Nederland datacenterland: de regio in opkomst

De Nederlandse datacenterbranche is booming. In geen enkel ander Europees land groeit deze sector zo snel als hier. Bovendien is Amsterdam niet meer de enige locatie Lees verder »

Impact processor op datacenter steeds groter

In 1965 voorspelde Gordon Moore in het Amerikaanse tijdschrift ‘Electronics’ dat het aantal transistors in een chip elke twaalf maanden zou verdubbelen. Hij kon toen nog Lees verder »

ISP Solcon kiest voor vliegwiel UPS van Elinex

In Apeldoorn installeerde noodstroomspecialist Elinex onlangs een nieuwe, dynamische UPS-oplossing. De dynamische UPS is zeer voorspelbaar, betrouwbaar en bespaart bovendien veel kilowattuur aan energie vanwege het Lees verder »

DC-containers veel belangrijker dan vaak gedacht

Onderzoek van IHS Technology laat een verrassende top 4 zien als het gaat om de belangrijkste leveranciers van datacenters in de vorm van een container. Huawei Lees verder »

 

Switch-Ports eenvoudig te verplaatsen

De CU SwitchPort Solution van Datwyler maakt een eenvoudige, efficiënte en plaatsbesparende verplaatsing mogelijk van alle soorten 1- en 10-Gigabit koperen switch-ports. De oplossing bestaat uit eenzijdig voorgeconfectioneerde, flexibele koperen trunks (Flex BOL-kabels), die in verschillende varianten naar de poorten van de desbetreffende switches geleid worden.

Koeling in Nederlandse datacenters: houd ook het hoofd koel

Als we het over datacenters hebben, hebben we het vandaag de dag al snel over het energieverbruik. Met mooie rekensommen over hoeveel ton CO2-uitstoot geproduceerd wordt door populaire filmpjes op YouTube, wordt de ‘duistere kant’ van de datacenterwereld onthuld. En als we het over energieverbruik van datacenters hebben, hebben we het al snel over de Power Usage Effectiveness. Want aangezien multitenant datacenters niet zoveel over het energieverbruik van de apparatuur te zeggen hebben die in hun racks worden geplaatst, ligt hun taak vooral in het beperken van het energieverbruik van de fysieke omgeving van het datacenter. En daar speelt koeling een glansrijke hoofdrol.

Datwyler_DCC_Short_Catalogu

Nieuwe catalogus ‘Data Centre Cabling’

Onlangs is Datwyler´s nieuwe catalogus ‘Data Centre Cabling’ verschenen, met een overzicht van de actuele aanbiedingen.

Minkels

Datacenter management hoeft niet duur te zijn

Voor efficiënt datacenter management is het noodzakelijk om te investeren in een Datacenter Infrastructure Management oplossing – oftewel een DCIM systeem. Toch?

Voor omvangrijke datacenters is het wel aan te raden. Voor de meeste datacenters is een DCIM systeem echter nogal duur, terwijl veel van de analyse- en managementgegevens in een DCIM oplossing doorgaans niet worden gebruikt.

Willy Rietveld TE

Blog Connectivity: Willy Rietveld over Osmium, het element met de grootste dichtheid in de natuur

Iedereen weet dat het in een datacenter allemaal om dichtheid draait. Waarom dan niet gaan voor het element met de grootste dichtheid dat in de natuur te vinden is?

Huawei

Londense metro kiest voor standaardisatie en draadloos monitoren

Ondergrondse datacenters en computerruimtes voorzien van een noodstroomvoorziening is op zich al een uitdaging. Maar in het geval van de Londense metro komt daar nog een extra complicatie bij in de vorm van gebouwen en ruimte die vaak al anderhalve eeuw oud zijn. London Underground deed grondig onderzoek naar onder andere de kans op rookontwikkeling en brand en ging uiteindelijk met Huawei in zee. Daardoor vindt beheer en monitoring nu in veel gevallen draadloos plaats. 

Geteste IT-veiligheid versnelt inbedrijfstelling van datacenters

TÜV Rheinland heeft de voorzieningen voor de bedrijfszekerheid en databescherming voor het modulaire datacenter RiMatrix S van Rittal getest. Met de CAT II+ conformiteitsverklaring hoeven ondernemingen geen extra bewijzen te leveren voor de veiligheid van hun datacenter. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een gunstiger indeling bij verzekeringen.

Metro en Tram Amsterdam verbindt glasvezelring met datacenters

Met het voltooien van de Noord/Zuidlijn en de renovatie van de Oostlijn beschikt Amsterdam binnenkort over één van de meest geavanceerde openbaar vervoersystemen ter wereld. Het Amsterdamse metrosysteem vervoert 1,5 miljoen mensen per dag en moet non-stop operationeel zijn. Moderne informatietechnologie speelt daarin een belangrijke rol.

E&T

Electronics & Telematics sluit reseller overeenkomst met Stay Online

E&T heeft een reseller overeenkomst gesloten met Stay Online, een Amerikaans ontwikkelaar en producent van een breed scala aan power cords en gerelateerde producten.

All IT Rooms bouwt serverruimte voor Deltares

Wie een bestaand datacenter wil slopen en vervangen voor een nieuw datacenter op dezelfde locatie staat voor een uitdaging. Je kunt de bestaande locatie immers niet slopen voordat het nieuwe datacenter is gebouwd. Dit nieuwe datacenter kan echter niet gebouwd worden voordat het oude pand is gesloopt. Voor deze uitdaging stond onderzoeksinstituut Deltares. Samen met ICT-dienstverlener All IT Rooms heeft Deltares besloten stapsgewijs te slopen en bouwen. Dit is echter onvoldoende om de beschikbaarheid van het datacenter volledig te kunnen waarborgen tijdens het project. De oplossing is gevonden in een nieuwe serverruimte die All IT Rooms voor Deltares in Delft heeft gerealiseerd. Deze serverruimte doet dienst als uitwijklocatie en zorgt ervoor dat het project kan worden uitgevoerd zonder impact op de bedrijfsvoering van Deltares.