STULZ Digitronic Software lanceert CyberHub ECO.DC DCIM systeem

pixabay-hrpixa-server-1032730_960_720

STULZ Digitronic Software lanceert het CyberHub ECO.DC DCIM systeem, een Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossing voor het monitoren van datacenter en serverruimtes. Met de oplossing wil het bedrijf de transparantie in IT-omgevingen verhogen, gebieden waar potentiële besparingen en optimalisaties mogelijk zijn identificeren en de operationele betrouwbaarheid van IT-omgevingen verbeteren.

STULZ Digitronic Software is een samenwerking tussen de Duitse bedrijven STULZ en Digitronic Automationsanlagen. Het CyberHub ECO.DC DCIM systeem bevat ondermeer functies voor het in 3D plannen van datacenterruimtes, temperatuurprofielmappen, management van alarmmeldingen met geïntegreerde escalatiemanagement en individuele statusrapporten. Deze functies zijn geïntegreerd in een dashboard, dat gebruikers naar eigen wens kunnen vormgeven.

Integratiemogelijkheden

Via de oplossing kunnen datacenterbeheerders ondermeer airconditioningsystemen, temperatuur- en druksensoren, UPS-systemen, PDU’s en andere datapoints integreren. Om dit mogelijk te maken biedt CyberHub ECO.DC ondersteuning voor veelgebruikte protocollen, waaronder Modbus, MBus en SNMP. Daarnaast is het mogelijk via een interface bestaande systemen te koppelen aan CyberHub ECO.DC.

STULZ Digitronic Software stelt dat CyberHub ECO.DC zich ondermeer onderscheidt door een eenvoud waarmee de oplossing kan worden geïmplementeerd en de overzichtelijke interface van de oplossing. De oplossing kan volgens het bedrijf in slechts enkele uren door een datacenterbeheerder worden geïnstalleerd, zonder dat hiervoor externe ondersteuning nodig is. Klanten die hierbij wel ondersteuning willen bij het implementatieproces kunnen terecht bij het ondersteuningsteam van STULZ Digitronic Software.

On-premise of SaaS

CyberHub ECO.DC is beschikbaar in twee versies: een volledig autonome lokale server die compatibel is met virtuele machines en een SaaS service die via de cloud wordt aangeboden. De SaaS oplossing wordt gehost in Duitsland en voldoet aan de Duitse databeschermingswetgeving. Communicatie tussen de server en de interface van klanten is versleuteld om te voorkomen dat dit dataverkeer kan worden ingezien door kwaadwillenden. Ook voldoet de DCIM-oplossing aan de eisen van de internationale norm ISO 50001 voor energiemanagementsystemen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

CIO's spelen steeds vaker een leidende rol bij het stimuleren van bedrijfsinnovatie, het afstemmen van IT-projecten op bedrijfsdoelstellingen, het digitaliseren van bedrijfsactiviteiten en het leiden van programma’s voor organisatieverandering. Hierdoor is hun baan belangrijker en complexer geworden.

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

openDCIM, een belangrijk open source-project op het gebied van datacenter infrastucture management, heeft versie 23.04 uitgebracht. Deze nieuwe versie omvat onder andere is een serie bugfixes voor de gebruikersinterface (UI). Met deze nieuwe versie 23.04 kunnen openDCIM-gebruikers hun datacenterinfrastructuurbeheer naar een hoger niveau tillen, d1