Iceotope introduceert vloeistof gekoelde blade server voor GPU’s

iceotope-pcie-blade-render-137x300

Het Britse Iceotope lanceert een vloeistof gekoelde GPU compatibele blade server gericht op zware toepassingen zoals grafische kaarten. Hierbij worden de componenten ondergebracht in een gesloten behuizing en ondergedompeld in een niet ontvlambaar koudemiddel.

De nieuwe GPU server (pdf) geeft datacenterbeheerders meer flexibiliteit en schaalbaarheid op het gebied van high performance computing, terwijl de oplossing tegelijkertijd het energieverbruik optimaliseert en minder ruimte in beslag neemt. De GPU server kan worden ondergebracht in een datacenterkast van Iceotope, die minder dan één vierkante meter aan vloeroppervlak in beslag neemt. Iceotope stelt dat het systeem nauwelijks geluid produceert.

De server is geschikt voor de laatste 225W GPU’s en kunnen in totaal tot 4,1 TFLOPS aan piek double precision floating point performance ondersteunen. Iceotope stelt dat het systeem 80% minder energie verbruikt voor de koeling dan vergelijkbare luchtgekoelde systemen. Het systeem stelt datacenterbeheerders in staat een Power Usage Effectiveness van minder dan 1,1 te realiseren.