‘Datacenter van Belastingdienst moet naar Noorden verhuizen’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Drentse Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar wil dat het datacenter van de Belastingdienst naar het noorden van Nederland wordt verhuisd. Naar verwachting zou een dergelijke verhuizing 5.000 banen opleveren in het noorden van het land.

“De belastingdienst gaat 5000 mensen aannemen als het gaat om dataverwerking. Dan kan je kiezen voor Utrecht, Den Haag of welke stad dan ook. Wij zeggen: laat het naar het Noorden gaan”, zegt Tichelaar tegen RTV Noord. Tichelaar wil dat deze nieuwe werknemers in het Noorden worden opgeleid voor dataverwerking.

Tichelaar heeft al contact gehad met staatssecretaris Wiebes over de plannen. “Staatssecretaris Wiebes was zeer onder de indruk. Maar het nieuwe kabinet moet beslissen”, aldus de Drentse Commissaris van de Koning.

Meer over
Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.