Nieuw datacenter van Google in Eemshaven wordt 6 december geopend

Google opent op 6 december het nieuwe datacenter van Google in de Eemshaven. Het datacenter wordt geopend door minister Henk Kamp van Economische Zaken en internetondernemer Ben Woldering.

Dit meldt Eemshaven Online. Naar verwachting gaan op termijn 150 tot 170 professionals aan de slag in het nieuwe datacenter, dat in totaal zo’n 600 miljoen euro heeft gekost. De locatie van Google in de Eemshaven bestaat uit verschillende gebouwen. Alleen het hoofdgebouw is al 24 meter hoog, 400 meter breed en 110 meter diep.

In totaal bouwt Google in de Eemshaven drie datahallen, waarvan de eerst nu wordt opgeleverd. De bouw van de overige twee wordt naar verwachting in 2017 afgerond. In januari lekte daarnaast plannen van Google uit om in de Eemshaven nog eens drie extra datahotels te bouwen. Deze moeten op hetzelfde terrein worden gebouwd als waar de drie datahotels staan waar al langer aan wordt gewerkt.

Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.