Koeling in Nederlandse datacenters: houd ook het hoofd koel

Als we het over datacenters hebben, hebben we het vandaag de dag al snel over het energieverbruik. Met mooie rekensommen over hoeveel ton CO2-uitstoot geproduceerd wordt Lees verder »

Londense metro kiest voor standaardisatie en draadloos monitoren

Ondergrondse datacenters en computerruimtes voorzien van een noodstroomvoorziening is op zich al een uitdaging. Maar in het geval van de Londense metro komt daar nog een Lees verder »

Nederland datacenterland: de regio in opkomst

De Nederlandse datacenterbranche is booming. In geen enkel ander Europees land groeit deze sector zo snel als hier. Bovendien is Amsterdam niet meer de enige locatie Lees verder »

 

Schneider Electric Nederland benoemt Paul Bron tot algemeen directeur

Paul Bron (49) is door Schneider Electric benoemd tot algemeen directeur Nederland. Bron vervult zijn nieuwe functie per 1 oktober 2015 en neemt de taken van Marcel Spijkers over, die binnen Schneider Electric de functie VP Marketing Simplification heeft gekregen.

Noorse mijn moet grootste datacenter van Europa gaan huisvesten

Het Noorse Lefdal werkt aan een ondergronds datacenter in een oude mijn, dat het grootste datacenter van Europa moet gaan worden. Volledig uitgebouwd kan de locatie 120.000 vierkante meter aan datacenteroppervlakte bieden, verdeeld over 75 ondergrondse datahallen.

Modern interior of server room in datacenter

BASE vernieuwt datacenter in Gent

De Belgische telecomprovider BASE vernieuwt zijn datacenter in Gent. Met de uitbreiding wil het bedrijf de groeiende vraag van klanten naar mobiele data opvangen.

CommScope

DCIM: medicijn tegen risico’s van grote ingrepen

Ontwikkelingen als cloud, big data en het Internet of Things leggen een zware wissel op een datacenter. Renovatie, opwaardering of consolidatie kan op een bepaald punt noodzakelijk zijn voor de continuïteit of verbetering van de dienstverlening. Maar die ingrepen raken het datacenter in de kern en zijn allesbehalve verstoken van risico’s. Gelukkig is er een effectieve methode om die te beperken.

BIT investeert 2 miljoen euro in uitbreiding datacenter

BIT breidt haar bestaande datacenter BIT-2CD uit met een nieuwe datavloer. De nieuwe datavloer, BIT-2D, is volgens het bedrijf noodzakelijk om haar groei op te kunnen vangen.

Cray levert supercomputer aan Deens en IJslands meteorologische instituut

Het Deens Meteorologische Instituut en het IJslandse Meteorologisch Bureau gaan een Cray XC supercomputer en een Cray Sonexion 2000 storagesysteem inzetten voor weersvoorspellingen. Hiervoor heeft Cray een contract van 6 miljoen dollar afgesloten met de partijen.

GEA Happel Nederland wijzigt naam in DencoHappel Nederland

De volledige GEA Air Treatment groep, waaronder GEA Happel Nederland, opereert sinds augustus 2015 onder de naam DencoHappel. De naamsverandering heeft te maken met de verkoop van de tak GEA Heat Exchangers door de GEA Group aan de investeringsmaatschappij Triton die plaatsvond op 1 november 2014.

De mediatoren van Alticom in Hoogersmilde

CJ2 Datatoren opent officieel zijn deuren

De CJ2 Datatoren in Hoogersmilde van Alticom heeft vorige week officieel zijn deuren geopend. De datatoren werd geopend door Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar.

LogicMonitor geeft CIO’s en CTO’s in real-time inzicht in het datacenter

LogicMonitor lanceert de Executive Dashboards Suite, een oplossing waarmee managers meer inzicht krijgen in datacenters. Met behulp van de suite kunnen CIO’s, CTO’s en andere leidinggevenden in real-time visualiseren wat er in het datacenter gebeurd. De Executive Dashboards Suite is beschikbaar via het SaaS platform van LogicMonitor.

Investeringen in Europese datacenter met 8,3% gestegen

De jaarlijkse uitgaven is in het eerste kwartaal van 2015 met 8,3% gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het Verenigd Koninkrijk blijft de grootste investeerders in nieuwe datacenters in Europa, met een kleine voorsprong op Duitsland.