Virtual Reality in de datacenter markt

De wereld van de bouw is aan het veranderen. Door het slim gebruiken van informatie kunnen veel keuzes al in een ‘conceptuele Lees verder »

Internet of Things vereist nieuwe aanpak capaciteitsplanning

Langzaam maar zeker begint het Internet of Things te veranderen van een veelbelovend maar vooral ook abstract concept in een aanpak die Lees verder »

IEC 30134: reddingsboei voor PUE?

Wordt PUE door de introductie van nieuwe normen een nuttige meeteenheid voor de energie-efficiëntie van datacenters? Of heeft het misbruik ervan om Lees verder »

Expertisecentrum brengt informatietechnologie tot leven

Digitale communicatie speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving maar Rittal blijft investeren in haar drie expertise centra in Nederland en Lees verder »

 

Critical Environment Future Thinking award voor cloud gebaseerd monitoring- en beheerplatform Romonet

Het cloud gebaseerde monitoring- en beheerplatform voor datacenters Romonet wint de Critical Environment Future Thinking award tijdens de DatacenterDynamics Awards 2016. Het bedrijf levert het Romonet Platform, een platform waarmee de prestaties van een datacenter kunnen worden vergeleken met die van andere datacenters. Het platform geeft met behulp van voorspellende modellen inzicht in de impact van investeringen op de prestaties van een datacenter.

hsd_datacenter_bronvermelding-dataplace--alblasserdam_hr

Eurofiber Group neemt Dataplace over

Eurofiber Group heeft met de aandeelhouders van Dataplace overeenstemming bereikt om 100% van de aandelen over te nemen. De overeenkomst is op 22 augustus jl. geëffectueerd. Met deze acquisitie voegt Eurofiber een tweede datacenter toe. Het concern verstevigt daarmee zijn positie in de regionale datacentermarkt.. De eigenaar en oprichter van Dataplace, Gerben van der Veen, geeft vanaf vandaag leiding aan de datacenteractiviteiten binnen de Eurofiber Group.

Een kolencentrale (bron: FreeImages.com/Keith Syvinski)

Datacenters met PUE boven de 1,5 zijn niet meer welkom in Beijing

Datacenters met een Power Usage Effectiveness (PUE) van meer dan 1,5 zijn niet langer welkom in de Chinese stad Beijing. Hiermee wil de stad het energieverbruik van datacenters terugdringen, wat noodzakelijk is gezien de luchtvervuiling in de stad.

Bob-Seemann

Terug naar N+1 met geld toe

N+1 beschrijft de mate van redundantie. Hiermee wordt bijvoorbeeld het meervoudig uitvoeren van energiesystemen en energievoedingen bedoeld in een datacenter. De ‘N’ staat daarbij voor de piekcapaciteit die beschikbaar moet zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Het cijfer achter het plusteken heeft betrekking op het aantal keren dat deze piekcapaciteit (door middel van extra en onafhankelijk werkende installaties en voedingen) extra beschikbaar is. Bij N+1 hebben we dus altijd de beschikking over dubbel uitgevoerde en onafhankelijk van elkaar werkende componenten. Als een component in de energievoorziening dan uitvalt vanwege een storing, dan nemen andere componenten het zonder onderbrekingen over.

Een datacenter (Bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Kosten per kW IT-capaciteit sterk afhankelijk van omvang datacenter

Hoe groter het datacenter, hoe goedkoper het is om een kilowatt aan IT-capaciteit af te nemen. De kosten variëren van 5.467 dollar voor datacenters met een oppervlakte van meer dan 50.000 vierkante voet (circa 4.645 vierkante meter) tot 26.495 dollar voor datacenters van 500 tot 5.000 vierkante voet (46 tot 464 vierkante meter).

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

‘Wereldwijde UPS-markt draait in 2020 een omzet van 5,67 miljard dollar’

De wereldwijde UPS-markt voor datacenters is in 2020 goed voor een totale omzet van 5,67 miljard dollar. Vooral de steeds hogere eisen aan de beschikbaarheid van datacenters is hiervoor de aanleiding.

AMAX lanceert DCIM-oplossing

AMAX lanceert [SMART]DC Data Center Manager. Met deze DCIM-oplossing wil AMAX datacenterbeheerders helpen de efficiëntie van hun datacenter te verhogen en hierdoor kosten te besparen.

Ferrari analyseert racedata in real-time met InfraStruxure van Schneider Electric

Scuderia Ferrari, de racingtak van de sportwagenfabrikant Ferrari, zet een modulaire datacenteroplossing in om kritieke data voor zijn raceactiviteiten te kunnen analysere. Het bedrijf heeft hierbij gekozen voor InfraStruxure van Schneider Electric.

Eaton: ‘Datacentermarkt gaat fors groeien’

Eaton ziet de toekomst van de datacentermarkt en UPS-markt met vertrouwen tegemoet. Het bedrijf investeert daarom fors in nieuwe oplossingen die datacenterbeheerders helpen energie te besparen.

Het datacenter van LinkedIn in North Virginia (bron: video van IDCA)

Neem een kijkje in een datacenter van LinkedIn (video)

Benieuwd hoe een datacenter van LinkedIn er aan de binnenzijde uitziet? Een nieuwe video geeft een rondleiding in een datacenter in de Amerikaanse staat North Virginia dat door LinkedIn wordt geleased.

Energie opwekken, warmte terugwinnen en CO2-uitstoot tegengaan in één gecombineerde centrale

Een Iers consortium wil datacenters gaan bouwen die worden aangedreven door gecombineerde gecombineerde verwarmings- en energiecentrales (combined heat and power plants – CHP plants) die in de directe omgeving van de datacenters worden gebouwd. In een dergelijke centrale wordt energie lokaal opgewekt, zodat verlies tijdens het transporteren van de energie tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast kan de centrale worden gebruikt om restwarmte op te vangen en door te geven aan omliggende bedrijven. Tot slot wordt CO2-uitstoot voorkomen door gegenereerde CO2 door te geven aan kassen, die deze via fotosynthese omzetten in koolhydraten.

Specialist in reinigen van datacenters opent Nederlands kantoor

8 Solutions, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het reinigen van datacenters en serverruimtes, opent een kantoor in Nederland. Met het lokale kantoor wil het Britse bedrijf de Nederlandse datacentermarkt beter kunnen bedienen.