Amsterdam krijgt datacenter van 100.000 m2

Het Westelijk Havengebied van Amsterdam wordt de thuishaven van het grootste datacenter van Amsterdam. Het nieuwe datacenter wordt 100.000 m2 groot en wordt naast het hoofdkantoor van Telegraaf Media Groep gebouwd door Caransa Groep.

Door de opkomst van clouddiensten en big data maakt de datacentermarkt een ongekende groei door. Naar verwachting zal de vraag naar datacenters in de regio Amsterdam de komende jaren sterk blijven toenemen, onder meer door de snelle ontwikkeling van het Internet of Things. Met het grootschalige datacenter speelt Caransa Groep in op deze ontwikkeling.

Het datacenter van 100.000 m2 dat Caransa Groep in het Westelijk Havengebied van Amsterdam bouwt (bron: Caransa Groep)

Meest energie-efficiënte datacenter van Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft zichzelf als klimaatdoelstelling gesteld om 40% minder broeikasgassen te produceren in 2025. Datacenters worden echter gezien als grootverbruikers van energie. Energie-efficiëntie krijgt in het datacenter dan ook een hoge prioriteit; de nieuwe locatie moet het meest energie-efficiënte datacenter van Amsterdam worden. Zo wordt onder andere Warmte- en Koude-Opslag (WKO) ingezet en zal het energieverbruik van het datacenter continu worden gemonitord.

Onlangs leverde Caransa Groep ook al het AMS1 op het Science Park in Amsterdam op. Dit datacenter in in de zomer in gebruik genomen. Naar verwachting gaat de bouw van het nieuwe datacenter in het Westelijk Havengebied eind 2017 van start.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)