Pure Storage biedt de kracht en betrouwbaarheid om zelfs de meest veeleisende business en IT-problemen te overwinnen

Pure Storage is een All-flash storage-oplossing met een straight forward designprincipe: Consistent hoge performance, robuustheid en eenvoud. Lees verder »

Expertisecentrum brengt informatietechnologie tot leven

Digitale communicatie speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving maar Rittal blijft investeren in haar drie expertise centra in Nederland en Lees verder »

Gebruik van cloud groeit maar zorgen blijven

Terwijl het gebruik van de op cloud-technologie gebaseerde platformen en systemen bij grote en internationale opererende bedrijven steeds verder toeneemt, blijkt uit Lees verder »

Maximale netwerk beschikbaarheid nodig?
Denk aan de koeling van uw systemen!

Verhoogde temperaturen leiden tot uitval van equipment en downtime van netwerken. Koning & Hartman verzorgt een complete data infrastructuur inrichting voor een goede Lees verder »

 
Een datacenter (Bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

The Datacenter Group Delft opent deuren op Nationale Datacenter Dag 2016

Het merendeel van de Nederlandse datacenters opent op de Nationale Datacenter Dag op 14 juni 2016 haar deuren voor het grote publiek. De open dag wordt onder andere georganiseerd door de brancheorganisatie DDA (Dutch Datacenter Association) en The Datacenter Group uit Delft. Bij The Datacenter Group wordt tijdens deze dag het Dutch Datacenter Report 2016 overhandigd aan een respectvolle kracht uit de ondernemerswereld.

Minkels lanceert mini datacenter MatrixCube in Nederland

Minkels kondigt de lancering de mini datacenter oplossing MatrixCube op de Nederlandse markt. Na Nederland zullen landen als Zwitserland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en wereldwijde exportregio’s volgen. De MatrixCube wordt door Minkels op de uitgestelde Infosecurity beurs, die op 15 en 16 juni 2016 alsnog in Brussel gehouden zal worden, in Nederland gelanceerd.

Siemon introduceert nieuwe PowerMax PDU-reeks

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, kondigt een nieuwe reeks Power Distribution Units (PDU’s) aan. De nieuwe PowerMax PDU’s worden in eerste instantie aangeboden in een basisversie en een versie met meetfunctie.

ON2IT

Uw data in de wolken u met beide benen op de grond

Vrijwel alle IT-managers en CIO’s zijn er inmiddels van overtuigd dat de manier waarop Facebook, Netflix en Google hun datacenters hebben ingericht de enige manier is om aansluiting te houden met de snelheid van ontwikkeling in hun industrie. De enorme groei van virtualisatieplatformen als NSX van VMware laat zien hoe groot deze behoefte is.

Een hacker (bron: FreeImages.com/Simon Stratford)

Cybercrime heeft steeds meer impact op beschikbaarheid datacenters

Cybercriminaliteit heeft steeds meer impact op de beschikbaarheid en winstgevendheid van datacenters. Niet alleen zijn er meer Denial of Service (DoS)-aanvallen, ook zijn deze aanvallen steeds kostbaarder.

Jerry Bowman en Jeff Medeiros spreken op 2016 BICSI Mainland Europe Conference

BICSI kondigt de eerste sprekers aan voor zijn 2016 BICSI Mainland Europe Conference. Het gaat om Jerry Bowman van InfraGard en Jeff Medeiros van de NYU Stern School of Business.

Windenergie (bron: FreeImages.com/Steve Ralston

Microsoft gaat datacenters verduurzamen

De tech sector moet erkennen dat datacenters één van de grootste energieverbruikers op de planeet zijn. Het is dan ook noodzakelijk dat wordt ingezet op het groenere datacenters, die minder impact hebben op het milieu en de planeet. Dit stelt Microsoft. Het bedrijf wil in de komende jaren flink gaan inzetten op het verduurzamen van zijn datacenters.

METZ CONNECT introduceert Unshielded aansluittechniek

METZ CONNECT breidt haar portfolio met Unshielded aansluittechniek uit. Het bedrijf introduceert een Unshielded Cat.6A-variant in Class EA met een transmissiesnelheid tot 10 Gbit Ethernet. Deze wordt naast de Unshielded Cat.6-variant (transmissiesnelheid tot 1 Gbit) die het bedrijf al langer aanbiedt opgenomen in het portfolio van METZ CONNECT.

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Simulatie wijst uit dat 4 R’s of Airflow Management methodologie tot forse besparingen leidt

Upsite Technologies, leverancier van oplossingen voor het beheer van luchtstromen, maakt bekend 4 R’s of Airflow Management methodologie te hebben getest met behulp van een CFD simulatietool. Deze simulatie toont aan dat de methodologie tot energiebesparingen leidt. In een datacenter van ruim 370 vierkante meter blijkt het toepassen van de methodologie tot een besparing te leiden van ruim 60.000 dollar op jaarbasis.

Het datacenter van Google in het Belgische St. Ghislain is als onderdeel van het Data Center Mural Project onder handen genomen door Oli-B (screenshot van YouTube video)

Kunstenaars versieren datacenters van Google

Datacenters zijn niet altijd de meest elegante gebouwen. Google schakelt daarom kunstenaars in om de muren van een aantal van haar datacenters van kunst te voorzien.

Chatsworth Products en Sunbird Software integreren eConnect PDU’s met DCIM software

Chatsworth Products (CPI), een leverancier van beheeroplossingen voor fysieke infrastructuur en energie in datacenters, gaat een wereldwijde partnership aan met Sunbird Software. Sunbird Software is een voormalig onderdeel van Raritan, dat sinds vorig jaar als onafhankelijke partij opereert. Sunbird Software levert onder andere de Data Center Infrastructure Management (DCIM) software Power IQ. Deze software wordt compatibel gemaakt voor eConnect PDU’s van CPI.

Schneider Electric vernieuwt StruxureWare Data Center Operations

Schneider Electric introduceert StruxureWare Data Center Operations 8.0. De nieuwe versie bevat een aantal nieuwe functionaliteiten, waaronder functionaliteiten die belangrijke aandeelhouders in datacenters meer inzicht geven in assets. Denk hierbij aan klanten in colocatieomgevingen.