Hoogwaardige ICT voor innovatieve logistieke dienstverlening

Innovatie is vaak in hoge mate afhankelijk van de kwaliteit van de IT-infrastructuur van de organisatie. Daarom investeerde de Koninklijke Rotra Groep in een moderne MER en IT-ruimte. Lees verder »

Blog Datacenter Efficiency Corner: Met komst ‘Internet of Things’ wordt DCIM-oplossing pure noodzaak

U hebt inmiddels vast wel iets meegekregen van de huidige hype rond Internet of Things (IoT). Volgens een schatting van Cisco’s CEO zal de cumulatieve economische impact hiervan in 2020 zijn opgelopen Lees verder »

 
euros

Nederland scoort goed in WEF Global Information Technology Report 2014

Nederland scoort goed in vergelijking met andere landen als het gaat om het vermogen ICT aan te wenden voor economische groei, innovatie, werkgelegenheid en maatschappelijk welzijn. Nederland eindigt op de vierde plaats. Dit blijkt uit de 13e editie van het Global Information Technology Report van het World Economic Forum (WEF).

FHI: ‘Maatschappelijke en economische groei gebaat bij inzet hoogwaardige technologie’

Ontwikkeling en inzet van technologie zorgt voor maatschappelijke en economische en maatschappelijke vooruitgang. Nederland kan daarbij een goede internationale positie innemen wanneer ruimte wordt geboden aan bedrijven die creatief en dynamisch opereren.

liebert-afc

Emerson Network Power introduceert adiabatische vrije koeler

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson, introduceert de eerste adiabatische vrije koeling-chiller. De Liebert AFC is ontworpen om de mogelijkheden van vrije koeling te maximaliseren en tegelijkertijd de beschikbaarheid te garanderen binnen datacenters.

Brand in Samsung-datacenter zorgt voor flinke problemen

Een brand in een datacenter van Samsung in het Zuid-Koreaanse Gwacheon heeft tot flinke problemen geleid. Niet alleen was de website Samsung.com langere tijd onbereikbaar, ook konden allerlei Samsung-apparaten geen verbinding maken met internet. Denk hierbij aan de Smart TV’s met SmartHub van Samsung en Samsung-smartphones.

servers

Onderzoek: ‘De komende jaren worden er flink meer datacenters gebouwd’

De komende jaren zullen aanzienlijk meer datacenters wordt gebouwd. De hoeveelheid datacenters die wereldwijd worden ontwikkeld groeit tot 2018 jaar-op-jaar met 21 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Research and Markets.

Coursepath helpt online academy op te zetten voor datacenterpersoneel

Organisaties kunnen vanaf vandaag snel en gemakkelijk hun eigen online cursussen maken en hosten in de cloud. In de e-learning omgeving Coursepath, een initiatief van de makers van Viadesk, kunnen datacenters een online academy starten om hun personeel op te leiden.

20090829_Rotra

Hoogwaardige ICT voor innovatieve logistieke dienstverlening

Innovatie is vaak in hoge mate afhankelijk van de kwaliteit van de IT-infrastructuur van de organisatie. Daarom investeerde de Koninklijke Rotra Groep in een moderne MER en IT-ruimte.

Stroom meten in het datacenter – waarom eigenlijk?

Servers worden steeds sneller en krachtiger, maar zijn in de afgelopen jaren nauwelijks veranderd. Deze werkpaarden van het datacenter zijn op een KVM-switch aangesloten of draaien headless, zijn met een steeds sneller netwerk verbonden en worden door meerdere voedingen gevoed. Om de servers heen heeft de wereld van het datacenter echter niet stilgestaan. Er is

‘Railkokersystemen nemen veel minder ruimte in dan kabelgoten’

Bij het ontwerpen en inrichten van datacenters en computerruimtes wordt te weinig aandacht besteed aan kabelmanagement, menen Patrick Matthijssen en Martijn Aerts van Alpha Railkoker in Barendrecht. “Vaak wordt uit gewoonte gekozen voor standaard kabelgoten, terwijl railkokers veel meer mogelijkheden bieden. Niet alleen nemen railkokers minder ruimte in, ze bieden door het gebruik van aftakkasten

Bewust zijn over risico’s bliksem groeit snel

Bliksem kan niet alleen zwaar lichamelijk letsel en brand veroorzaken. Een inslag ergens in de buurt die juist goed wordt afgeleid, kan uw onbeveiligde elektrische installatie volledig plat leggen. Dat komt door overspanningspieken. In de jongste normen op dit gebied spreekt NEN daarom niet meer over bliksembeveiliging alleen, maar over een ‘in- en externe gecoördineerde

i³ groep bouwt nieuw datacenternetwerk voor Fujicolor

i³ groep uit Vianen gaat een nieuw datacenternetwerk opzetten voor Fujicolor Benelux, fabrikant van photoservice en photofinishing oplossingen. De beschikbare bandbreedte voor de virtuele servers van Fujicolor moet hierdoor vertienvoudigen.

data-port-den-helder

Dataport opent datacenter in Den Helder

Het Nederlandse bedrijf Dataport opent een nieuw datacenter. Het datacenter staat in Den Helder en is voorzien van meerdere datahallen, die alle 22 vierkante meter groot zijn. Per rack kan 5kW aan vermogen worden geleverd.