Online kennisplatform helpt IT-managers vooruit

In deze tijden vol veranderingen komt er van alles op IT-managers af, waaronder teruglopende IT-budgetten en een toenemende druk vanuit organisaties om Lees verder »

Virtual Reality in de datacenter markt

De wereld van de bouw is aan het veranderen. Door het slim gebruiken van informatie kunnen veel keuzes al in een ‘conceptuele Lees verder »

Internet of Things vereist nieuwe aanpak capaciteitsplanning

Langzaam maar zeker begint het Internet of Things te veranderen van een veelbelovend maar vooral ook abstract concept in een aanpak die Lees verder »

IEC 30134: reddingsboei voor PUE?

Wordt PUE door de introductie van nieuwe normen een nuttige meeteenheid voor de energie-efficiëntie van datacenters? Of heeft het misbruik ervan om Lees verder »

 
siemon_valerie-maguire2

De weg naar 200Gb/s- en 400Gb/s-ethernet

Valerie Maguire van Siemon geeft een update van de laatste ontwikkelingen binnen de ‘IEEE P802.3bs 200 Gb/s and 400 Gb/s Ethernet Task Force’, die op termijn hogere snelheden in het datacenter mogelijk maken en beschrijft bekabelings- en connectiviteitsopties die deze snelheden kunnen ondersteunen.

Een datacenter (Bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Microsoft geeft tour door verschillende generaties datacenters

Datacenters hebben zich door de jaren heen flink ontwikkeld en zijn hierdoor fors veranderd. Een locatie waar deze evolutie goed te zien is is Quincy, Washington in de Verenigde Staten.

IBM en Rittal realiseren maximaal beschikbare computerruimte voor Inventx

Computerruimten in het bankwezen moeten 24 uur per dag beschikbaar zijn. Klanten willen altijd toegang tot hun gegevens en services – ook in geval van een ramp. Om de IT-infrastructuur in zijn nieuwe, geo-redundante Tier 3-computerruimte in Zwitserland met maximale betrouwbaarheid te laten functioneren en zich als sterke IT-partner voor de financiële sector in Zwitserland te positioneren, kiest Inventx voor samenwerking met IBM Resilience Services en Rittal – en bespaart daardoor ruimte en energiekosten.

De opkomst van het micro datacenter

Om micro datacenters kunnen we niet meer heen. Maar waarom is dat? DatacenterWorks ging in gesprek met Bas Jacobs, Product Manager bij Minkels. Hij gaat in op de ontwikkelingen in de micro datacentermarkt en belicht enkele ‘drivers’ die van invloed zijn op de marktvraag.

Datwyler introduceert FO-DCS speedconverter inschuifmodules

Datwyler introduceert de nieuwe FO-DCS speedconverter inschuifmodules. Met deze modules kunnen alle bekende multimode- en singlemode-QSFP-toepassingen, zoals SR4, PSM4, PLR4 en FCp, in vier duplex kanalen geconverteerd worden. De connectiviteit van deze cassettes scheidt de drie aankomende paralleloptiek links in telkens vier duplex links.

john-laban-154-asa-foto-socialmedia

‘Open hardware leidt tot revolutie in het datacenter’

Onderschat de gevolgen van de opkomst van open hardware niet, zegt John Laban. Deze Britse datacenterconsultant is sinds kort nauw betrokken bij het door Facebook, NASA en Rackspace opgezette Open Compute Project. Hij voorspelt zelfs dat deze ontwikkeling gaat leiden tot een revolutie in het datacenter – met alle gevolgen van dien voor de achterblijvers.

Het opsporen en uitschakelen van zogeheten comateuze servers kan al snel een forse energiebesparing opleveren (bron: FreeImages.com/Jorge Vicente)

‘Opsporen van comateuze servers kan een forse energiebesparing opleveren’

Datacenterbeheerders die hun energierekening willen terugdringen hebben hiervoor een relatief eenvoudige optie. Het opsporen en uitschakelen van zogeheten comateuze servers kan al snel een forse energiebesparing opleveren.

Datacenter (bron: FreeImages.com/Whrelf Siemens)

EMEA-regio is tot 2020 snelst groeiende afzetmarkt voor DCIM

De EMEA-regio is de komende jaren de snelst groeiende markt voor Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossingen. De markt maakt tot 2020 een samengestelde jaarlijkse groei door van bijna 18%. Naar verwachting is de EMEA-regio in 2020 goed voor een omzet van 722 miljoen dollar.

Een datacenter (Bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Future Facilities helpt de Performance Indicator van datacenters te bepalen

Future Facilities, leverancier van simulatiesoftware voor datacenters, lanceert een PI Assessment Service voor de Performance Indicator (PI) van The Green Grid. De dienst helpt datacenterbeheerders de PI van hun datacenters te berekenen.

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Probleem met stroomonderbreker veroorzaakte storing in Brits datacenter Global Switch

Een datacenter in het Britse Londen van Global Switch, Global Switch 2, werd op 10 september getroffen door een storing. De storing duurde minder dan een seconde, maar leidde desondanks tot forse problemen voor klanten van Global Switch. De storing blijkt te zijn veroorzaakt door een probleem met een stroomonderbreker van een UPS-systeem.

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

‘Datacenterwereld heeft een ernstig tekort aan vrouwen’

Lisa Huff, principal analist bij Discerning Analytics, luidt de noodklok over het aantal vrouwen in de datacenterwereld. Huff stelt dat er veel te weinig vrouwen actief zijn in de sector.

Alibaba opent zelf ontworpen datacenters in China

Het Chinese Alibaba opent twee zelf onworpen en zelf gebouwde datacenter. Het is voor het eerst dat Alibaba geen telecomoperator in de handen heeft genomen voor een dergelijk project.