NGD claimt ‘contractual PUE’ van 1.0

Met de gestaag dalende PUE van datacenters was het natuurlijk wachten op het eerste datacenter dat met de uitspraak zou komen dat zij een waarde van Lees verder »

Nederland voorloper met praktijkrichtlijn voor computerruimten en datacenters

NEN was de eerste die een Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) voor computerruimten en datacenters ontwikkelde en publiceerde. De vragen over datacenters en computerruimten kwamen in 2006 opzetten Lees verder »

Taking care of it: continuïteit met Pon Power

Bedrijfskritische datacenters moeten 24/7 draaien. Daarin zit de uitdaging voor Pon Power, de solide leverancier van complete noodstroomvoorzieningen. “Wij zijn een partner voor het leven.” Lees verder »

 

Foxconn werkt aan datacenter in container met zonnepanelen

Het Taiwanese Hon Hai Precision Industries, het moederbedrijf van Foxconn, heeft een reeks patenten toegewezen gekregen die betrekking hebben op datacenters in containers. Eén van de datacenters die in de patenten wordt beschreven is aangedreven met behulp van zonnepanelen en zijn voorzien van een omvormer. De units kunnen hierdoor over de gehele wereld worden geïmplementeerd.

De veranderende rol van datacenters

Het datacenter is voor veel ICT-afdelingen een belangrijk instrument om bedrijven te helpen met het realiseren van hun strategische doelstellingen en te voldoen aan de eisen ten aanzien van beveiliging, betrouwbaarheid en wet- en regelgeving. De resultaten van het recente ‘Tech Deficit’-onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Colt, bieden interessante inzichten in de huidige staat van de datacenterinfrastructuren van Europese bedrijven. Het onderzoeksrapport biedt daarnaast een analyse van de mate waarin datacenters klaar zijn voor de toekomst.

Marco Wenskowski

Blog Datacenter Organisation: Marco Wenzkowski over
continuïteit = mensen x techniek

Een datacenter vandaag de dag is een omgeving waarbij het maar om één ding draait, ‘continuïteit’. We geven verschrikkelijk veel geld uit om de continuïteit van onze datacenters naar een zo hoog mogelijk niveau te brengen. We proberen een maximale uptime te behalen en het liefst te garanderen aan onze interne- en/of externe klanten. Kost wat het kost moeten we de 4- of zelfs 5-negens weten te behalen. Eén en ander zoals vastgelegd in de Tier standards van het Uptime Institute of de TIA942. 

Energiebesparing door slim koelen

CE Delft heeft in oktober een rapport gepubliceerd getiteld ‘Energiebesparing door best beschikbare technieken voor koeling van serverruimtes’. Dit onderzoek, dat is opgesteld in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, gaat in op het type serverruimte, de manier van koelen en het energieverbruik. Ook wordt gekeken naar de vraag op welke wijze een computerruimte efficiënter gekoeld kan worden en wat de terugverdientijden zijn van de investeringen die hiervoor nodig zijn. Arthur Singendonk van profITbox en Air@Work bespreekt een aantal conclusies van het onderzoek.

Reinigen van datacenters krijgt te weinig aandacht

Schoonmaak van een data of computerruimte is gespecialiseerd vakwerk. Techniek en energie spelen weliswaar de hoofdrol in een datacenter, maar periodiek schoonmaakonderhoud en controle hierop zijn cruciaal voor de waarborging van een ongestoorde bedrijfszekerheid. Verzekeringsmaatschappijen en klanten erkennen het belang en leggen steeds meer nadruk aan optimale klimaatbeheersing en schoonmaak-onderhoud.” Aan het woord is John de Haan, directeur van HSD specialistische dienstverlening uit Purmerend.

DDI

Dutch Datacenter Index laat lichte daling zien

Dutch Datacenter Index heeft dit jaar maand op maand mooie cijfers laten zien, die erop duiden dat het aantal vierkante meters, de hoeveelheid betrokken MegaWatts en algemene investeringen sterk toeneemt. Ook in november zien we dat de index op een hoog niveau blijft, zei het dat de vooruitzichten wat aan het afzwakken zijn.

Modern interior of server room in datacenter

‘Tekort aan gekwalificeerd personeel wordt groot probleem in 2015’

Europese datacenterbeheerders en -eigenaren krijgen in 2015 te maken met een tekort aan talent. De vaardigheden van bestaande datacenterprofessionals sluiten niet goed aan op de behoeften van datacenterbeheerders en -eigenaren.

Eaton introduceert modulaire REC IT Racks

Eaton introduceert deze maand de modulaire REC serie IT racks als onderdeel van zijn oplossingen voor de IT-infrastructuur. De nieuwe units zijn een uitbreiding van de succesvolle RE serie racks, die eerder dit jaar werden gelanceerd, en bieden onder andere zwenkwielen, aardingskit, traploze positioneringrails, U-markeringen en snel afsluitbare zijkanten. Belangrijk zijn verder de grotere hoogte, diepte en draagkracht die de ready-to-go behuizingen geschikt maken voor kleine, middelgrote en grote datacenters. De REC racks kunnen daarnaast worden samengevoegd tot energiebesparende aisle containment opstellingen.