Blog Datacenter Efficiency Corner: Waarom het Hybride Rack Transfer Systeem zowel ATS- als STS-systemen overtreft

Waarom het Hybride Rack Transfer Systeem zowel ATS- als STS-systemen overtreft Heel wat datacenterleveranciers verkopen transferswitches, die echter in de regel slechts tot twee categorieën behoren: relaisgebaseerde Automatic Transfer Switches (ATS), of Lees verder »

Nederland ‘hot’ in datacenters

Nederland als ‘internetknooppunt’ van de wereld? Droom of werkelijkheid? Steeds meer (internationale) bedrijven als Google Data, Equinix en InterXion kiezen de laatste tijd voor ons land als vestigingsplaats voor hun datacenters. Zelfs Lees verder »

Blog Connectivity: Willy Rietveld over waarom connectors met een laag optisch verlies gebruiken in datacenters?

Datacenters groeien in omvang. Ze moeten zo flexibel mogelijk zijn. En als we niet oppassen verbruiken ze meer en meer vermogen. Lees verder »

Hoogwaardige ICT voor innovatieve logistieke dienstverlening

Innovatie is vaak in hoge mate afhankelijk van de kwaliteit van de IT-infrastructuur van de organisatie. Daarom investeerde de Koninklijke Rotra Groep in een moderne MER en IT-ruimte. Lees verder »

 

SPIE-ICS levert RFID Asset Management-oplossing van RF Code

SPIE Integrated Connectivity Solutions (SPIE-ICS) is door RF Code, marktleider op het gebied van asset management en draadloze monitoring van omgevingsfactoren, aangesteld als value-added reseller. SPIE-ICS treedt per direct op als adviserende en wederverkopende partij voor de oplossingen van RF Code, en zal deze oplossing ook zelf toepassen binnen de datacenters die het beheert voor

All IT Rooms bouwt tweede datacenter voor Alticom

All IT Rooms heeft onlangs een tweede datacenter voor Alticom opgeleverd. Het nieuwe datacenter in de mediatoren in Roermond is de jongste telg van Alticom.

onderzoek

Onderzoek naar groei in Nederlandse datacenters

CommScope (leverancier van communicatie-infrastructuren en iTRACS-software) en DCIM-specialist CANS hebben in samenwerking met DatacenterWorks en CloudWorks het initiatief genomen om de groei van Nederlandse datacenters in kaart te brengen. Hiertoe is een vragenlijst opgesteld zodat we tot een goed beeld kunnen komen van de trends en verwachtingen. U vindt de vragenlijst hier. Deelname is extra

‘Natuurkundig onderzoek is de basis van intelligente kabeloplossingen’

Bekabeling speelt een cruciale rol in ieder datacenter. Zonder bekabeling is er geen communicatie mogelijk tussen verschillende componenten van het datacenter, kunnen klanten het datacenter niet bereiken en is het verwerken van data onmogelijk. TE Connectivity is een belangrijke speler op het gebied van optische glasvezels. Het aloude spreekwoord ‘meten is weten’, gaat op dit

Eerste leaf switch met 100 GbE uplinks

Arista Networks introduceert de 7280E serie ‘leaf’ switches en extra monitoring- en automatiseringsfunctionaliteit voor softwarematige cloud computing oplossingen. Deze nieuwe serie switches met 100GbE-uplinks biedt een extra diepe buffercapaciteit, om de prestaties van applicaties te verbeteren. Verder vergroten ze de flexibiliteit, programmeerbaarheid en visibiliteit van het hele netwerk. Gelijktijdig introduceert Arista de EOS Smart System

Modern interior of server room in datacenter

Infostrada Connect neemt Datahotel Hilversum over van TCN

Infostrada Connect koopt het Datahotel Hilversum op het Media Park in Hilversum. Het datacenter was voorheen eigendom van vastgoedbedrijf TCN, dat failliet is gegaan.

Datacenter Groningen zamelt geld in voor Stichting Kinderoncologie Groningen

Markt voor modulaire datacenters is in 2019 19,2 miljard dollar waard

De markt voor modulaire datacenters groeit de komende jaren hard. De markt is dit jaar naar verwacht 4,8 miljard dollar waard en groeit naar 19,2 miljard dollar in 2019. De markt maakt jaar-op-jaar een groei door van 31,9%.

DCA lanceert keurmerk voor datacenters

Op een onlangs gehouden evenement lanceerde de Data Centre Alliance haar programma voor kwaliteitskeurmerken voor datacenters – de DCA Certificering, dat nu volledig afgerond is. Het evenement, voorgezeten door DCA SVP Matt Pumfrey van de SCC, werd ingeleid door een keynote van DCA President Steve Norris van Virtus Data Centres.

Energiebesparing door voorkoelen omgevingsslucht

Door klimaatverandering hebben we in Nederland steeds vaker te maken met warme dagen. Deze warme dagen komen ook nog eens steeds vroeger in het jaar voor. De mechanische belasting van droge koelers en chillers neemt hierdoor fors toe, met een hoger energieverbruik tot gevolg. HollandMist biedt uitkomst door op warme dagen de aangezogen lucht alvast

21817 Eaton CI Image 200mmsmall

Slim energiebeheersysteem voor converged en hyper-converged infrastructuren

Eaton introduceert deze maand de baanbrekende Intelligent Power Pod™. Het power management bedrijf zet hiermee nieuwe standaarden voor het energiebeheer van gevirtualiseerde IT-omgevingen.

Modern interior of server room in datacenter

IBM neemt datacenter in Belgische Woluwe in gebruik

IBM heeft intrek genomen in het oude gebouw van Telindus de de Woluwelaan in het Belgische Woluwe. Het pand huist een datacenter van IBM.

Zuinige servers bieden enorm besparingspotentieel

Na jaren van focus op de facilitaire kant van datacenter-efficiëntie, verschuift nu de aandacht naar het energiebesparingspotentieel in de ICT-omgevingen binnen de muren van het datacenter. Cerios Green onderzocht in opdracht van de dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam hoe groot dit potentieel is en hoe dit potentieel eenvoudig herkend kan worden. Het rapport