NGD claimt ‘contractual PUE’ van 1.0

Met de gestaag dalende PUE van datacenters was het natuurlijk wachten op het eerste datacenter dat met de uitspraak zou komen dat zij een waarde van Lees verder »

Nederland voorloper met praktijkrichtlijn

NEN was de eerste die een Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) voor computerruimten en datacenters ontwikkelde en publiceerde. Lees verder »

Taking care of it: continuïteit met Pon Power

Bedrijfskritische datacenters moeten 24/7 draaien. Daarin zit de uitdaging voor Pon Power, de solide leverancier van complete noodstroomvoorzieningen. Lees verder »

 
Schneider Electric en BroadGroup organiseren de Colocation Club

Schneider Electric en BroadGroup organiseren de Colocation Club

Schneider Electric en BroadGroup organiseren de eerste internationale Colocation Club. Deelnemers delen binnen de club nieuwe trends in de datacenter- en cloudmarkt, delen kennis over uitdagingen op de markt en geven anderen inzicht in hun zakelijke ervaringen in de colocatie-industrie.

Nutanix en Nubera starten Off/On-campagne voor het datacenter

De overheid voert al enige tijd campagne om bedrijven en consumenten tijdens piekuren minder energie te laten verbruiken en zo de kans op elektriciteitsschaarste deze winter te beperken. Veel bedrijven maken vandaag daarom plannen om systemen uit te schakelen tijdens deze periode van mogelijk stroomtekort. Technologiebedrijf Nutanix en cloud integrator Nubera zien het anders. Ze starten daarom een campagne waarbij ze laten zien hoe het energieverbruik in het datacenter aanzienlijk kan worden teruggedrongen, en dit zonder systemen uit te schakelen.

Benoemingen in EMEA managementteam Eaton

Eaton kondigt wijzigingen en nieuwe benoemingen aan in het managementteam van de Electrical Sector van de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

Intel gaat op maat gemaakte chips produceren voor klanten

Datacenterbeheerders en -eigenaren kunnen chips op maat bestellen bij Intel. Het bedrijf produceert relatief kleine batches van tienduizenden tot honderdduizenden chips op maat voor klanten. Gebruikers kunnen de chips hierdoor exact afstemmen voor het doel waarvoor zij deze willen inzetten en bijvoorbeeld de energie-efficiëntie van hun datacenter vergroten.

Onderzoek BSA | The Software Alliance: data-analyse belangrijk voor bijna twee derde van bedrijven

Senior managers en zakelijke beslissers in Europa noemen data-analyse belangrijk voor hun bedrijfsplannen in een breed scala aan activiteiten; van het beter inspelen op klantbehoeften, het creëren van nieuwe producten en diensten en het vinden van nieuwe kansen voor uitbreiding naar nieuwe markten tot het vergroten van sales en omzet en het aannemen van nieuw personeel.

Foxconn werkt aan datacenter in container met zonnepanelen

Het Taiwanese Hon Hai Precision Industries, het moederbedrijf van Foxconn, heeft een reeks patenten toegewezen gekregen die betrekking hebben op datacenters in containers. Eén van de datacenters die in de patenten wordt beschreven is aangedreven met behulp van zonnepanelen en zijn voorzien van een omvormer. De units kunnen hierdoor over de gehele wereld worden geïmplementeerd.

De veranderende rol van datacenters

Het datacenter is voor veel ICT-afdelingen een belangrijk instrument om bedrijven te helpen met het realiseren van hun strategische doelstellingen en te voldoen aan de eisen ten aanzien van beveiliging, betrouwbaarheid en wet- en regelgeving. De resultaten van het recente ‘Tech Deficit’-onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Colt, bieden interessante inzichten in de huidige staat van de datacenterinfrastructuren van Europese bedrijven. Het onderzoeksrapport biedt daarnaast een analyse van de mate waarin datacenters klaar zijn voor de toekomst.

Marco Wenskowski

Blog Datacenter Organisation: Marco Wenzkowski over
continuïteit = mensen + techniek

Een datacenter vandaag de dag is een omgeving waarbij het maar om één ding draait, ‘continuïteit’. We geven verschrikkelijk veel geld uit om de continuïteit van onze datacenters naar een zo hoog mogelijk niveau te brengen. We proberen een maximale uptime te behalen en het liefst te garanderen aan onze interne- en/of externe klanten. Kost wat het kost moeten we de 4- of zelfs 5-negens weten te behalen. Eén en ander zoals vastgelegd in de Tier standards van het Uptime Institute of de TIA942.