RLE Technologies neemt Triad Floors over

RLE Technologies, leverancier van web-gebaseerde monitoringoplossingen en lekdetectiesystemen voor missiekritieke faciliteiten, neemt Triad Floors over van NxGen. Triad Floors is een Amerikaanse fabrikant van verhoogde vloeren en hot/cold aisle containment oplossingen voor datacenters.

Met de overname van Triad Floors wil RLE Technologies haar portfolio diverser maken en meer oplossingen leveren voor datacenters en andere missiekritieke faciliteiten. Zo voegt RLE Technologies de verhoogde vloeren van Triad Floors toe aan haar portfolio, evenals oplossingen die helpen de koeling en luchtstromen in een datacenter te verbeteren.

River Cooling System

Daarnaast krijgt het bedrijf River Cooling System in handen. Dit koelsysteem maakt gebruik van speciaal geprepareerde geperforeerde vloertegels die koele lucht efficiënter door het datacenter verspreiden dan traditionele geperforeerde vloertegels. Deze tegels worden door het bedrijf Inter-Connected Cooling Efficiency (ICE) tegels genoemd. Triad Floors stelt dat de energiekosten van datacenterkoeling hierdoor met 40% kan worden verlaagd.

Zowel Triad Floors als RLE Technologies zijn gevestigd in de Amerikaanse staat Colorado. De producten van de bedrijven worden in de Verenigde Staten geproduceerd. RLE Technologies is wereldwijd actief.

Dossiers
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.