Blog Connectivity: Willy Rietveld over de strijd tussen de glasvezels

In de loop der jaren zijn er verschillende glasvezels gebruikt. Sommige zijn aan de winnende hand, andere hebben de strijd verloren. Hoe is de huidige stand Lees verder »

DC-containers veel belangrijker dan vaak gedacht

Onderzoek van IHS Technology laat een verrassende top 4 zien als het gaat om de belangrijkste leveranciers van datacenters in de vorm van een container. Huawei Lees verder »

De slimme verdelers

Elke outlet is hetzelfde? Dat was ooit eens zo, maar nu bieden intelligente stroomverdelingssystemen – Power Distribution Units (PDU) – veel extra functies. Moderne modellen meten, Lees verder »

Open Compute Project ‘disruptive’ in het datacenter

Het Open Compute Project (OCP) kan op steeds meer aanhangers rekenen. Naast de bekende Internet-scale’ datacenter van Facebook of Google, maakt ook de financiële sector op Lees verder »

 

Sony neemt blu-ray cold storage start-up Optical Storage over

Sony neemt Optical Archive over. Optical Archive is een start-up dat een cold storage systeem op basis van blu-ray schijven heeft ontwikkeld. De start-up is opgericht door Frank Frankovsky, die bij Facebook een vergelijkbaar systeem heeft ontwikkeld.

Brand in megadatacenter van Apple

In een nieuw megadatacenter van Apple in Mesa, Arizona in de Verenigde Staten heeft een brand gewoed. Het is niet duidelijk hoe groot de schade is.

Siemon introduceert merknaam LightHouse voor glasvezelbekabeling

Leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen Siemon introduceert het nieuwe merk LightHouse, een assortiment glasvezelbekabelingsoplossingen voor datacenters, LAN’s en intelligente gebouwen. Onder de naam LightHouse wordt het assortiment van Siemen aan end-to-end glasvezelkabel- en connectiviteitssystemen uitgebreid met een reeks nieuwe productinnovaties.

Schneider Electric optimaliseert datacenterkoelingen met Cooling Optimize

Schneider Electric introduceert software die de efficiency van koelingssystemen in datacenters verhoogt. Data Center Operation: Cooling Optimize voegt intelligentie toe aan bestaande koelsystemen, waardoor nooit onnodig wordt gekoeld en zowel de energie- als operationele kosten kunnen worden teruggedrongen. Daarnaast verlaagt het de kans op koelproblemen. De software is een uitbreiding op de DCIM-oplossing StruxureWare for Data Centers.

Afbeelding-collum-11-WR

Blog Connectivity: Willy Rietveld over de strijd tussen de glasvezels

In de loop der jaren zijn er verschillende glasvezels gebruikt. Sommige zijn aan de winnende hand, andere hebben de strijd verloren. Hoe is de huidige stand van zaken en welke invloed kan dit hebben op uw datacenter? 

Uptime Institute lanceert awards voor efficiëntie en duurzaamheid

Het Uptime Institute introduceert nieuwe awards voor efficiëntie en duurzaamheid. De awards zijn twee jaar geldig en helpen datacenter hun efficiëntie en duurzaamheid aantoonbaar vast te leggen.

Modern interior of server room in datacenter

DDA treedt toe tot Stichting DINL

Brancheorganisatie Dutch Datacenter Association (DDA) treedt toe tot Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL). De brancheorganisatie is als mede-initiatiefnemer al sinds het begin betrokken bij Stichting DINL, maar was bij de lancering zelf nog in oprichting. Eerder dit jaar werd DDA formeel opgericht, waarna de stichting nu ook toetreedt tot de DINL koepel.

Emerson Network Power wordt partner van Dutch Datacenter Association (DDA)

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson, sluit zich als partner aan bij de Dutch Datacenter Association (DDA). De DDA is de belangenvereniging van datacenters in Nederland. De organisatie heeft als missie het versterken van de economische groei en het profileren van datacenters in de Nederlandse samenleving.

Server room interior

Ciena lanceert interconnect-platform voor datacenters

Ciena introduceert het nieuwe stapelbare Waveserver interconnect-platform. Met dit platform kunnen cloudproviders, internetproviders en datacenteraanbieders snel bandbreedte leveren, dataverkeer realiseren en de migratie van virtuele machines en disaster recovery/back-ups tussen datacenters ondersteunen. Met Waveserver speelt Ciena in op de snel groeiende vraag naar bandbreedte in metronetwerken en voldoet aan de eisen van webscale-toepassingen.

Chinese Alibaba gaat Europees datacenter openen

Alibaba gaat een datacenter openen in Europa. Het datacenter is bedoeld om Aliyun OS, het mobiele besturingssysteem van Alibaba, beschikbaar te stellen op de Europese markt.