Taking care of it: continuïteit met Pon Power

Bedrijfskritische datacenters moeten 24/7 draaien. Daarin zit de uitdaging voor Pon Power, de solide leverancier van complete noodstroomvoorzieningen. “Wij zijn een partner voor het leven.” Lees verder »

Blog Connectivity: Willy Rietveld over elektrisch of optisch? – niets nieuws onder de zon

In een van mijn vroegere blogs schreef ik iets over de migratie van rekenkracht in historisch perspectief. Lees verder »

‘DCIM moet uit het isolement’

DCIM, of Data Center Infrastructure Management-systemen, worden al jaren ingezet om met behulp van slimme monitoring de energiebehoefte van Datacenters (DC’s) te beheersen. Maar de mogelijkheden Lees verder »

De invloed van the Internet of Things op het datacenter

Het optimaliseren van het datacenter en de infrastructuur speelt een belangrijke rol binnen organisaties. De focus van de moderne business ligt op eenvoud, snelheid en kostenbeheersing. Lees verder »

 
1404_CoolW@ll modular

Rittal lanceert schaalbaar modulair koelsysteem

Steeds groter wordende datacenters moeten steeds energiezuiniger en ruimtebesparender worden gekoeld. Rittal speelt hier met het CoolW@ll modular koelsysteem op in. Het modulaire systeem kan worden aangepast op de omgeving waarin deze wordt geplaatst en is daarnaast schaalbaar.

Modern interior of server room in datacenter

Nederlandse digitale-infrastructuursector levert belangrijke bijdrage aan internet-economie

Nederland is een koploper in de Europese digitale-infrastructuursector. Bovendien draagt de Nederlandse digitale infrastructuur significant bij aan onze internet-­economie die op zijn beurt weer zorgt voor groei in werkgelegenheid.

Cummins lanceert 3,5 megawatt generator

Cummins lanceert haar meest krachtige generator tot nu toe. De QSK95 Series levert 3,5 megawatt aan vermogen en kan daarnaast in krappere ruimtes worden geplaatst dan andere producten van het bedrijf.

PON

Taking care of it: continuïteit met Pon Power

Bedrijfskritische datacenters moeten 24/7 draaien. Daarin zit de uitdaging voor Pon Power, de solide leverancier van complete noodstroomvoorzieningen. “Wij zijn een partner voor het leven.”

_Alias

Blog Datanize: Max Alias over een brandveilig datacenter

Brand is een reëel risico in het datacenter. Deze rampspoed kan verschillende oorzaken hebben, maar veruit de meeste brand ontstaat door slechte verbindingen. Een aansluitdraad welke niet goed op een klem gemonteerd is bijvoorbeeld, waardoor hij slecht contact maakt. De combinatie van warmte, een verslechterende verbinding en stof kan op een gegeven moment leiden tot brand. Het kan ook zijn dat een component, bijvoorbeeld een elektrolytische condensator, uit elkaar klapt en de beveiliging van het apparaat niet goed werkt. Dit maakt het verschil tussen een doodgewone storing en een beginnende brand. In een ruimte met duizenden 19”-rekken met enkele tot tientallen apparaten ligt brandgevaar voortdurend op de loer.

datacenter

Amerikaanse overheid laat nieuwe supercomputers ontwikkelen

De Amerikaanse overheid wil twee nieuwe supercomputer ontwikkelen die 5 tot 7 maal sneller moet zijn dan de huidige Amerikaanse supercomputers. De supercomputer zijn hiermee sneller dan de Chinese tegenhanger Tianhe-2, die 33,9 petaflops aan rekenkracht levert.

090716_datacenter

Facebook opent deuren van modulair datacenter in Altoona, Iowa

De eerste fase van Facebook’s modulaire luchtgekoelde datacenter in Altoona, Iowa heeft zijn deuren geopend. Het wordt het eerste datacenter van het sociale netwerk dat volledig met duurzame energie wordt aangedreven.

hacker

OVH-datacenters aangevallen door eigen servers na hack

Ook voor datacenters is security van groot belang. Dit wijst een incident bij de Franse hostingprovider OVH uit. Een grote groep gehackte OVH-servers vielen andere servers van het bedrijf aan, waardoor deze onbereikbaar werden en netwerkproblemen ontstonden.