Blog Connectivity: Willy Rietveld over tijden die veranderen; en de dichtheid van datacenters?

Door de veranderingen in onze vakanties de afgelopen 3 jaar verandert ook de vraag naar de dichtheid van datacenters. Lees verder »

Blog Datacenter Efficiency Corner: Hoe kun je capaciteitsplanning verbeteren met een PDU?

Intelligente power distribution units (PDUs) kunnen een centrale plek innemen als het gaat om de vraag hoeveel je weet – en niet weet – over het stroomverbruik van een datacentrum. Lees verder »

Slimme, flexibele gebouwen & datacenters: fabels en feiten

Dagelijks krijgt u te horen dat uw datacenter efficiënter, duurzamer en productiever kan, en stiekem weet u ook wel dat ‘business as usual’ niet meer werkt. Uw IT-omgeving en datacenter zijn in de huidige vorm Lees verder »

Relatie-IT-event Rittal in Herborn

In de laatste week van juni was het hoofdkantoor van Rittal in Herborn omgebouwd tot een heus bezoekers- en congrescentrum. Het Duitse bedrijf bood haar klanten, partners en relaties een internationaal programma aan dat na Lees verder »

 
Modern interior of server room in datacenter

Digital Realty opent datacenter in Dublin, Ierland

Digital Realty opent een datacenter op het Digitale Profile Park in het Ierse Dublin. Het datacenter wordt in fases gebouwd en moet uiteindelijk beschikken over 15,36 mW aan datacentervermogen. Het datacenter heeft 150 miljoen euro gekost.

24-Fiber-MPOptimate-Cassett

Blog Connectivity: Willy Rietveld over tijden die veranderen; en de dichtheid van datacenters?

Door de veranderingen in onze vakanties de afgelopen 3 jaar verandert ook de vraag naar de dichtheid van datacenters.

Een glasvezelverbinding

Eurofiber verbindt datacenters van Uniserver met glasvezelnetwerk

Eurofiber maakt bekend een glasvezelnetwerk van 10 Gbps te hebben geleverd aan Uniserver. Het netwerk verbindt het hoofdkantoor van Uniserver in Alkmaar met drie datacenters in Amsterdam en een vierde datacenter in Maastricht.

Het nieuwe datacenter van Caransa Groep in het Science Park in Watergraafsmeer

Bouw van datacenter voor TelecityGroup in Amsterdam gaat van start

De bouw van het nieuwe datacenter van Caransa Groep in Amsterdam is begonnen. De eerste paal ging op 10 september de grond in. Het datacenter wordt vanaf 2016 in gebruik genomen door TelecityGroup.

euros

Nederland ICT: ‘Kabinet stimuleert de digitale economie onvoldoende’

In de plannen van het kabinet zijn onvoldoende concrete maatregelen aangekondigd die een stimulans geven aan de digitale economie. Economische groei is de laatste decennia voornamelijk tot stand gekomen door de inzet van ICT. Juist op het gebied van de digitale economie liggen er dan ook grote kansen. Nederland heeft een goede uitgangspositie met de potentie uit te groeien tot de Digital Delta van Europa. Nederland ICT roept het kabinet daarom op om te komen met een brede visie op de verdienkracht van de toekomst.

Colt publiceert tips voor vergroening datacenters

Telecom- en datacenter-aanbieder Colt heeft een aantal tips gepubliceerd voor het vergroenen van datacenters. De twaalf adviezen zijn weergegeven in een infographic die het bedrijf onlangs heeft gepubliceerd.

Network Hardware Resale wijzigt naam in Curvature

Network Hardware Resale (NHR) wijzigt zijn naam in Curvature. De nieuwe naam sluit beter aan bij de groei die het bedrijf de afgelopen decennia in de Verenigde Staten en daarbuiten heeft doorgemaakt. Ook weerspiegelt de naam het transformatieproces dat het bedrijf doormaakte van doorsnee reseller tot gespecialiseerde IT-dienstverlener.

AMS-IX doorbreekt grens van 3 Tbps

AMS-IX doorbreekt grens van 3 Tbps

De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) maakt bekend de grens van 3 Terabits per seconde (Tbps) aan Internetverkeer te hebben doorbroken. De piek werd op zondagavond 14 september voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis gehaald.

Server room interior

Switch Datacenters koopt voormalig ABN AMRO datacenter in Woerden

Switch Datacenters koopt het voormalig ABN AMRO datacenter in Woerden. Het bedrijf betaalt 11 miljoen euro voor het datacenter en gaat functioneren als twin datacenter voor het bestaande Switch Datacenter in Amsterdam.

AMS-IX USA lanceert PoP in San Francisco Bay Area

AMS-IX USA lanceert de eerste point-of-presence (PoP) van AMS-IX Bay Area in Digital Realty‘s 365 Main Street faciliteit. AMS-IX Bay Area is volledig gebaseerd op de neutrale en gedistribueerde formule van AMS-IX in New York en Amsterdam, op dit moment de grootste internet connectivity hub ter wereld. AMS-IX kent bijna 700 aangesloten partijen en een piek in het internetverkeer die bijna de grens van 3 Tb/s bereikt.

Salesforce.com opent nieuw Europees datacenter in Frankrijk

Salesforce.com maakt bekend een overeenkomst te hebben getekend voor de vestiging van een nieuw Europees datacenter in Frankrijk. Het bedrijf kiest voor Interxion, een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten.

Intel-Dell-HP-Emerson-Network-Power-introduceren-Redfish

IT-bedrijven introduceren opvolger Intelligent Platform Management Interface

De 16-jaren oude standaard Intelligent Platform Management Interface (IPMI) is verouderd en niet goed genoeg voor het beheer van moderne IT-hardware. Intel, Dell, HP en Emerson Network Power introduceren daarom de nieuwe standaard Redfish.