Project rond slimmere DCIM-oplossingen krijgt miljoen dollar subsidie

circ_1

Onderzoekers van de Canadese McMaster University krijgen bijna een miljoen dollar tot hun beschikking voor een DCIM-project. Dit project moet leiden tot een nauwkeuriger Data Center Infrastructure Management (DCIM) systeem dan vandaag de dag beschikbaar is.

Het gaat om een project dat wordt uitgevoerd door het Computing Infrastructure Research Centre (CRIC) van de McMaster University. Dit project wordt door het CRIC uitgevoerd in samenwerking met Cinnos Mission Critical Incorporated, gespecialiseerd in schaalbare en modulaire datacenters. Het project krijgt 1 miljoen dollar beschikbaar gesteld door de Natural Sciences and Engineering Research Council of Canada (NSERC). Daarnaast stelt ook Cinnos 580.000 dollar aan cash en 500.000 dollar aan goederen en producten beschikbaar voor het project.

Vitale aspecten monitoren

Het project moet leiden tot een slim systeem dat de vitale aspecten van een datacenter beheert. Dit moet bedrijven helpen het energieverbruik van hun datacenter terug te dringen, minder arbeidsuren te reserveren voor het monitoren van het datacenter en hierdoor geld te besparen.

Het project staat onder leiding van de hoogleraren Rong Zheng, Douglas Down en Ishwar K. Puri van de McMaster University. Het project is gericht op de ontwikkeling van tools die de prestaties van datacenters in real-time analyseren en helpen te bepalen hoe het energieverbruik kan worden teruggedrongen. Daarnaast moeten de tools helpen technische problemen in het datacenter te voorspellen voordat deze optreden, zodat zij preventief kunnen worden verholpen.

Beheer automatiseren

“Dit project revolutioneert datacenterbeheer door continu de prestaties te monitoren”, zegt Ghada Badawy van het project. “De analytische algoritmes die wij ontwikkelen gebruiken prestatiemeetwaarden om beslissingen rond het beheer van de infrastructuur en de diagnose van problemen in real-time te automatiseren.”

Dossiers
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.