Switch introduceert Tier 5 standaard met 30 aanvullende elementen

pixabay-server-room-1376349_960_720

Switch introduceert een nieuwe Tier 5 datacenterstandaard. De standaard voegt dertig extra elementen toe aan de elementen waar organisaties zoals het Uptime Institute datacenters op beoordelen.

De nieuwe Tier 5 standaard is opgesteld door enkele voormalig medewerkers van het Uptime Institute, die ook betrokken waren bij de ontwikkeling van de standaarden van deze organisatie. Het Uptime Institute zelf is echter niet betrokken bij de standaard. “De verschillende industriemaatstaven zijn verouderd” aldus Vince Renaud, één van de auteurs van de standaarden voor operationele duurzaamheid van het Uptime Institute. Renaud was van 2009 tot 2013 CTO van het Uptime Institute. “Switch’s Tier 5 standaard voegt kritieke variabelen toe die de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de colocatie-industrie verbeteren.”

Tekortkomingen van bestaande standaarden

Datacenterexperts wijzen volgens Switch op verschillende dreigingen voor de beschikbaarheid van datacenters. Het gaat hierbij om waterschade, de aanwezigheid van PoP’s van te weinig carriers, de vestiging van datacenters op geografische locaties die hoge risico’s op leveren en het ontbreken van voldoende fysieke- en netwerkbeveiliging. Deze missiekritieke elementen worden niet geëvalueerd in andere beoordelingssystemen voor datacenters.

Switch stelt dat dit gebrek aan transparantie het voor Chief Information Officers (CIO’s) en datacenterbeheerders moeilijk maakt de verschillende tussen colocatieproviders uiteen te zetten bij het selecteren van een nieuwe provider. Met de nieuwe Tier 5 standaard wil Switch dit probleem aanpakken. De dertig extra elementen in de Tier 5 standaard hebben onder andere betrekking op het aantal beschikbare carriers, de locatie van leidingen van koelsystemen in of boven het datacenter, fysieke en netwerkbeveiliging en het gebruik van uitsluitend duurzame energie.

‘Standaarden moeten worden uitgebreid’

“De originele standaarden zijn gecreëerd voor enterprise datacenters”, legt Hank Seader, die als auteur betrokken is geweest bij verschillende standaarden van het Uptime Institute en voormalig algemeen directeur van het instituut. “De datacenteropties die beschikbaar zijn voor de industrie zijn uitgebreid. Om relevant te zijn, moeten de standaarden eveneens worden uitgebreid.”

Switch wil op termijn de open ‘Data Center Standards Foundation’ (DCSF) oprichten, waarvoor de Tier 5 standaard de eerste stap is. De DCSF wordt een onafhankelijke, non-profit standaardisatie-instelling die onder leiding staat van technologiebedrijven en industrie-experts, waaronder de originele auteurs van de standaarden van het Uptime Institute.

Dossiers
Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.