Stulz verwerkt 19 tot 32 kW rack-koeling in deur van serverkasten

Stulz, gespecialiseerd in airconditioning, introduceert de CyberRack. Deze nieuwe warmtewisselaar-achterdeur op basis van gekoeld water beschikt over een koelvermogen van 19 tot 32 kW. Het systeem past dankzij een individueel adapterframe aan de meeste 19 inch serverkasten.

Met de CyberRack actieve achterdeur breidt Stulz zijn productportfolio voor rack-koelsystemen uit. De warmtewisselaardeur is ontworpen om het achterpaneel van het rack te vervangen. Het compacte ontwerp maakt koeling van alle serverkasten in het datacenter mogelijk, inclusief systemen met hoge belasting. Doordat de warmtewisselaar in de achterdeur van het rack is verwerkt, kan het rack volledig worden benut voor de IT-uitrusting.

Geschikt voor bestaande installaties

Aangezien het rack door de deur minder dan 300 mm dieper wordt, kan de deur tevens in bestaande installaties worden aangebracht zonder dat hiervoor serverracks geherpositioneerd hoeven worden. Het product is verkrijgbaar in twee versies met een koelvermogen van 19 of 32 kW. Maximaal vijf EC-ventilatoren zorgen voor de luchtstroom. Dankzij het individuele adapterframe kan de CyberRack op alle gangbare 19"-kasten worden geïnstalleerd. De framemodellen zijn verkrijgbaar met een hoogte van 42U en 48U, en een breedte van 600 mm en 800 mm.

Het koelvermogen van de CyberRack wordt automatisch aangepast aan de warmtelast van de servers. Dit gebeurt direct door een continue analyse van de gemeten temperaturen of indirect via controle van de verschildruk. Hierbij wordt het toerental van de CyberRack-ventilatoren aangepast in overeenstemming met de luchtstroom van de eigen ventilatoren van de server.

Hogere temperatuur van lucht en koelwater

Doordat de warmtewisselaardeur direct aan het rack wordt gemonteerd, vindt de overdracht van warmte binnenin de serverkast plaats – los van de omgeving. Dit maakt een aanzienlijk hogere temperatuur van de lucht en het koelwater mogelijk dan in andere ruimtekoelsystemen, waarin de warmte eerst in de ruimte wordt gebracht en dan pas wordt gekoeld. De meeste koeling kan worden geleverd door middel van Free Cooling. Gecombineerd met een koelmachine zoals de Stulz CyberCool 2, is compressorkoeling alleen nodig om de pieken te dekken. Hierdoor wordt de efficiëntie van het koelsysteem enorm vergroot en dalen de bedrijfskosten op lange termijn aanzienlijk.

Naast het gebruik als stand-alone oplossing, kan de CyberRack tevens worden gebruikt als add-on voor precisie-airconditioningsystemen met verhoogde vloer.

stulz-cyberrack
Dossiers
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.