‘Er is nog nooit een server dood aangekomen’

Na de oplevering van een nieuw datacenter of de keuze voor een co-locatieruimte staat de volgende uitdaging te wachten: de verhuizing van Lees verder »

‘Kies niet voor één maar hele serie specialismen’

Het renoveren van datacenters wordt steeds belangrijker. Maar hoe pakken we zo’n project aan? Bas van Asten van Remtech geeft in dit Lees verder »

‘Kiezen juiste beheerder kritische infrastructuur vaak niet eenvoudig’

Er lijkt geen einde te komen aan de groei van datacenters. Voor de datacenterbranche zijn dit dan ook spannende tijden. De groei Lees verder »

‘Tijd van hardwarematige redundantie is echt voorbij’

De hyper-scale datacenters die grote web-bedrijven als Apple, Google en Microsoft momenteel bouwen, geven een interessant beeld van de toekomst. Ze zijn Lees verder »

Iedereen profiteert van Facebooks Formule 1-inspanningen

Het door Facebook geïnitieerde ‘Open Compute Project’ (OCP) drukt een steeds grotere stempel op het ontwerp van het gehele datacenter, vanaf de Lees verder »

 

AMS-IX adviseert ChinaCache over opzetten van Chinese internet exchange

ChinaCache International Holdings, leverancier van totaaloplossingen voor internetcontent en -applicaties in China, gaat een strategische overeenkomst aan met het internetknooppunt AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) voor de ontwikkeling van de eerste internet exchange op het Chinese vasteland. De internet exchange gaat ‘CHN-IX’ heten en wordt eigendom van ChinaCache.

Testdivisie van Mafi Mushkila heet voortaan HeatLoad

De testdivisie van Mafi Mushkila gaat voortaan onder de naam ‘HeatLoad’ door het leven. De nieuwe naam moet de activiteiten van de divisie beter weergeven.

Nederlandse datacentersector heeft volop kansen om verder te vergroenen

Duurzaamheid is al jaren een belangrijk thema voor de Nederlandse datacentersector. De sector wordt steeds duurzamer, maar er zijn blijven kansen om nog efficiënter te werk te gaan. Om deze kansen op het gebied van ‘Green IT’ te benutten is verdere samenwerking binnen de gehele IT-sector van belang.

001

Bangmakerij rond meldplicht datalekken wekt wrevel

Michiel Steltman, directeur Dutch Hosting Provider Association (DHPA), schreef in zijn artikel van juni 2015 over de angst bij vele organisaties omtrent de hoge boetes van het CBP. De verwerking van persoonsgegevens is al jaren een serieuze zaak en wordt niet anders na 1 januari 2016. De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP), die 14 jaar geleden is ingevoerd krijgt door de uitbreiding meldplicht datalekken een extra dimensie.

Koelen is maatwerk

Hoewel we tegenwoordig een uitgebreid scala aan internationale normen, compliance-eisen en per land specifieke voorschriften in acht moeten nemen tijdens de ontwikkeling van precisie airconditioningsystemen, streeft STULZ nog steeds het doel van de integratie van de individuele behoeften van elke klant na. Het maakt hierbij geen enkel verschil of een airco-systeem een traditioneel gesloten circuit airconditioning unit met een verhoogde vloer, een-rij gebaseerde airconditioning oplossing, een chiller of een luchtbehandelingskast voor buitenopstelling is. 

EO_20130613_Spie-ICS-Zoeter

‘Er is nog nooit een server dood aangekomen’

Na de oplevering van een nieuw datacenter of de keuze voor een co-locatieruimte staat de volgende uitdaging te wachten: de verhuizing van de ICT-apparatuur. “Steeds meer bedrijven zijn zich ervan bewust dat dit niet iets is wat je op de achterbank van een auto doet”, zo signaleert Frank van der Sluijs, Field Manager bij SPIE. DatacenterWorks sprak met Van der Sluijs over de gevaren die tijdens een verhuizing op de loer liggen, en de hulp die SPIE kan bieden.

Twee keer zoveel connecties en 15 meter meer kanaallengte

PreCONNECT PURE heeft een nieuwe benchmark neergezet voor high-speed dataoverdracht. De optische contactpunten in de connectors reduceren tussenschakelverlies op een niveau dat nog niet eerder bereikt is, waardoor een flink hoger aantal connecties per kanaal en een grotere maximale lengte gerealiseerd kan worden. Besmettingen die de prestaties beperken en operator errors zijn met PURE verleden tijd. PURE is het rotsvaste fundament voor de communicatie protocollen van de toekomst.

Datacenter-werk-onder-vloer

‘Kies niet voor één maar hele serie specialismen’

Het renoveren van datacenters wordt steeds belangrijker. Maar hoe pakken we zo’n project aan? Bas van Asten van Remtech geeft in dit interview zijn visie op de aanpak die datacenter managers hierbij het beste kunnen volgen. Zijn belangrijkste boodschap: kies niet een partner die zich op één vakdiscipline concentreert, maar zoek naar een partij die een hele bundel van specialiseren kan aanbieden. Dat vergroot de kans op succes aanzienlijk.

Schneider Electric wint ‘Sustainable Development’-award voor StruxureWare Demand Side Operation

Schneider Electric heeft de ‘Sustainable Development’-award ontvangen voor hun oplossing StruxureWare Demand Side Operation. Met deze SaaS-dienst kunnen organisaties het gebruik van duurzame energie op een smart grid optimaliseren. De leverancier van energiemanagementoplossingen kreeg de prijs uitgereikt tijdens de European Utility Industry Awards in Wenen.

Brand- en rookdetectie in één detector

Protec Brandbeveiliging introduceerde onlangs een nieuw soort aspiratiebrandmelder, de Cirrus HYBRID. Het bedrijf toonde deze melder ook tijdens IT Room Infra. Een interview met Kees van Toer, divisiemanager bij Protec.