Behoefte aan low-loss connectiviteit groeit snel

Op dit moment besteden veel datacenter managers veel aandacht aan insertion loss. Met name in grote gevirtualiseerde serveromgevingen met 40- en 100GbE-backbone switch-to-switch implementaties voor langere Lees verder »

De opkomst van het intelligente datacenter

Datacenters zijn vandaag de dag voor multinationals belangrijker dan ooit. Maar door de toenemende informatiebehoefte en de opkomst van big data, cloud computing en het Internet Lees verder »

Blog Connectivity: Willy Rietveld over contentleveranciers zijn aan de winnende hand. Waarom niet hetzelfde doen?

Het wordt almaar duidelijker dat contentleveranciers aan de winnende hand zijn doordat ze slimme algoritmes en software gebruiken om de verzamelde data optimaal te benutten. Lees verder »

Nederland voorloper met praktijkrichtlijn

NEN was de eerste die een Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) voor computerruimten en datacenters ontwikkelde en publiceerde. Lees verder »

 
Datacenter

Datacenters Noord-Holland getroffen door grote stroomstoring

Een groot deel van Noord-Holland en Flevoland is vrijdagochtend getroffen door een stroomstoring. Dit heeft ook in datacenters in de regio voor problemen gezorgd.

Nerdalize plaatst servers in radiatoren bij consumenten thuis

Eneco start proef met servers in radiatoren van Nerdalize

Energiemaatschappij Eneco gaat in zee met Nerdalize. Het bedrijf maakt bekend de eerste vijf ‘eRadiators’ in Nederlandse woningen te hebben geïnstalleerd voor een proefproject.

Europese datacenters investeerden 11% meer in Q4 2014

Europese datacenters hebben in het laatste kwartaal van 2014 11% meer geïnvesteerd. Vooral in IaaS en PaaS-diensten wordt meer geïnvesteerd.

Het datacenter van Facebook in het Zweedse Lulea

Brits bedrijf klaagt Facebook aan voor diefstal datacentertechniek

Het Britse BladeRoom Group klaagt Facebook aan voor diefstal van een techniek die wordt gebruikt om modulaire datacenters snel en efficiënt te bouwen. De techniek zou door Facebook openbaar gemaakt via het Open Compute Project.

Server rack, men x 2

Google organiseert ‘Google Job Day Groningen’ voor datacenter Eemshaven

Wie aan de slag wil bij het nieuwe datacenter dat Google bouwt in de Eemshaven kan terecht op de ‘Google Job Day Groningen’. Op deze dag krijgen geïnteresseerden te horen over functies die beschikbaar zijn in het datacenter.

De QFX10000-reeks van Juniper Networks

Juniper Networks introduceert QFX10000-reeks spine switches

Juniper Networks introduceert de QFX10000-reeks spine switches. Daarnaast lanceert het bedrijf de Junos Fusion-software voor datacenters. Juniper wil datacenterbeheerders hiermee helpen hun datacenteromgeving eenvoudiger op te schalen.

090716_datacenter

Rijk neemt vierde datacenter in gebruik

De Rijksoverheid neemt het vierde nieuwe overheidsdatacenter in gebruik. Het Rijk is bezig met een consolidatie, waarbij het aantal datacenters terug van 64 oude naar vier nieuwe locaties. De ICT-infratructuur van meerdere ministeries wordt hierbij samengevoegd.

BICSI lanceert vernieuwde datacenterstandaard

‘Markt voor logische toegangsbeveiliging is in 2019 ruim 3 miljard dollar waard’

De wereldwijde markt voor logische toegangsbeveiliging voor datacenters groeit de komende jaren flink. De markt is naar verwachting in 2019 zo’n 3,2 miljard dollar waard.

Busbar

Minkels vernieuwt design Busbar Systeem

Minkels heeft een upgrade doorgevoerd in zijn modulaire VariconPower Busbar Systeem.

Het geüpgrade design van het modulaire Minkels VariconPower Busbar Systeem is nu nog beter afgestemd op verschillende gebruikersbehoeften in de datacenter omgeving. Het vernieuwde design is namelijk specifiek geoptimaliseerd voor zowel 600mm als 800mm brede racks – wat nauw aansluit bij veel gebruikte breedtematen van server racks in datacenters.

Juniper Networks verbetert prestaties van SRX5000-firewalls

Juniper Networks lanceert Express Path, optimalisatiesoftware die de prestaties van de Juniper Networks Services Gateways uit de SRX5000-serie verbetert. De latentie van de firewalls wordt door Express Path teruggedrongen, terwijl de doorvoersnelheid wordt verhoogd tot 1 terabit per seconde (Tbps).