Schneider Electric vernieuwt monitorings- en beveiligingsplatform NetBotz

Schneider Electric lanceert een vernieuwde versie van NetBotz, een toepassing die toegangscontrole voor racks combineert met monitoring van omgevingswaarden. Het platform helpt het energieverbruik van een datacenter te minimaliseren, uptime te beschermen, toegang tot racks af te schermen en de operationele prestaties van een datacenter te verbeteren.

De nieuwe versie van het schaalbare platform heet NetBotz 250. Dit platform zijn bedoeld om kritieke IT-apparatuur in real-time te beschermen en monitoren. De units worden in een rack geplaatst. Door beveiligingscamera’s aan het platform toe te voegen kan het platform worden ingezet voor toegangscontrole. Daarnaast is het mogelijk tot 47 sensoren aan het platform te koppelen om kritiek IT-apparatuur te monitoren. Denk hierbij aan temperatuurs- en luchtvochtigheidssensoren, maar ook aan trillings- en rooksensoren.

Het platform is geïntegreerd in de StruxureWare Data Center Infrastructure Monitoring (DCIM) software van Schneider Electric. Gegevens die via NetBotz, dat Schneider Electric in 2007 in handen kreeg via de overname van APC, worden verzameld kunnen hierdoor worden uitgelezen in StruxureWare.

Schneider Electric's NetBotz 250 (bron: Schneider Electric)

Dossiers
Meer over
Lees ook
Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Als onderdeel van een een langer lopende samenwerking tussen Allegro Packets en Keysight is nu opnieuw een gezamenlijke oplossing ontwikkeld. Het resultaat is de integratie van de Keysight Hawkeye Agent in de Allegro Network Multimeter als onderdeel van release 4.1.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

DatacenterWorks Expertsessie: Complexiteit van monitoring vraagt om integratie van tools

DatacenterWorks Expertsessie: Complexiteit van monitoring vraagt om integratie van tools

Op 19 maart 2022 organiseerde DatacenterWorks een expertsessie over monitoring. De druk bezochte online sessie speelde in op een belangrijke trend in de wereld van datacenterinfrastructuren. Door de pandemie maar natuurlijk ook als gevolg van de al langer spelende trend richting digitalisering is maximale beschikbaarheid van IT-diensten van crucia1