TIER-Ready certificering voor modulaire datacenteroplossingen

Het Uptime Institute lanceert het TIER-Ready programma voor modulaire datacenteroplossingen. Het programma stelt fabrikanten in staat het ontwerp van hun prefabriceerde datacenteroplossingen te laten valideren door het Uptime Institute. Klanten die een TIER-Ready oplossingen in gebruik nemen, kunnen hun datacenter sneller en goedkoper laten certificeren door het Uptime Institute.

Uptime Institute TIER-Ready Datacenters kunnen al lange tijd worden gecertificeerd volgens het TIER-programma van het Uptime Institute. Een TIER-certificering geeft klanten van datacenters de zekerheid dat het datacenter op een bepaald niveau presteert, afhankelijk van het specifieke TIER-certificaat dat een datacenter toegewezen heeft gekregen. Met het TIER-Ready programma maakt het Uptime Institute een vergelijkbare certificering nu ook beschikbaar voor pregefabriceerde datacenteroplossingen.

Risico’s wegnemen

“Pregefabriceerde en modulaire datacenters zijn in de afgelopen jaren flink gegroeid aan populariteit, nu organisaties ernaar streven business servers dichter bij hun gebruikers te brengen. Naarmate gedistribueerde technologieën zoals het IoT en edge-computing algemeen goed worden, moeten deze diensten worden geleverd zonder de traditionele risico’s die verbonden zijn aan remote infrastructuur”, aldus Lee Kirby, directeur van het Uptime Institute. “Het TIER-Ready programma vereenvoudigt en versnelt het certificeringsproces, terwijl de kosten voor zowel de fabrikant als eindgebruiker worden verlaagd.”

Ondermeer Schneider Electric, Compass Data Centres en Huawei maken per direct TIER-Ready oplossingen beschikbaar. Andere fabrikanten zijn nog bezig met het certificeringsproces en ontvangen op korte termijn het TIER-Ready certificaat voor hun kant-en-klare datacenteroplossingen.

Meer over
Lees ook
Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores