Principal Consultant LAN Technologies.

AP Nederland behaalt status Professional bij Schneider Electric

AP Nederland heeft de status van Professional partner gekregen binnen het programma voor paneelbouwers van Schneider Electric.

LP-STAR

Eaton introduceert CEAG LP-STAR voor voeding en monitoring van noodverlichting

Eaton, gespecialiseerd in elektrotechnische materialen en oplossingen, introduceert een compact CEAG-systeem voor centrale voeding èn monitoring van noodverlichting. CEAG LP-STAR is een innovatieve oplossing voor centrale noodverlichting in afzonderlijke brandcompartimenten van een gebouw. Ontwerpers en installateurs besparen tijd en geld met de flexibele configuratiemogelijkheden en de eenvoudige installatie.

Fiscale energie-investeringsaftrek voor energie-efficiënte UPS modules

Met de invoering van de nieuwe regels voor energie-investeringsaftrek (EIA) worden investeringen in energiezuinige informatietechnologie gestimuleerd. Bedrijven die de fiscale voordelen van de EIA optimaal willen benutten optimaliseren daarbij gelijk de complete energieketen, van de UPS- tot de koelsystemen. Met een breed productsysteem zorgt IT-producent Rittal ervoor dat organisaties die hun computerruimten willen verduurzamen op hun wenken worden bediend.