Hivos: CO2-uitstoot datacenters dreigt uit de hand te lopen

Van de 28 onderzochte grootste commerciële datacenters in Nederland, zijn er 4 die anno 2015 100% duurzame stroom gebruiken. Eén bedrijf geeft aan in onderhandeling te zijn over een overstap Lees verder »

10 tips ter voorkoming van kostbare downtime in datacenters

Bedrijven doen hun stinkende best voor een 99.999% uptime. Toch blijven ze kwetsbaar voor een reeks aan gevaren, waaronder problemen met de elektrische systemen. Lees verder »

Studiegroep onderzoekt 25GBASE-T

Eind vorig jaar werd er op de bijeenkomst van de IEEE 802.3 Ethernet Working Group in San Antonio (Texas, VS) een ‘Call for Interest’ (CFI) gelanceerd Lees verder »

Blog Connectivity: Willy Rietveld over contentleveranciers zijn aan de winnende hand. Waarom niet hetzelfde doen?

Het wordt almaar duidelijker dat contentleveranciers aan de winnende hand zijn doordat ze slimme algoritmes en software gebruiken om de verzamelde data optimaal te benutten. Lees verder »

 
090716_datacenter

CO2-uitstoot van Nederlandse datacenters groeit explosief

Het dataverkeer wereldwijd groeit op jaarbasis met meer dan 50%. Nederland ontwikkelt zich tegelijkertijd tot één van de meest sterke datacenter- en netwerkhubs ter wereld. Dit leidt er echter wel toe dat ook de CO2-uitstoot van de online sector in Nederland gigantisch groeit.

Modern interior of server room in datacenter

Rackspace koelt 6MW datacenter zonder mechanische koeling

Rackspace heeft in Crawley, ten zijde van de Britse hoofdstad Londen, een nieuw 6MW datacenter geopend. Het datacenter wordt volledig gekoeld met vrije koeling en is niet voorzien van chillers. Het ontwerp van deze koeling is voor Rackspace via het Open Compute Project openbaar gemaakt.

Meer kansen dan ooit om bestaande datacenters te verduurzamen

Op 16 april organiseerde stichting Green IT Amsterdam en deelnemers een bijeenkomst rond energie oplossingen en de energie investeringsaftrek (EIA) voor datacenters. Green IT Amsterdam organiseert met regelmaat bijeenkomsten rondom innovatie en duurzaamheid, waar experts uit verschillende vakgebieden op af komen om kennis uit te wisselen.

Modern interior of server room in datacenter

IBM’s Softlayer opent tweede Nederlandse datacenter

SoftLayer, een dochteronderneming van IBM, heeft de deuren geopend van zijn tweede Nederlandse datacenter. Het datacenter in Almere moet de snelle groei van IBM’s clouddiensten kunnen opvangen.

ronald timmermans

Differentiaalstromen: het sluimerende gevaar

In Duitsland is het al een levendige discussie: het gevaar van differentiaalstromen. Maar wat houdt deze term eigenlijk in en waarom is het in Nederland nog veel minder een issue? 

Hoger onderwijs gaat voor duurzaamheid

Op 29 mei vindt het grootste duurzaamheidsevenement in het hoger onderwijs plaats. Op die datum organiseert SURF met een aantal partnerorganisaties de lustrumeditie van symposium Groene ICT en Duurzaamheid (SGI 2015). Het symposium wordt gecombineerd met de SustainaBul Experience van landelijk studentennetwerk Morgen. Het evenement vindt van 9.30-17.00 uur plaats op Hogeschool Leiden. 

Hivos

Hivos: CO2-uitstoot datacenters dreigt uit de hand te lopen

Van de 28 onderzochte grootste commerciële datacenters in Nederland, zijn er 4 die anno 2015 100% duurzame stroom gebruiken. Eén bedrijf geeft aan in onderhandeling te zijn over een overstap op de juiste groene stroom. De datacenter sector beweegt wel in de goede richting maar het moet veel sneller anders neemt de CO2-uitstoot van de datacenters schrikbarend toe. Dat blijkt uit het onderzoek dat internationale organisatie Hivos afgelopen maanden deed naar het energiegebruik van datacenters in ons land.

Rogier-den-Boer_Commscope

Datacentermanagers, stap uit de comfortzone

Veel datacenterbeheerders denken dat ze stevig in het zadel zitten. De dagelijkse operatie gaat gesmeerd en een mogelijk capaciteitstekort komen ze wel te boven met huidige groeimiddelen, zo is de gedachte. Een gevaarlijke instelling: de spelregels gaan volledig om en grote veranderingen komen er aan. Groeien met de huidige middelen is vragen om problemen. Managers moeten dringend uit hun comfortzone stappen.

De mediatoren van Alticom in Hoogersmilde

CJ2 Hosting neemt Alticom mediatoren in Hoogersmilde in gebruik

Alticom Datacenters en CJ2 Hosting gaan een partnership aan in Noord-Nederland. De Alticom mediatoren in Hoogersmilde gaat hierdoor voortaan door het leven als de CJ2 Private Datatoren.

AMD stapt uit microservermarkt

AMD kondigt aan de microservermarkt te verlaten. Het bedrijf trekt per direct de stekker uit het SeaMicro merk, waarmee het in deze markt actief was.