Investeringen in datacenterkoeling stijgen

pixabay-server-room-1376349_960_720

Organisaties wereldwijd hebben in 2016 zo’n 6 miljard dollar geïnvesteerd in datacenterkoeling. Naar verwachting blijven de investeringen de komende jaren groeien, tot 10 miljard dollar in 2021.

Dit meldt ReportsnReports in het onderzoeksrapport ‘Global Data Center Cooling Solutions Market 2017-2021’. Het onderzoeksbureau stelt dat datacenters in toenemende mate hun operationele kosten (OPEX) proberen terug te dringen. Dit is nodig, aangezien de applicatie workloads in datacenters groeien. Om de OPEX terug te dringen kijken datacenterbeheerders naar de inzet van moderne technieken die minder energie verbruiken en een minimale hoeveelheid onderhoud vereisen. Hierbij wordt onder andere geïnvesteerd in koeloplossingen.

Daarnaast wijst het onderzoeksbureau op de groeiende omarming van big data en cloud oplossingen. Om dit te ondersteunen zetten bedrijven in op high-performance computing (HPC). Door de vermogensdichtheid en de efficiëntie van koelsystemen te vergroten maken datacenters parallelle verwerking betrouwbaarder, efficiënter en schaalbaarder.

Dossiers
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.