Meer dan 1.000MW aan colocatiecapaciteit in Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs

De hoeveelheid beschikbare colocatieruimte in Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs is in een jaar tijd met 20% gestegen. De vier markten beschikken in totaal over meer dan 1.000MW aan colocatieruimte.

Dit blijkt uit cijfers (pdf) van CBRE. Het tweede kwartaal van 2017 is volgens CBRE het vierde kwartaal ooit waarin in totaal meer dan 30MW aan nieuwe capaciteit is toegevoegd aan de colocatiemarkten in Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs. Hiermee is in de eerste helft van 2017 in totaal 58MW aan capaciteit beschikbaar gekomen, wat meer is dan in de eerste helft van 2016.

120MW in 2017

CBRE verwacht dat in heel 2017 120MW aan colocatiecapaciteit zal worden toegevoegd, wat lager is dan de totale capaciteit die in 2016 werd toegevoegd. 19,7% van alle colocatieruimte staat momenteel leeg, wat meer is dan de 14,9% die begin 2017 beschikbaar was.

Een fors deel van de 36MW aan capaciteit die in het tweede kwartaal van 2017 beschikbaar is gekomen is afkomstig uit twee datacenters: een 12MW faciliteit van Digital Realty op het President Business Park in Hoofddorp en een 10MW faciliteit op de campus van Gyron in Hemel Hempstead in Londen.

cbre-colocatie-Q2-2017

Amsterdam

CBRE stelt dat de activiteit op Amsterdamse colocatiemarkt in het tweede kwartaal fors is gestegen, na een rustig begin van 2017. Het onderzoeksbureau wijst erop dat Equinix in het derde kwartaal van 2017 zijn AM4 faciliteit op het Science Park zal lanceren, wat opnieuw voor een toename van de totale capaciteit op de markt zal zorgen. Daarnaast kent Amsterdam twee nieuwkomers die voor het eind van dit jaar nieuwe capaciteit op de markt zullen introduceren: datacenter.com en Maincubes.

Lees ook
Ambitieze groeistrategie van OVHcloud vereist veel colocatie-capaciteit

Ambitieze groeistrategie van OVHcloud vereist veel colocatie-capaciteit

Europese aanbieder van cloud hosting OVHcloud heeft zijn eerste 'Local Zones' voor de public cloud geopend. De eerste is in Brussel, een tweede is geopend in Madrid. OVHcloud maakt hierbij gebruik van technologie van Gridscale, een bedrijf dat het onlangs heeft overgenomen.

Hierom is persbericht over nieuw datacenter bij Berlijn voor Nederland interessant

Hierom is persbericht over nieuw datacenter bij Berlijn voor Nederland interessant

Als in Duitsland de pers schrijft over een nieuw en groot datacenter is dat in principe geen nieuws voor de Nederlandse markt. Anders wordt het als het persbericht, waar iedereen naar verwijst, een paar punten bevat die juist elke Nederlander met kennis van de lokale datacentermarkt direct opvalt.

AI gaat forse impact hebben op de colo-markt

AI gaat forse impact hebben op de colo-markt

De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) zullen een aanzienlijke impact hebben op colocatie-datacenters. Clouddiensten die AI-gestuurde applicaties en processen kunnen ondersteunen, zullen in trek blijven naarmate organisaties AI-gestuurde applicaties en processen gaan gebruiken, stellen Stéphane Piot Sylvain Loizeau, mar1