Rittal introduceert schaalbare container voor opzetten private cloud-omgeving

RiMatrix Balanced Cloud Center

Rittal introduceert het RiMatrix Balanced Cloud Center (RiMatrix BCC), een turnkey en schaalbare datacentercontainer waarmee bedrijven in korte tijd een private cloud-omgeving kunnen opzetten. De container kan zowel on- als off-premises worden geplaatst en is verkrijgbaar met servicemodellen zoals IT as a Service (ITaaS) en Datacenter as a Service (DCaaS) verkrijgbaar is.

Nu er steeds meer IT-services komen, wordt time-to-market steeds belangrijker. Door hun snelle beschikbaarheid maken gestandaardiseerde datacenterarchitecturen een snelle oplossing mogelijk. Dit concept zet Rittal nu in om klanten te helpen een private cloud-omgeving te realiseren.

Snelle inbedrijfstelling

De containers zijn leverbaar in afmetingen van 20 – 40 voet en in ISO- en non-ISO-formaten. De modulaire, schaalbare benadering omvat diverse redundantieconcepten voor voeding en koeling (2N, n+1). Naast de IT-containers – voor de actieve componenten (servers, geheugens, storage) – biedt Rittal ook cooling- en power-containers van 60 kW-200 kW in een standaarduitvoering en tot een megawatt voor veeleisende toepassingen.

“Time-to-Market is voor ondernemingen van essentieel belang. Met onze gestandaardiseerde datacenterarchitecturen is Rittal de enabler voor snel realiseerbare, schaalbare en betrouwbare IT-infrastructuren. Samen met partner iNNOVO Cloud vullen wij het aanbod aan met servicemodellen zoals IT as a Service (ITaaS) en Datacenter as a Service (DCaaS). Daarmee ondersteunt Rittal ondernemingen van alle grootten bij het opbouwen van nieuwe IT-systemen, bijvoorbeeld voor Industrie 4.0-projecten,” aldus Martin Kipping, Director International IT-Projects bij Rittal.

Turnkey voor alle IT-scenario’s

Het RiMatrix BCC is een compleet turnkey systeem in ISO- of non-ISO-formaat. Server, netwerk en storage worden meegeleverd en zijn al geconfigureerd. Als cloud-management-software wordt het bekende Open Source Framework OpenStack gebruikt. Dit zorgt voor een gestandaardiseerd en volledig virtueel private cloud-datacenter, dat niet alleen geschikt is voor standaard toepassingen, maar ook voor veeleisende toepassingsscenario’s zoals High-Performance-Computing (HPC) of Big Data-toepassingen.

Op het gebied van cloudmodellen is er keuze tussen een private cloud, die bij de klant op locatie met beproefde en betrouwbare componenten zoals server, storage en netwerksystemen wordt geëxploiteerd (on-premise), of een externe private cloud (off-premise), die een cloudaanbieder bijvoorbeeld vanuit een cloudpark exploiteert.

Kopen of leasen

Ondernemingen kunnen kiezen of zij een BCC-container kopen (Capex-model) of leasen (Opex-model). Zij kunnen de container zelf exploiteren als datacenter of laten exploiteren als managed services. De voordelen van dit concept zijn de beschikbaarheid op korte termijn, het flexibele pay-as-you-go-model en de schaalbaarheid van het systeem.

rittal-Martin Kipping

Martin Kipping, Director International IT-Projects bij Rittal

Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)