Rittal organiseert congres over Internet of Things en Smart Industry

Rittal organiseert het congres ‘IoT on the Edge’. Met dit congres speelt Rittal in op trends, ontwikkelingen en vragen die zij krijgt Lees verder »

Een handleiding voor rackbescherming

IT-racks komen voor in alle vormen en maten, maar stuk voor stuk spelen ze een belangrijke rol in de continuïteit van het Lees verder »

Virtual Reality in de datacenter markt

De wereld van de bouw is aan het veranderen. Door het slim gebruiken van informatie kunnen veel keuzes al in een ‘conceptuele Lees verder »

Internet of Things vereist nieuwe aanpak capaciteitsplanning

Langzaam maar zeker begint het Internet of Things te veranderen van een veelbelovend maar vooral ook abstract concept in een aanpak die Lees verder »

 
Een datacenter (Bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Restwarmte uit datacenter TeliaSonera wordt ingezet voor Finse stadsverwarming

De Finse energiemaatschappij Fortum en telecomprovider TeliaSonera gaan samenwerken. De partijen gaat restwarmte uit een nieuw datacenter van TeliaSonera hergebruiken voor de stadsverwarming in de Finse stad Espoo.

De nieuwe UPS-systemen met vliegwiel van GE met technologie van VYCON (bron: GE)

GE introduceert reeks UPS-systemen met vliegwiel

Het Amerikaanse GE introduceert in samenwerking met VYCON, een dochterbedrijf van Calnetix Technologies, een reeks UPS systemen met vliegwiel. De reeks is leverbaar met een capaciteit van 50 tot 1.000 kilovolt-ampères.

iot_615x300

Rittal organiseert congres over Internet of Things en Smart Industry

Rittal organiseert het congres ‘IoT on the Edge’. Met dit congres speelt Rittal in op trends, ontwikkelingen en vragen die zij krijgt uit de markt. Door speciale seminars en themadagen te organiseren gaat het bedrijf nu de dialoog aan met klanten en andere geïnteresseerden via een reeks congressen.

Het Leak Prevention System van Aqua Cooling

Aqua Cooling wint award voor Leak Prevention System

Het Britse Aqua Cooling wint Commended Innovation award van het internationale Institute of Physics (IOP) voor zijn Leak Prevention System (LPS). Met dit systeem geeft Aqua Cooling een 100% lek vrij garantie op zijn watergebaseerde koelsystemen voor datacenters.

Clustered Systems brengt honderden CPU’s onder in één rack dankzij waterkoeling

De warmte die CPU’s genereren moet worden afgevoerd om te voorkomen dat de temperatuur te hoog oploopt. De efficiëntie waarmee dit gebeurt is dan ook bepalend voor het maximaal aantal CPU’s dat in een rack kan worden ondergebracht. Clustered Systems is er samen met Aquila Systems in geslaagd met behulp van waterkoeling honderden CPU’s onder te brengen in één enkel rack.

De maatschappelijke rol van het datacenter

De verschuiving van computerruimtes naar datacenters gaat in een razend tempo. Steeds meer bedrijven brengen hun IT-faciliteiten onder in een datacenter of cloud en nemen afscheid van hun eigen datacenters. Grotere bedrijven die belang hechten aan eigen faciliteiten (denk aan banken of overheidsinstellingen) centraliseren steeds vaker hun IT-faciliteiten. Het resultaat van beide ontwikkelingen is hetzelfde: de datacenters worden groter en groter. Hierdoor ontstaan er kansen om te investeren in duurzame technologieën waar de omgeving ook van profiteert. De eerste gemeentes schrijven hier al beleid voor.

Koelproblemen in datacenter Telegram leiden tot klachten van gebruikers

Recente problemen in een datacenter van de versleutelde messagingdienst blijken te zijn veroorzaakt door problemen met de koeling. Doordat de koelinstallaties in het datacenter uitvielen raakte het apparatuur in het datacenter oververhit. Telegram spreekt zelf over ‘massale oververhitting’.

Een bezoek aan het Facebook’s validatie-lab

Facebook is een bedrijf dat het leuk vindt om dingen te maken. Ze houden er van om te creëren. Dit is overal zichtbaar als je over de campus van het concern in Menlo Park loopt. De campus heeft zijn eigen Wood Shop en een Analog Research Laboratory waar medewerkers kunnen leren om hout te bewerken en creatief te zijn in de fysieke wereld. Ze willen van alles weten hoe het werkt. En daar willen ze open over zijn.

Mountain View, Ca, USA - April 14, 2013: Googleplex is the corporate headquarters complex of Google, Inc., located at 1600 Amphitheatre Parkway in Mountain View.

Machine learning helpt Google energierekening met 40 procent verlagen

Machine learning en neurale netwerken kunnen een belangrijke rol spelen bij het verlagen van het energieverbruik in datacenters. Tot die conclusie komt Google na experimenten met het gebruik van DeepMind – de AI engine die enige tijd geleden ook de wereldkampioen Go versloeg. Het resultaat? Er is in de datacenters van Google 40 procent minder energie nodig voor koeling.

dcw-10-25

Het software-defined datacenter

De groei van de digitale diensteneconomie betekent dat steeds meer organisaties zich richten op de cloud en op architecturen gebaseerd op open standaarden. Met network functions virtualization (NFV) en software-defined networking (SDN) kunnen bedrijven de overstap maken naar een flexibele, intelligente infrastructuur waarin alle functies draaien in virtuele machines en worden beheerd en dynamisch worden verdeeld via orkestratie. Het resultaat is dat organisaties sneller inzichten kunnen afleiden uit data, waardoor ze sneller waarde kunnen creëren – nieuwe winststromen, een verbeterde klantervaring of effectievere marketing.

Datacenter (bron: FreeImages.com/Whrelf Siemens)

LCL investeert 1,9 miljoen euro in Belgisch datacenter

LCL maakt bekend 1,9 miljoen euro te investeren in een nieuw datacenter in het Belgische Diegem. Het datacenter gaat LCL Diegem 4 heten. Het grootste deel van de investering – 1,3 miljoen euro – is gereserveerd voor de technologische infrastructuur in het datacenter.

eureca-tool-login-screensho

EURECA platform gelanceerd op Groene ICT & Aanbesteden event

Donderdag 29 september organiseerde Green IT Amsterdam samen met de partners van het EURECA project het ‘Groene ICT & Aanbesteden’ evenement. Centraal stond de officiële lancering van de EURECA tool; een online platform die het maken van betere inkoopkeuzes voor duurzame(re) datacenters binnen de Publieke Sector moet stimuleren.