Legrand neemt Server Technology over

Legrand neemt Server Technology over, een Amerikaanse fabrikant van Power Distribution Units (PDU’s). Server Technology is vooral bekend voor Metered Rack PDU’s voor datacenters en andere missiekritieke omgevingen.

Legrand Al langer is Legrand op overnametoer. Zo nam het bedrijf recentelijk onder andere Ortronics, Electrorack, AFCO Systems, Minkels en Raritan over. Nu voegt het bedrijf dus ook Server Technology toe aan dit rijtje.

60.000 klanten

Server Technology is een Amerikaans bedrijf dat is gevestigd in Reno, Nevada. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ruim 60.000 klanten, waaronder organisaties als Apple, Amazon, Google, Equinix, Samsung, General Electric en Disney. Server Technology heeft 200 mensen in dienst en draaide in 2016 een omzet van meer dan 110 miljoen dollar.

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Dossiers
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao heeft zijn samenwerking met Google uitgebreid, waardoor het nu niet alleen in Europa actief is, maar ook in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Bij deze samenwerking maakt Google gebruik van Flexidao's Clean Electricity Portfolio Management System voor het nauwkeurig volgen van certificaten voor schone energie. Dat meldt het in Barcel1