‘DCIM moet uit het isolement’

DCIM, of Data Center Infrastructure Management-systemen, worden al jaren ingezet om met behulp van slimme monitoring de energiebehoefte van Datacenters (DC’s) te beheersen. Maar de mogelijkheden Lees verder »

Nieuwe MER voor FrieslandCampina Domo: ‘We hadden een dubbele inhaalslag te maken’

“Als de Main Equipment Room neergaat, komt de fabriek stil te staan”, zegt Peter Boelens, Energy Technologist Electric Maintenance & Projects bij FrieslandCampina Domo in Beilen. Lees verder »

De invloed van the Internet of Things op het datacenter

Het optimaliseren van het datacenter en de infrastructuur speelt een belangrijke rol binnen organisaties. De focus van de moderne business ligt op eenvoud, snelheid en kostenbeheersing. Lees verder »

Blog Connectivity: Willy Rietveld over tijden die veranderen; en de dichtheid van datacenters?

Door de veranderingen in onze vakanties de afgelopen 3 jaar verandert ook de vraag naar de dichtheid van datacenters. Lees verder »

 
Data_Center_Raised_Floor_2

Vernieuwde Power Xpert 9395P UPS

Eaton introduceert de vernieuwde Power Xpert 9395P UPS. Deze UPS-serie bouwt voort op Eaton’s jarenlange ervaring en expertise als het gaat om betrouwbare bescherming, inclusief een lagere Total Cost of Ownership (TCO). De in 2007 geïntroduceerde Power Xpert 9395 was de eerste transformatorloze UPS waarmee sindsdien 5GVA aan betrouwbaar vermogen geleverd wordt aan alle grote datacenters en hubs wereldwijd.

datacenter

‘Complexiteit rond planning van datacenterinfrastructuur leidt tot zorgen’

De complexiteit rond strategische planning van datacenterinfrastructuur is voor bedrijven een grote bron van zorgen. 70% van de ICT-managers wereldwijd maakt zich zorgen over deze complexiteit. Nederlandse ICT-managers maken zich hier overigens opvallend weinig zorgen over. 41% van de Nederlandse ICT-beslissers maakt zich over de complexiteit zorgen.

Modern interior of server room in datacenter

‘Bedrijven geven in 2019 22,71 miljard dollar uit aan de bouw van datacenters’

De wereldwijde markt voor het bouwen van datacenters maakt een flinke groei door de komende jaren. Onderzoeksbureau MarketsandMarkets verwacht dat de markt een jaar-op-jaar groei van 9,3% zal laten zien. De markt is naar verwachting in 2019 goed voor een omzet van 22,73 miljard dollar.

Jeroen Hol

CEO Minkels krijgt leiding over strategische businessunit moederbedrijf

Minkels, wereldwijd leverancier van modulaire datacenter oplossingen, onderdeel van het beursgenoteerde concern Legrand met een omzet van 4,5 miljard euro, voert een management wijziging door. De huidige CEO van Minkels, Jeroen Hol, zal per 1 november 2014 de overstap maken naar de Legrand organisatie, waar hij de leiding krijgt over de strategische businessunit Legrand Digital Infrastructures. 

Schneider Electric lanceert Galaxy VM

Schneider Electric lanceert Galaxy VM

Schneider Electric lanceert Galaxy VM, een 3-fase Uninterruptible Power Supply (UPS). De UPS is gericht op middelgrote datacenters.

Dell verhuurt colocatieruimte in datacenter aan bitcoin miners

Dell verhuurt colocatieruimte in datacenter aan bitcoin miners

De capaciteit van datacenters wordt zelden voor 100% benut. Capaciteit die niet wordt gebruikt gaat doorgaans simpelweg verloren. Dell heeft hiervoor een oplossing gevonden. Het bedrijf gaat ruimte die het niet gebruikt in een datacenter in Quincy, Washington als colocatieruimte verhuren aan Bitcoin ASIC Hosting.

Modern interior of server room in datacenter

RiT Technologies integreert DCIM-oplossing CenterMind met PatchView+

RiT Technologies integreert haar Data Center Infrastructure Management (DCIM) software CenterMind met haar connectiviteitsmanagementoplossing PatchView+. Met de integratie speelt het bedrijf in op de wensen van klanten, die in veel gevallen beide oplossingen al langer combineren.

Gartner neemt Schneider Electric als leider op in Magic Quadrant

Schneider Electric is uitgeroepen tot ‘Leader’ in het Magic Quadrant voor Data Center Infrastructure Management (DCIM) van Gartner. Het bedrijf krijgt deze positie toegewezen met het oog op StruxureWare for Data Centers.

‘HP gaat bedrijf overnemen voor 8 tot 10 miljard dollar’

HP gaat op korte termijn een overname doen ter waarde van 8 tot 10 miljard dollar. Het technologiebedrijf wordt gesplitst in HP Enterprise en HP Inc. De overname zou op naam komen te staan van HP Enterprise.

Victron helpt onbalans in accubanken te corrigeren

Victron helpt onbalans in accubanken te corrigeren

Victron Energy, leverancier van stroomvoorzieningsoplossingen, lanceert de nieuwe Battery Balancer. Niet alle accu’s zijn hetzelfde. Indien meerdere accu’s tot één grote accubank worden gecombineerd kunnen de verschillen tussen accu’s problemen veroorzaken die de levensduur kunnen verkorten. De Battery Balancer voorkomt dit door actief de onbalans te corrigeren. Indien desondanks een te grote afwijking ontstaat slaat de Battery Balancer automatisch alarm.

Schneider Electric bouwt mee aan zeer duurzaam datacenter in Noorwegen

Schneider Electric bouwt mee aan zeer duurzaam datacenter in Noorwegen

Schneider Electric maakt bekend mee te hebben gebouwd aan Green Mountain, het meest duurzame datacenter ter wereld. Het rekencentrum is gebouwd in een voormalige munitieopslagplaats van de NATO aan een fjord te Rennesøy in Noorwegen. Het Green Mountain-datacenter kent een oppervlakte van 21.000 vierkante meter. Schneider Electric heeft voor dit datacenter de volledige fysieke infrastructuur geleverd.

’50 procent datacenters plant nieuwbouw of uitbreiding’

Er breken goede tijden aan voor de datacenterindustrie. Dat stelde Chris Scott van IBM tijdens de Stulz Europe Conference 2014 die onlangs in Zandvoort plaats vond. Zo’n vijftig procent van de datacenters in Europa plant namelijk nieuwbouw of uitbreiding van de bestaande capaciteit.