Datacenter aan vooravond ingrijpende veranderingen

Het is hoog tijd dat er een einde komt aan het groepsdenken binnen de datacenterindustrie. Dat stelt de Britse datacenterexpert John Laban. Lees verder »

‘Wij maken het zoals de klant het wil hebben’

Te lange kabels zijn de gruwel van iedere datacentermanager. “Wij kunnen kabels exact op maat leveren, precies op de lengte die nodig Lees verder »

Op naar het datacenter van de toekomst

We leven weer eens in revolutionaire tijden – ‘disruptive’ is het modewoord. Alleen het aantal laptops, tablets en smartphones dat tegenwoordig op Lees verder »

Strukton Worksphere lanceert Pulse voor datacenterbeheer

De eisen die gesteld worden aan datacenters worden steeds hoger: groter, krachtiger, modulair, toekomstvast, maar ook betrouwbaar, energiezuinig met liefst een CO2-neutrale Lees verder »

‘Er is nog nooit een server dood aangekomen’

Na de oplevering van een nieuw datacenter of de keuze voor een co-locatieruimte staat de volgende uitdaging te wachten: de verhuizing van Lees verder »

 

Reichle & De-Massari neemt Amerikaanse fiber-optische specialist Realm over

De Zwitserse kabelspecialist Reichle & De-Massari (R&M) neemt het Amerikaanse Realm Communications Group over. Realm is een fiber-optische specialist met zijn hoofdbasis in Milpitas, Californië in de Verenigde Staten (VS).

PRY_22

Datacenter aan vooravond ingrijpende veranderingen

Het is hoog tijd dat er een einde komt aan het groepsdenken binnen de datacenterindustrie. Dat stelt de Britse datacenterexpert John Laban. Out of the box-denken wordt van cruciaal belang, meent de Engelsman. We doen momenteel veel te veel dingen ‘omdat we dat nu eenmaal altijd zo gedaan hebben’, stelt hij in dit artikel. Met name de opkomst van open hardware – bijvoorbeeld via het Open Compute Project – biedt ongekende kansen, maar veel bouwers en beheerders van zowel commerciële datacenters als enterprise rekencentra lijken niet open te staan voor nieuwe technologie en nieuwe werkmethoden. 

LinkedIn ontwerpt eigen 100G datacenterswitch

LinkedIn heeft een eigen 100G datacenterswitch ontworpen. Hiermee volgt het bedrijf het voorbeeld van IT-giganten als Google en Facebook.

8 op de 10 grootzakelijke bedrijven gaat meer investeren in converged infrastructuur

Bijna 8 op de 10 grootzakelijke bedrijven investeert dit jaar in converged infrastructuur. Pakweg een derde (32%) gaat servers en storage vernieuwen.

DDI

Multitenant datacenters stomen door

Het jaar 2016 belooft weer een mooi datacenterjaar te worden. Nederlandse datacenterbeslissers hebben 2015 met een sterk kwartaal afgesloten en lijken zich weinig aan te trekken van de inzakkende wereldeconomie. Vanaf nu laten we ook het verschil zien tussen multi-tenant datacenters en single tenant datacenters en het zijn de eerste die ook in 2016 voor de meeste groei lijken te gaan zorgen. 

Nlyte Software neemt DCIM specialist FieldView Solutions over

Nlyte Software neemt FieldView Solutions over. Beide bedrijven richten zich op het leveren van Data Center Infrastructure Management (DCIM). Door de technologie van beide bedrijven te combineren wil Nlyte zijn positie op de DCIM-markt verstevigen. Financiële details over de deal zijn niet bekend gemaakt.

Equinix gaat experimenteren met ‘ventilatormuren’

Equinix gaat in haar datacenters experimenteren met ventilatoren die worden aangebracht in de muren, wat het bedrijf ‘ventilatormuren’ noemt. Het bedrijf wil hiermee onderzoeken welke prestaties deze vorm van koeling in de praktijk levert.

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Vraag naar rack PDU’s groeit

De vraag naar rack Power Distribution Units (rack PDU’s) groeit de komende jaren. De markt voor rack PDU’s laat naar verwachting tussen 2016 en 2020 een samengestelde jaarlijkse groei van 10,14% zien.

Rectiverter van Eltek vereenvoudigt systeem met zowel wisselstroom als gelijkstroom

Eltek lanceert Rectiverter, een module voor energieconversie die de functies van een gelijkrichter combineert met een statische omschakelaar. De Rectiverter is bedoeld om systemen met zowel wisselstroom als gelijkstroom te vereenvoudigen.

Bytesnet neemt Huawei UPS in gebruik

Bytesnet Datacenter Rotterdam heeft op 28 januari een Huawei UPS op de B-feed in gebruik genomen. Het datacenter beschikt hiermee nu over twee gescheiden no break voedingen.