‘DCIM moet uit het isolement’

DCIM, of Data Center Infrastructure Management-systemen, worden al jaren ingezet om met behulp van slimme monitoring de energiebehoefte van Datacenters (DC’s) te beheersen. Maar de mogelijkheden Lees verder »

Nieuwe MER voor FrieslandCampina Domo: ‘We hadden een dubbele inhaalslag te maken’

“Als de Main Equipment Room neergaat, komt de fabriek stil te staan”, zegt Peter Boelens, Energy Technologist Electric Maintenance & Projects bij FrieslandCampina Domo in Beilen. Lees verder »

De invloed van the Internet of Things op het datacenter

Het optimaliseren van het datacenter en de infrastructuur speelt een belangrijke rol binnen organisaties. De focus van de moderne business ligt op eenvoud, snelheid en kostenbeheersing. Lees verder »

Blog Connectivity: Willy Rietveld over tijden die veranderen; en de dichtheid van datacenters?

Door de veranderingen in onze vakanties de afgelopen 3 jaar verandert ook de vraag naar de dichtheid van datacenters. Lees verder »

 

Elinex voorziet Nedzone als eerste datacenter van Huawei UPS oplossingen

Elinex Power Solutions uit Ridderkerk, leverancier van noodstroomoplossingen en service verlenend bedrijf binnen deze sector, kondigt aan dat zij een contract heeft afgesloten met Datacenter Nedzone uit Steenbergen voor de eerste levering van een modulaire Huawei UPS oplossing binnen een commercieel datacenter in Nederland.

BrancheonderzoekICTMarketin

Brancheonderzoek ICT: 76% verwacht stijging omzet

Nederlandse ICT-bedrijven zien de toekomst optimistisch. Dat blijkt uit het Graydon-brancheonderzoek naar de marktsituatie van de ICT-sector. Zo ervaart 76% van de ICT-bedrijven de sector vandaag positief en verwacht evenveel procent een stijging van de omzet. Dit optimisme vertaalt zich ook in het marketing- en salesbeleid. 86% van de respondenten geeft aan dat hun budget voor marketing en sales gelijk is gebleven of zelfs is verhoogd. Bijna de helft van hen wil ook meer beroep doen op marketing en business intelligence.  

De XC40 supercomputer van Cray

Cray lanceert XC40 supercomputer en CS400 cluster

Cray, leverancier van hardware voor supercomputers, lanceert de XC40 supercomputer en CS400 cluster. Beide modellen leveren volgens Cray tweemaal hogere prestaties dan hun voorgangers.

Nieuwe rack-PDUs van Raritan verlagen datacenterkosten

Raritan heeft vandaag de lancering van haar nieuwste generatie intelligente rack-PDU (iPDU) – de PX3 – aangekondigd. Dit product is uitgerust met energiebesparende functies en andere verbeteringen om datacenters te helpen energie, koeling en de algehele toestand van het rack te meten en monitoren.

Hoe gaat de datacenter industrie om met ‘softe’ technologische veranderingen?

Op 15 oktober kwam de Nederlandse datacenter branche weer bij elkaar voor de Datacenter Dynamics Converged, deze keer georganiseerd in het Hilton Hotel in Amsterdam-Zuid. Green IT Amsterdam werkt samen met datacenters, IT-organisaties, facilitair en energie specialisten, voor ons is een conferentie als deze dus een moment om belangrijke partners te ontmoeten en meer te horen over technologie en trends.

Modern interior of server room in datacenter

Amazon gaat kantoorpand verwarmen met restwarmte van datacenter

Amazon gaat in een kantoor in het Amerikaanse Seattle restwarmte gebruiken van een datacenter. Het bedrijf verwacht hierdoor de energierekening voor het verwarmen van de locatie aanzienlijk terug te dringen.

Data_Center_Raised_Floor_2

Vernieuwde Power Xpert 9395P UPS

Eaton introduceert de vernieuwde Power Xpert 9395P UPS. Deze UPS-serie bouwt voort op Eaton’s jarenlange ervaring en expertise als het gaat om betrouwbare bescherming, inclusief een lagere Total Cost of Ownership (TCO). De in 2007 geïntroduceerde Power Xpert 9395 was de eerste transformatorloze UPS waarmee sindsdien 5GVA aan betrouwbaar vermogen geleverd wordt aan alle grote datacenters en hubs wereldwijd.

datacenter

‘Complexiteit rond planning van datacenterinfrastructuur leidt tot zorgen’

De complexiteit rond strategische planning van datacenterinfrastructuur is voor bedrijven een grote bron van zorgen. 70% van de ICT-managers wereldwijd maakt zich zorgen over deze complexiteit. Nederlandse ICT-managers maken zich hier overigens opvallend weinig zorgen over. 41% van de Nederlandse ICT-beslissers maakt zich over de complexiteit zorgen.

Modern interior of server room in datacenter

‘Bedrijven geven in 2019 22,71 miljard dollar uit aan de bouw van datacenters’

De wereldwijde markt voor het bouwen van datacenters maakt een flinke groei door de komende jaren. Onderzoeksbureau MarketsandMarkets verwacht dat de markt een jaar-op-jaar groei van 9,3% zal laten zien. De markt is naar verwachting in 2019 goed voor een omzet van 22,73 miljard dollar.

Jeroen Hol

CEO Minkels krijgt leiding over strategische businessunit moederbedrijf

Minkels, wereldwijd leverancier van modulaire datacenter oplossingen, onderdeel van het beursgenoteerde concern Legrand met een omzet van 4,5 miljard euro, voert een management wijziging door. De huidige CEO van Minkels, Jeroen Hol, zal per 1 november 2014 de overstap maken naar de Legrand organisatie, waar hij de leiding krijgt over de strategische businessunit Legrand Digital Infrastructures. 

Schneider Electric lanceert Galaxy VM

Schneider Electric lanceert Galaxy VM

Schneider Electric lanceert Galaxy VM, een 3-fase Uninterruptible Power Supply (UPS). De UPS is gericht op middelgrote datacenters.

Dell verhuurt colocatieruimte in datacenter aan bitcoin miners

Dell verhuurt colocatieruimte in datacenter aan bitcoin miners

De capaciteit van datacenters wordt zelden voor 100% benut. Capaciteit die niet wordt gebruikt gaat doorgaans simpelweg verloren. Dell heeft hiervoor een oplossing gevonden. Het bedrijf gaat ruimte die het niet gebruikt in een datacenter in Quincy, Washington als colocatieruimte verhuren aan Bitcoin ASIC Hosting.