Hivos: CO2-uitstoot datacenters dreigt uit de hand te lopen

Van de 28 onderzochte grootste commerciële datacenters in Nederland, zijn er 4 die anno 2015 100% duurzame stroom gebruiken. Eén bedrijf geeft aan in onderhandeling te zijn over een overstap Lees verder »

10 tips ter voorkoming van kostbare downtime in datacenters

Bedrijven doen hun stinkende best voor een 99.999% uptime. Toch blijven ze kwetsbaar voor een reeks aan gevaren, waaronder problemen met de elektrische systemen. Lees verder »

Studiegroep onderzoekt 25GBASE-T

Eind vorig jaar werd er op de bijeenkomst van de IEEE 802.3 Ethernet Working Group in San Antonio (Texas, VS) een ‘Call for Interest’ (CFI) gelanceerd Lees verder »

Blog Connectivity: Willy Rietveld over contentleveranciers zijn aan de winnende hand. Waarom niet hetzelfde doen?

Het wordt almaar duidelijker dat contentleveranciers aan de winnende hand zijn doordat ze slimme algoritmes en software gebruiken om de verzamelde data optimaal te benutten. Lees verder »

 
windmolen

Amazon Web Services start pilot met energieopslagsysteem van Tesla

Amazon Web Services (AWS) gaat een pilot uitvoeren met nieuwe batterijen van autofabrikant Tesla. Het energieopslagsysteem van Tesla is gebaseerd op de powertrain architectuur en componenten van de elektrische voertuigen van het bedrijf. Naast AWS zijn ook Target, EnerNOC en Jackson Family Wines bij de pilot betrokken.

Foxconn steeds actiever in datacentermarkt

Foxconn is vooral bekend als producent van elektronica. Zo maakt het bedrijf voor Apple iPhones en iPads, gameconsoles voor Sony en Microsoft en de Kindle voor Amazon. Foxconn richt zich echter ook in toenemende mate op de datacentermarkt.

090716_datacenter

BIT verwarmt bezoekerscentrum met restwarmte van datacenter

BIT gaat het nieuwe bezoekerscentrum ‘BIT-MeetMe’, dat nog in aanbouw is, verwarmen met restwarmte uit haar datacenter. De warmte die wordt gegenereerd op één van de datacentervloeren wordt via vloerverwarming gebruikt om het pakweg 1200 m2 grote gebouw te verwarmen.

Emerson Network Power wint 2014 EMEA Frost & Sullivan Award for Technology Leadership

Emerson Network Power ontvangt de 2014 EMEA Frost & Sullivan Award for Technology Leadership. Met deze award beloont Frost & Sullivan de leidende positie van Emerson Network Power in de UPS-markt.

All IT Rooms bouwt datacenter voor Huisman in Brazilië

All IT Rooms maakt bekend voor Huisman een computerruimte te hebben gebouwd voor haar nieuwe productielocatie in Brazilië. Het datacenter staat in Navegantes, een gemeente in de Braziliaanse deelstaat Santa Catarina in het zuiden van het land.

De mediatoren van Alticom in Roermond

Alticom stelt mediatorens beschikbaar als testlocaties voor Europese Geyser-project

Alticom maakt bekend drie mediatorens beschikbaar te stellen als testlocaties voor het Europese Geyser-project. Dit project is gericht op het ontwikkelen van besturingssoftware dat efficiënter energiebeheer in datacenters mogelijk moet maken. Deze software wordt in de mediatorens van Alticom getest.

datacenter

Gratis audit geeft inzicht in gezondheid van datacenter

Het datacenter is voor nagenoeg ieder bedrijf van groot belang. Eigenaren en beheerders hebben vaak echter nauwelijks inzicht in de gezondheid van hun infrastructuur en processen. Datacenter United geeft daarom via een gratis audit inzicht in deze gezondheid.

090716_datacenter

CO2-uitstoot van Nederlandse datacenters groeit explosief

Het dataverkeer wereldwijd groeit op jaarbasis met meer dan 50%. Nederland ontwikkelt zich tegelijkertijd tot één van de meest sterke datacenter- en netwerkhubs ter wereld. Dit leidt er echter wel toe dat ook de CO2-uitstoot van de online sector in Nederland gigantisch groeit.

Modern interior of server room in datacenter

Rackspace koelt 6MW datacenter zonder mechanische koeling

Rackspace heeft in Crawley, ten zijde van de Britse hoofdstad Londen, een nieuw 6MW datacenter geopend. Het datacenter wordt volledig gekoeld met vrije koeling en is niet voorzien van chillers. Het ontwerp van deze koeling is voor Rackspace via het Open Compute Project openbaar gemaakt.

Meer kansen dan ooit om bestaande datacenters te verduurzamen

Op 16 april organiseerde stichting Green IT Amsterdam en deelnemers een bijeenkomst rond energie oplossingen en de energie investeringsaftrek (EIA) voor datacenters. Green IT Amsterdam organiseert met regelmaat bijeenkomsten rondom innovatie en duurzaamheid, waar experts uit verschillende vakgebieden op af komen om kennis uit te wisselen.