‘Er is nog nooit een server dood aangekomen’

Na de oplevering van een nieuw datacenter of de keuze voor een co-locatieruimte staat de volgende uitdaging te wachten: de verhuizing van Lees verder »

‘Kies niet voor één maar hele serie specialismen’

Het renoveren van datacenters wordt steeds belangrijker. Maar hoe pakken we zo’n project aan? Bas van Asten van Remtech geeft in dit Lees verder »

‘Kiezen juiste beheerder kritische infrastructuur vaak niet eenvoudig’

Er lijkt geen einde te komen aan de groei van datacenters. Voor de datacenterbranche zijn dit dan ook spannende tijden. De groei Lees verder »

‘Tijd van hardwarematige redundantie is echt voorbij’

De hyper-scale datacenters die grote web-bedrijven als Apple, Google en Microsoft momenteel bouwen, geven een interessant beeld van de toekomst. Ze zijn Lees verder »

Iedereen profiteert van Facebooks Formule 1-inspanningen

Het door Facebook geïnitieerde ‘Open Compute Project’ (OCP) drukt een steeds grotere stempel op het ontwerp van het gehele datacenter, vanaf de Lees verder »

 

Bytesnet implementeert in Datacenter Rotterdam een UPS-systeem op de B-voeding

Bytesnet implementeert in haar Datacenter Rotterdam, een Tier 3 datacenter, een UPS systeem op de B-voeding. Hiermee speelt het bedrijf in op problemen met het stroomnet in de regio Rotterdam, die de afgelopen jaren ‘onevenredig vaak’ is getroffen door storingen.

Datacontainer is dankzij zonnepanelen en windmolen zelfvoorzienend

De Radboud Universiteit heeft een datacontainer gebouwd die geheel zelfvoorzienend is. Het gaat om de Hipersense, een systeem dat bestaat uit een datacontainer, 133 zonnepanelen en een acht meter hoge windmolen.

_DSC8669a_resized (1)

Green IT Week 2015: ‘Het gaat de goede kant op maar samenwerken blijft noodzakelijk’

Voor het eerst organiseerde Green IT Amsterdam afgelopen maand de zogeheten ‘Green IT Week’. Samen met de organisatoren van verschillende grote evenementen en de deelnemers aan het Green IT Amsterdam-consortium is er zelfs iets langer dan een week volop aandacht geschonken aan het thema ‘groene IT’.

Grootste datacenter van Rusland wordt aangedreven met kernenergie

Rosenergoatom, een Russische bedrijf dat zich richt op kernenergie, bouwt in Udomlya een datacenter dat het grootste moet worden van Rusland. Het datacenter wordt aangedreven met kernenergie en gaat naar verwachting 80MW aan energie verbruiken om 10.000 racks aan te drijven.

Emerson Network Power

Onderzoek: drie R’s kenmerkend voor gezond datacenter

Emerson Network Power heeft een onderzoek gesponsord dat is uitgevoerd door Pb7 Research in Nederland. Daaruit blijkt dat reinheid, rust en regelmaat kenmerkend zijn voor een gezond datacenter. Het onderzoek vond plaats in opdracht van IT Room Infra ter gelegenheid van IT Room Infra 2015.

Klanten van Britse colocatie provider krijgen jaar gratis dienstverlening bij stroomstoring

De Britse colocatie provider Volta garandeert klanten die gebruik maken van haar datacenter in Londen een altijd werkende stroomvoorziening. Om deze garantie kracht bij te zetten biedt het bedrijf klanten die toch worden getroffen door een stroomstoring, ongeacht hoe lang deze storing duurt, een jaar gratis dienstverlening.

Ben Timmer, country operations manager datacenter services bij Colt

‘Gemeenten moeten regelgeving rond duurzaamheid van datacenters beter afstemmen’

De datacentermarkt in Nederland blijft fors groeien. Onderzoek van Dutch Datacenters wijst uit dat 50% van de datacenters in Nederland verwacht de komende vijf jaar nieuwe faciliteiten te gaan bouwen. Ben Timmer, country operations manager datacenter services bij Colt, roept gemeenten daarom op hun lokale regelgeving rond de duurzaamheid van datacenters beter af te stemmen.

Het Micro Data Centre van Dataracks

Dataracks introduceert Micro Data Centre

Dataracks lanceert een microdatacenter. Onder de naam Micro Data Centre levert het bedrijf een compacte microdatacenter waarin koelvoorziening, beveiliging en systemen voor de stroomvoorziening zijn ingebouwd.

AMS-IX adviseert ChinaCache over opzetten van Chinese internet exchange

ChinaCache International Holdings, leverancier van totaaloplossingen voor internetcontent en -applicaties in China, gaat een strategische overeenkomst aan met het internetknooppunt AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) voor de ontwikkeling van de eerste internet exchange op het Chinese vasteland. De internet exchange gaat ‘CHN-IX’ heten en wordt eigendom van ChinaCache.

Testdivisie van Mafi Mushkila heet voortaan HeatLoad

De testdivisie van Mafi Mushkila gaat voortaan onder de naam ‘HeatLoad’ door het leven. De nieuwe naam moet de activiteiten van de divisie beter weergeven.