Pure Storage biedt de kracht en betrouwbaarheid om zelfs de meest veeleisende business en IT-problemen te overwinnen

Pure Storage is een All-flash storage-oplossing met een straight forward designprincipe: Consistent hoge performance, robuustheid en eenvoud. Lees verder »

Expertisecentrum brengt informatietechnologie tot leven

Digitale communicatie speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving maar Rittal blijft investeren in haar drie expertise centra in Nederland en Lees verder »

Gebruik van cloud groeit maar zorgen blijven

Terwijl het gebruik van de op cloud-technologie gebaseerde platformen en systemen bij grote en internationale opererende bedrijven steeds verder toeneemt, blijkt uit Lees verder »

Maximale netwerk beschikbaarheid nodig?
Denk aan de koeling van uw systemen!

Verhoogde temperaturen leiden tot uitval van equipment en downtime van netwerken. Koning & Hartman verzorgt een complete data infrastructuur inrichting voor een goede Lees verder »

 

Gevirtualiseerde PDU van Nlyte helpt kosten terug te dringen

Nlyte Software introduceert een Virtual Power Distribution Unit (V-PDU) in haar Data Center Service Management (DCSM). Deze virtuele PDU biedt dezelfde functionaliteiten als een hardwarematige PDU, maar brengen 90% minder kosten met zich mee.

Het datacenter van Facebook in het Zweedse Lulea

Op bezoek in het Luleå datacenter van Facebook (video)

Het datacenter van Facebook in het Zweedse Luleå is één van de grootste datacenters ter wereld. Heeft u altijd al eens een kijkje willen nemen in dit datacenter? Bekijk dan de onderstaande video.

Universiteit van Birmingham vermindert energieverbruik met waterkoeling

Het energieverbruik van de koeling van een datacenter van de Universiteit van Birmingham wordt naar verwachting met 83% teruggedrongen. Dit door gebruik te maken van waterkoeling in plaats van luchtkoeling.

Green Revolution Cooling maakt op maat configureren van servers mogelijk

Green Revolution Cooling (GRC) gaat samen met Supermicro en Gigabyte servers leveren die tot in detail door klanten kunnen worden samengesteld. De Minimus servers zijn standaard volledig kaal, en missen veel weinig gebruikte features die wel op servers van grote leveranciers zitten. GRC verwacht de hardwarekosten van datacenters met de helft te kunnen terugdringen.

STULZ en CoolIT werken aan ‘chip-to-atmosfeer’ koeling

STULZ Air Technology Systems en CoolIT Systems gaan samen werken aan ‘chip-to-atmosfeer’ koeloplossingen voor datacenters. Hierbij wordt de warmte direct bij de bron afgevangen en zo snel mogelijk afgevoerd naar de atmosfeer.

Het Tencent West Lab van Tencent en ZTE (bron: ZTE)

Tencent en ZTE introduceren modulair energie-efficiënt datacenter

Tencent en ZTE introduceren het Tencent West Lab, een modulair en energie-efficiënt datacenter. Het energieverbruik van het datacenters wordt relatief laag gehouden door gebruik te maken van vrije koeling. Daarnaast wordt het datacenter in belangrijke mate aangedreven door zonnepanelen, die op het dak van het datacenter zijn geïnstalleerd.

Een datacenter (Bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

The Datacenter Group Delft opent deuren op Nationale Datacenter Dag 2016

Het merendeel van de Nederlandse datacenters opent op de Nationale Datacenter Dag op 14 juni 2016 haar deuren voor het grote publiek. De open dag wordt onder andere georganiseerd door de brancheorganisatie DDA (Dutch Datacenter Association) en The Datacenter Group uit Delft. Bij The Datacenter Group wordt tijdens deze dag het Dutch Datacenter Report 2016 overhandigd aan een respectvolle kracht uit de ondernemerswereld.

Minkels lanceert mini datacenter MatrixCube in Nederland

Minkels kondigt de lancering de mini datacenter oplossing MatrixCube op de Nederlandse markt. Na Nederland zullen landen als Zwitserland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en wereldwijde exportregio’s volgen. De MatrixCube wordt door Minkels op de uitgestelde Infosecurity beurs, die op 15 en 16 juni 2016 alsnog in Brussel gehouden zal worden, in Nederland gelanceerd.

Siemon introduceert nieuwe PowerMax PDU-reeks

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, kondigt een nieuwe reeks Power Distribution Units (PDU’s) aan. De nieuwe PowerMax PDU’s worden in eerste instantie aangeboden in een basisversie en een versie met meetfunctie.

ON2IT

Uw data in de wolken u met beide benen op de grond

Vrijwel alle IT-managers en CIO’s zijn er inmiddels van overtuigd dat de manier waarop Facebook, Netflix en Google hun datacenters hebben ingericht de enige manier is om aansluiting te houden met de snelheid van ontwikkeling in hun industrie. De enorme groei van virtualisatieplatformen als NSX van VMware laat zien hoe groot deze behoefte is.

Een hacker (bron: FreeImages.com/Simon Stratford)

Cybercrime heeft steeds meer impact op beschikbaarheid datacenters

Cybercriminaliteit heeft steeds meer impact op de beschikbaarheid en winstgevendheid van datacenters. Niet alleen zijn er meer Denial of Service (DoS)-aanvallen, ook zijn deze aanvallen steeds kostbaarder.

Jerry Bowman en Jeff Medeiros spreken op 2016 BICSI Mainland Europe Conference

BICSI kondigt de eerste sprekers aan voor zijn 2016 BICSI Mainland Europe Conference. Het gaat om Jerry Bowman van InfraGard en Jeff Medeiros van de NYU Stern School of Business.