Blog Connectivity: Willy Rietveld over gestructureerde bekabeling in combinatie met bandbreedte

Het migreren van datacenters gaat sneller dan ooit tevoren. De volgende drie generaties systemen zijn weer achterhaald voor je het weet. Lees verder »

Hoogwaardige ICT voor innovatieve logistieke dienstverlening

Innovatie is vaak in hoge mate afhankelijk van de kwaliteit van de IT-infrastructuur van de organisatie. Daarom investeerde de Koninklijke Rotra Groep in een moderne MER en IT-ruimte. Lees verder »

Blog Datacenter Efficiency Corner: Met komst ‘Internet of Things’ wordt DCIM-oplossing pure noodzaak

U hebt inmiddels vast wel iets meegekregen van de huidige hype rond Internet of Things (IoT). Volgens een schatting van Cisco’s CEO zal de cumulatieve economische impact hiervan in 2020 zijn opgelopen Lees verder »

 

Bedrijven laten – gratis – voordelen liggen

Volgens een recent door Eaton uitgevoerd onderzoek mist meer dan 60 procent van de bedrijven belangrijke voordelen met hun IT-installaties doordat zij geen oog hebben voor de power management-software die gratis wordt geleverd bij hun UPS-systemen (Uninterruptible Power Supply). Deze software, die binnen een paar minuten kan worden geïnstalleerd en geconfigureerd, is speciaal ontwikkeld voor

spi_2014-04_SpieBlauw_5784@@@

‘Op het gebied van connectiviteit alles afgedekt’

Het is ondenkbaar dat een gebouw wordt opgeleverd zonder voorzieningen voor water en elektriciteit. Ook gas is bijna altijd aanwezig. Daar is in rap tempo een ‘vierde utiliteit’ bij gekomen: connectiviteit. “ICT gaat in gebouwen en gebouwde omgevingen het verschil maken”, aldus CEO Lei Ummels van de ‘multi-technische dienstverlener’ SPIE Nederland. Om voorbereid te zijn

Blog Datacenter Advisory: Specialistenwerk of toch niet?

Een lekkende hemelwaterafvoer in de computerruimte, onvoldoende elektrisch vermogen, een UPS met dode batterijen of een te lage verhoogde vloer in combinatie met koeling onder de vloer. Zo maar wat praktijkvoorbeelden waaruit blijkt, dat veel ICT-ruimten niet door specialisten zijn ontworpen, gerealiseerd en onderhouden. Vreemd of toch niet? Computerruimten en serverruimten zijn een kritisch knooppunt

Interxion

Interxion rondt bouw van datacenters in Amsterdam en Frankfurt versneld af

De Nederlandse Interxion, een Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, maakt bekend dat het de bouw van 7.200 vierkante meter datacenterruimte in zijn AMS 7 datacenter versneld afrondt. Het elektrisch vermogen dat beschikbaar komt voor klanten wordt daarnaast uitgebreid met 15 MW. Interxion gaat eveneens de bouw van FRA 8, zijn

internet-kabels

Draka ondersteunt invoering Europese regels voor brandveiligheid van kabels

Draka maakt bekend het opstellen van normen en het invoeren van de nieuwe Construction Products Regulation (CPR) voor kabels te ondersteunen. Het bedrijf gaat de komende tijd klanten en partners actief ondersteunen bij het naleven van deze regelgeving. Deze Europese verordening voor bouwproducten, de CPR, is op 1 juli 2013 ingegaan. Ook het gedrag van kabels bij

24-Fiber-MPOptimate_webkopie

Blog Connectivity: Willy Rietveld over gestructureerde bekabeling in combinatie met bandbreedte

Het migreren van datacenters gaat sneller dan ooit tevoren. De volgende drie generaties systemen zijn weer achterhaald voor je het weet.

euros

Nederland scoort goed in WEF Global Information Technology Report 2014

Nederland scoort goed in vergelijking met andere landen als het gaat om het vermogen ICT aan te wenden voor economische groei, innovatie, werkgelegenheid en maatschappelijk welzijn. Nederland eindigt op de vierde plaats. Dit blijkt uit de 13e editie van het Global Information Technology Report van het World Economic Forum (WEF).

FHI: ‘Maatschappelijke en economische groei gebaat bij inzet hoogwaardige technologie’

Ontwikkeling en inzet van technologie zorgt voor maatschappelijke en economische en maatschappelijke vooruitgang. Nederland kan daarbij een goede internationale positie innemen wanneer ruimte wordt geboden aan bedrijven die creatief en dynamisch opereren.

liebert-afc

Emerson Network Power introduceert adiabatische vrije koeler

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson, introduceert de eerste adiabatische vrije koeling-chiller. De Liebert AFC is ontworpen om de mogelijkheden van vrije koeling te maximaliseren en tegelijkertijd de beschikbaarheid te garanderen binnen datacenters.

Brand in Samsung-datacenter zorgt voor flinke problemen

Een brand in een datacenter van Samsung in het Zuid-Koreaanse Gwacheon heeft tot flinke problemen geleid. Niet alleen was de website Samsung.com langere tijd onbereikbaar, ook konden allerlei Samsung-apparaten geen verbinding maken met internet. Denk hierbij aan de Smart TV’s met SmartHub van Samsung en Samsung-smartphones.

servers

Onderzoek: ‘De komende jaren worden er flink meer datacenters gebouwd’

De komende jaren zullen aanzienlijk meer datacenters wordt gebouwd. De hoeveelheid datacenters die wereldwijd worden ontwikkeld groeit tot 2018 jaar-op-jaar met 21 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Research and Markets.

Coursepath helpt online academy op te zetten voor datacenterpersoneel

Organisaties kunnen vanaf vandaag snel en gemakkelijk hun eigen online cursussen maken en hosten in de cloud. In de e-learning omgeving Coursepath, een initiatief van de makers van Viadesk, kunnen datacenters een online academy starten om hun personeel op te leiden.