Drop Away Panels van Minkels zijn ‘FM Approved’

Drop Away Panels

Leverancier van datacenter infrastructuur Minkels, onderdeel van Legrand, maakt bekend dat haar Drop Away Panels ‘FM Approved’ (binnen de klasse 4651 - Suspended Plastic Ceilings) zijn door FM Approvals, de testdivisie van de internationale verzekeraar FM Global. Minkels is de enige datacenter leverancier in Europa die een certificering heeft verworven in deze klasse.

De Drop Away Panels zijn door Minkels in 2016 geïntroduceerd om de brandveiligheid in datacenters te vergroten. Bas Jacobs, Product Manager Minkels: “Drop Away Panels zijn specifiek ontworpen dakpanelen voor aisle containment oplossingen, die sprinkler- en watermistsystemen niet hinderen in het geval van brand. Bij brand in het datacenter worden de kunststof panelen van de Drop Away Panels automatisch week, vallen naar beneden en maken zo plaats voor de sprinklers.”

Striktere voorschriften voor datacenters

De Drop Away Panels zijn inmiddels al enige tijd wereldwijd leverbaar. De grootste vraag naar de Drop Away Panels komt momenteel uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, waar verzekeringscontracten voor datacenter gebouwen sprinkler- en watermistsystemen vereisen. Naar verwachting worden de voorschriften voor datacenter gebouwen binnenkort ook strikter in landen als Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Nederland.

Jacobs: “De normering op het gebied van datacenter veiligheid wordt momenteel al flink aangescherpt, vanuit de Nederlandse Praktijk Richtlijn Computerruimtes en Datacenters (NPR 5313) en vanuit de Europese standaard voor inrichting van datacenters en computerruimtes (EN 50600). Hierdoor verwachten wij een boost in de vraag naar Drop Away Panels.”

Panelen voldoen aan ‘FM Global’ verzekeringseisen

Jacobs legt uit wat ‘FM Approved’ betekent: “Dit houdt in dat de panelen voldoen aan ‘FM Global’ verzekeringseisen. FM Approvals – de testdivisievan de internationale verzekeraar FM Global – keurt producten uitvoerig op de FM Global Research Campus, de thuisbasis van state-of-the-art faciliteiten en laboratoria. Producten die door de keuring heen komen, voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid en schadepreventie en mogen het stempel ‘FM Approved’ dragen. Minkels is de enige datacenter leverancier in Europa die een certificering heeft weten te verwerven binnen de klasse 4651 (Suspended Plastic Ceilings). Minkels is enorm content met de certificering. Het is een bevestiging van ons streven naar kwaliteit en veiligheid in het datacenter.”

De Drop Away Panels en andere producten van Minkels zijn de komende tijd op meerdere beurzen wereldwijd te bewonderen. Zo staat Minkels van 15 tot 16 maart op Data Centre World in Londen en van 20 tot 24 maart op CeBIT in Hannover.

Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)