EkkoSense helpt 2bm energie-efficiëntie van klanten te verbeteren

EkkoSense en datacenterontwerper en -bouwer 2bm gaan een partnership aan om de energie-efficiëntie in datacenters te verbeteren. De partijen willen gezamenlijk datacenters van klanten energie-efficiënter maken door de software van EkkoSense in te zetten.

Dean Boyle, CEO van EkkoSense, legt tegenover East Midlands Business Link uit dat 2bm gebruik maakt van de datacenter optimalisatiesoftware van EkkoSense om datacenters van klanten te optimaliseren. EkkoSense helpt 2bm hierbij de luchtstromen en koelprestaties in datacenters in kaart te brengen, zodat deze kunnen worden geoptimaliseerd.

EkkoSense is gevestigd op het Innovation Park van de Universiteit van Nottingham in het Verenigd Koninkrijk. De bedrijven melden bij een cliënt die eveneens op dit Innovation Park is gevestigd inmiddels een besparing van 11.000 dollar op jaarlijkse energiekosten te hebben gerealiseerd. De komende tijd gaan EkkoSense en 2bm projecten bij andere klanten uitvoeren.

ekkosense-critical

EkkoSoft Critical maakt warmtestromen in datacenters in real-time inzichtelijk (bron: EkkoSense)

Dossiers
Meer over
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1